Değerli arkadaşlar, sadece burada değil hemen her yer ve platformda aşırı bir gerginlik var. Öncelikle bunu ifade etmek istedim.
Benim tüm bu tartışmalarda acizane görüşüm, butik diye adlandırılan bayilerin, yahut grey market satıcıların tartışmanın merkezine oturması doğru gelmiyor. Neden derseniz bu pazarlama faaliyetlerinin ya da piyasada oluşan durumun ne olduğunu hepimizden iyi markanın sahibi olan ana firma bilir. Bildiği halde bu politikanın devamından yana ise (ki öyle gözüküyor) Rolex firması bizzatihi övgü ya da yerginin adresi olmalıdır.
Alimin dediği gibi her insan bir alemdir. Yani insanlar tamamen farklı farklı yaratılıştadir. Şahsen parasını vereceğim bir mal ya da hizmet için (hele ki bu mal muadillerinden kat be kat yüksek fiyatlı ise) sıra beklemeyi, hatta satıcının binbir naz yapmasını sevmem. Örnek olarak falan yerin döneri meşhur dense, eger kapıda iki saat bekleniyorsa, o döner cennetten inme olsa gidip yemem. Diğer yandan arzu nesnesine dönüşen ürünleri mutlaka edinmek isteyen insanlara da sonuna kadar saygı duyarım. Bu yalnızca kişisel bir tercihtir.
Hatırlayacaksiniz kredi faizleri ve kurlar düşükken insanlar deli gibi araba değiştirirlerdi. O dönem doğuş otomotiv ve VW, arabaları firdevs cennetinde üretiliyor gibi sıra bekletirlerdi. O da yetmez insanlara showroomlarda buz gibi davranırlar, işine gelirse felsefesini benimserlerdi. İnsanlar yine de tüm bedeli öder, paralarının 6 aylık getirisini doğuş otomotiv'e bırakır, golf ve Passat beklerdi. Birçok kişi biliyordu ki bu bir stratejiydi. İsteyen kapıda beklerdi, istemeyen de gider muadil bir araç alirdi.
Bu kadar uzattiktan sonra şunu demek isterim ki, Rolex almak için artık İsviçre spor bakanının yeğeninden torpil yapılıyorsa muadil fiyat ve kalitede markalara bakılabilir. Biliyoruz ki bu saatler doğası gereği çok düşük miktarlarda üretilebilen, çok sınırlı materyal engeline takılan ürünler değil. istense arz miktarı kolaylıkla artırılabilir. Buna rağmen Satış zinciri ya da sunum şekli gerçekten rahatsız edici boyuta geldiyse, (sıkça iddia edildiği için söylüyorum, ben bu konuda herhangi bir fikir sahibi değilim) burada tepki gösterilecek olan markayı yöneten ana şirketin politikasıdir. Yanlış anlaşılmasın ben Rolex firmasını suçlamiyorum, sadece durum tespiti yapmaya çalışıyorum. Eğer uygulanan politikadan memnun iseniz oyunun kuralı budur deyip oynamak zaruri. Yok saygısızlık yapıldığı fikrindeyseniz, bırakın insanların nesnelere olan aşk ve takdirini, size en iyi muameleyi yapan firmalara yönelin.
MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi