Bilgilendirme için teşekkür ederim hocam [emoji113]danGerfuLL yazdı:Su uygulamayi yukleyin.Ycg yazdı:Fotoğrafı düz çekmiştim ama bir de yan deneyecem. Ayrıca telefondan yüklüyorum fotografları android sistem kullanıyorum. Mevcut programlarla cevir düzelt falan yaptım ama o da olmadı. Son çare üstteki arkadaşın da tavsiyesindeki gibi canlı çekicem.justaguy yazdı:Ycg yazdı:Arkadaşlar yüklediğim bütün fotoğraflar yan çıkıyor. Bu konuda bir fikri olup yardımcı olabilecek var mıdır?
SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Çok fazla detaya girmeyeceğim fakat bunun nedeni, telefon veya başka bir cihaz ile foto çekerken, cihazı yan tuttuysanız, fotonun içine eklenen "EXIF" datası. Bu datanın içerisinde fotonun 90 derece döndürüldüğü vb bilgiler yer alıyor. Bazı işletim sistemleri ve tarayıcılar bu datayı ya okumuyor ya da eksik okuyor ve bahsettiğiniz durum oluşuyor.
Çözüm (windows işletim sistemi için). Fotoların olduğu klasörü açın. Foto dosyasının üzerine sağ tıklayıp, 90 derece sağa döndür diyin. Sonra tekrar sağ tıklayarak 90 derece sola döndür diyerek işlemi geri alın. Windows'un tumbnail'ında nasıl görünüyorsa, foto her yerde öyle görünecektir. Selamlar [emoji106]
https://play.google.com/store/apps/deta ... e.psmobile
Sonra da alttan 3.siradaki secenekten dondure gelin 90-180-270 derece donduruyor fotografi.
Redmi Note 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi