TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko solar mı? Citizen Eco drive mı?

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Seiko solar mı? Citizen Eco drive mı?

Mesaj uğur4105 » 01 Eki 2019, 20:01

Merhaba arkadaşlar kendime güzel bir saat almaya karar verdim.... Seiko otomatik düşünüyordum.fakat güneş enerjisi ile çalışan saatleri görünce fikrim değişti...uzun yıllar kullanacağım bir model istiyorum...Tek saatim olacağı için hergün kullanacağım...Seiko solar ssc719p ile citizen Eco drive At2431-87L arasında kaldım... Birde citizen Eco drive bm7450-81L modeli var...sizce hangisini neden alayım...Solar saat mi daha iyi yoksa Eco drive mı? Pilleri uzun yıllar gidiyor mu? Eco drive saatler 25-30 yıl pillerinin gittiği söyleniyor...Solar saatler hakkında fikrim yok...Saati bu ay alacağım kullanan tecrübeli arkadaşların yardımına ihtiyacım var... Şimdiden teşekkür ederim cevap veren herkese hayırlı forumlar
Kullanıcı avatarı
uğur4105

Re: Seiko solar mı? Citizen Eco drive mı?

Mesaj copycat » 01 Eki 2019, 20:31

Merhaba,

Hem Seiko solar, hem de birden fazla citizen Eco-drive saat kullandım. Bu saatlerin hiçbirinde en ufak bir sorun yaşamadim. Güneş enerjili saatler ile kinetik saatler bir dönem çokça kıyaslaniyordu. Şahsen kinetik saatlerden memnun kalmadım. Şarj almaları çok zor oluyor. Hoşunuza giden bir güneş enerjili saat alabilirsiniz. Citizen bu alanda daha çok seçenek sunuyor.

Ayrıca sorunsuzluk ve masrafsizlik arıyorsanız normal quartz da alabilirsiniz. Kaliteli quartz saatlerde 5 yıla kadar pil ömrü olabiliyor. Söz gelimi 4 yılda bir 10 TL ye pil değiştirmek 0 masraf sayılabileceginden saati alırken ettiğiniz tasarruf kârınız olur.

Kaliteli İsviçre markalarının çok güzel quartz modelleri olabiliyor.

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
copycat

Mesaj MrPandül » 01 Eki 2019, 20:43

Ben citizen in eco-drive bir modelini sıfır olarak aldım ve 10 yıl gibi bir süre kullandım daha sonra saat ve saat e götürüp 300tl ye değiştirdim benden önce 2-3 sene vitrin süresi olsa tahminim 15 sene sorunsuz kullanırsınız , Solar daha yeni bir teknoloji diye biliyorum
Kullanıcı avatarı
MrPandül

Mesaj uğur4105 » 01 Eki 2019, 21:07

Seiko solar ssc719 p modelini 1160 TL ye buldum.Ama kararsız kaldım Eco drive mı solar teknoloji mi diye...Citizen at2431-87L modeli 1400 TL civarında... aradaki farka değer mi?

Ayrıca solar model quartz modellerden daha uygun gibi geldi bana fiyat olarak
Kullanıcı avatarı
uğur4105

Mesaj uğur4105 » 01 Eki 2019, 21:27

srknsntrk85 yazdı:Ben citizen in eco-drive bir modelini sıfır olarak aldım ve 10 yıl gibi bir süre kullandım daha sonra saat ve saat e götürüp 300tl ye değiştirdim benden önce 2-3 sene vitrin süresi olsa tahminim 15 sene sorunsuz kullanırsınız , Solar daha yeni bir teknoloji diye biliyorum

Hocam citizen hiç kullanmadım.Ama AT2431-87L modeline hayran kaldım çok hoşuma gitti.İlerde pili bittiğinde Eco drive ın pili her yerde rahat bulunuyor mu? Pili değiştirme de sıkıntı yaşar mıyım? Uzun yıllar kullanmayı planlıyorum...Ya Seiko solar modelini alacağım ya da citizen Eco drive modelini... Gönlüm daha şık olan safir camlı Citizen den yana ama şu Eco drive pil meselesi kafamı kurcalıyor... :roll:
Kullanıcı avatarı
uğur4105

Mesaj Xhantos » 01 Eki 2019, 21:28

Benim tercihim otomatikte Seiko, quartzda Casio, ışıkla şarj olma işin içindeyse Citizen olur.

Ama genel olarak Seiko mu Citizen mi derseniz, hiç farketmez, eğer bir modeli beğendiyseniz, sadece markası Seiko ya da Citizen değil diye vazgeçilmez, ikisi de iyi.
Kullanıcı avatarı
Xhantos

Mesaj uğur4105 » 01 Eki 2019, 21:32

Eco drive ın pilleri rahat bulunuyor mu? İlerde pilde sıkıntı olursa değiştirmek istersem rahat bulup değiştirebilir miyim? Gönlüm Citizen den yana ama pil konusunda sıkıntı oluyorsa Seiko solar modelini alacağım...
Kullanıcı avatarı
uğur4105

Mesaj uğur4105 » 01 Eki 2019, 21:33

Eco drive ın pilleri rahat bulunuyor mu? İlerde pilde sıkıntı olursa değiştirmek istersem rahat bulup değiştirebilir miyim? Gönlüm Citizen den yana ama pil konusunda sıkıntı oluyorsa Seiko solar modelini alacağım...
Kullanıcı avatarı
uğur4105

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 159 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners