TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Rolex Only Crown Club / Sadece Rolex

Rolex Saatler İle İlgili Tüm Konuları Bulabileceğiniz Bölüm

Re: TSF Rolex Only Crown Club / Sadece Rolex

Mesaj copycat » 29 Tem 2019, 18:05

Değerli arkadaşlar, sadece burada değil hemen her yer ve platformda aşırı bir gerginlik var. Öncelikle bunu ifade etmek istedim.

Benim tüm bu tartışmalarda acizane görüşüm, butik diye adlandırılan bayilerin, yahut grey market satıcıların tartışmanın merkezine oturması doğru gelmiyor. Neden derseniz bu pazarlama faaliyetlerinin ya da piyasada oluşan durumun ne olduğunu hepimizden iyi markanın sahibi olan ana firma bilir. Bildiği halde bu politikanın devamından yana ise (ki öyle gözüküyor) Rolex firması bizzatihi övgü ya da yerginin adresi olmalıdır.

Alimin dediği gibi her insan bir alemdir. Yani insanlar tamamen farklı farklı yaratılıştadir. Şahsen parasını vereceğim bir mal ya da hizmet için (hele ki bu mal muadillerinden kat be kat yüksek fiyatlı ise) sıra beklemeyi, hatta satıcının binbir naz yapmasını sevmem. Örnek olarak falan yerin döneri meşhur dense, eger kapıda iki saat bekleniyorsa, o döner cennetten inme olsa gidip yemem. Diğer yandan arzu nesnesine dönüşen ürünleri mutlaka edinmek isteyen insanlara da sonuna kadar saygı duyarım. Bu yalnızca kişisel bir tercihtir.

Hatırlayacaksiniz kredi faizleri ve kurlar düşükken insanlar deli gibi araba değiştirirlerdi. O dönem doğuş otomotiv ve VW, arabaları firdevs cennetinde üretiliyor gibi sıra bekletirlerdi. O da yetmez insanlara showroomlarda buz gibi davranırlar, işine gelirse felsefesini benimserlerdi. İnsanlar yine de tüm bedeli öder, paralarının 6 aylık getirisini doğuş otomotiv'e bırakır, golf ve Passat beklerdi. Birçok kişi biliyordu ki bu bir stratejiydi. İsteyen kapıda beklerdi, istemeyen de gider muadil bir araç alirdi.

Bu kadar uzattiktan sonra şunu demek isterim ki, Rolex almak için artık İsviçre spor bakanının yeğeninden torpil yapılıyorsa muadil fiyat ve kalitede markalara bakılabilir. Biliyoruz ki bu saatler doğası gereği çok düşük miktarlarda üretilebilen, çok sınırlı materyal engeline takılan ürünler değil. istense arz miktarı kolaylıkla artırılabilir. Buna rağmen Satış zinciri ya da sunum şekli gerçekten rahatsız edici boyuta geldiyse, (sıkça iddia edildiği için söylüyorum, ben bu konuda herhangi bir fikir sahibi değilim) burada tepki gösterilecek olan markayı yöneten ana şirketin politikasıdir. Yanlış anlaşılmasın ben Rolex firmasını suçlamiyorum, sadece durum tespiti yapmaya çalışıyorum. Eğer uygulanan politikadan memnun iseniz oyunun kuralı budur deyip oynamak zaruri. Yok saygısızlık yapıldığı fikrindeyseniz, bırakın insanların nesnelere olan aşk ve takdirini, size en iyi muameleyi yapan firmalara yönelin.

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
copycat

Mesaj moy » 29 Tem 2019, 18:28

copycat yazdı:Alimin dediği gibi her insan bir alemdir. Yani insanlar tamamen farklı farklı yaratılıştadir. Şahsen parasını vereceğim bir mal ya da hizmet için (hele ki bu mal muadillerinden kat be kat yüksek fiyatlı ise) sıra beklemeyi, hatta satıcının binbir naz yapmasını sevmem. Örnek olarak falan yerin döneri meşhur dense, eger kapıda iki saat bekleniyorsa, o döner cennetten inme olsa gidip yemem. Diğer yandan arzu nesnesine dönüşen ürünleri mutlaka edinmek isteyen insanlara da sonuna kadar saygı duyarım. Bu yalnızca kişisel bir tercihtir.

Muhteşem özetlemişsiniz elinize sağlık.imzamı atarım altına :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Bende hayatımda hiç bir zaman bir ürünün ederinden fazlasını vererek satın almadım ,satın almak için sırasına girmedim.Kentsel dönüşümün hızlı olmadığı zamanlar bağdat caddesi çok yoğun ve kalabalıktı, İnsanlar cafe ve restoranların önünde yemek sırası beklerdi hayretler içerisinde izlerdim milleti.
Bazı şeyleri bu kadar fazla arzu nesnesi yapıp kutsallaştırmaya onun üzerinden kalp kırmaya gerek yok.
Şimdi okuyan bazı arkadaşlarda benim için rolex alamıyor fuara avuntusu yapıyor da diyebilir :D :D :D :D
Sanayi olmadan ekonomi, ekonomi olmadan bağımsızlık olmaz.
Kullanıcı avatarı
moy

Mesaj Archimed » 29 Tem 2019, 18:41

Sevgili arkadaşlar,

Yazışmaları gülerek okudum. Emin olun Rolex yöneticileri de bu yazışmaları okusa onlar da gülerek okurlardı.

Rolex, ürün kalitesi, öncülük, tasarım, marka değeri açısından tartışılmaz başarılara sahiptir ve bir arzu nesnesidir. Ürünlerinin yok satması da bence bir başarı öyküsüdür. Ancak talep artık güzel ve kaliteli bir saate sahip olmak isteyenlerin kavuşması noktasından çıkmış; son derece trendy olan bir gece klübünde veya plaja girmek isteyen insanların, mekana girebilmek için kapıdaki görevlilere dil döktüğü hale gelmiş.

Yapmayın sevgili arkadaşlar, yapmayalım... Sonuçta limitli olmayan ürünlere ulaşamıyorsak 2 suçlu vardır. Ne pahasına olursa olsun bu saate ulaşmayı kafaya takan, dünyanın farklı coğrafyalarındaki saat tutkunları ve kara para aklayıcıları. Bir Daytona'ya artık ulaşamıyorsak sebebi budur. Saat bayileri iyi müşterilerini kayırır, bu hayatın gerçeğidir. Ancak liste fiyatından fazlasını vermeyi kabul etmenize rağmen saati almak için ya referans peşinde koşmak durumunda kalıyorsanız ya da grey market satıcılarıyla muhatap olmak durumunda kalıyorsanız sebebi budur. Rolex her ne kadar pek çok olumlu ve inkar edilemez özellikleri barındırsa da, ressamının yaşamadığı nadide bir tablo değildir.

Ekonomi dünyasında balon kavramı vardır. Zaman zaman gayrimenkul balonu olur, gayrimenkul fiyatları uçar. Sanal para balonları olur, elektronik şifreleme dışında karşılığında altın, devlet tahvili vs olmayan kripto paraların değeri uçar. Borsa balonu olur, firmaların ciroları, karları, yeni ürün geliştirmeleri vs patlamasa bile hisse değeri uçuşa geçer. İşte bu durumlarda genelde bilinçsiz yatırım neyi, hangi paraya alacağını bilmez. Yükseliş trenine binince bir süre mutlu olur. Yükseliş sürekli artacak zannederken gün gelir balon patlar, fiyatlar tepe takla aşağıya iner. Dolayısıyla Rolex'e olan aşırı talebin ve Submariner, GMT Master 2, Daytona gibi modellere olan aşırı talep ve fiyatların uçuşa geçmesini de bir balon olarak düşünüyorum. Bu balona hava pompalayanlar da biz saat tutkunlarıdır.

Mesajımı burada bitirirken 1970 ve 1980'li yıllarda Sirkeci'de Tofaş ve Anadol/Ford bayiliği olan 2 girişimciden bahsedeyim. Bu yıllarda yerli araç üretimi sınırlıydı, insanlar yerli araç almak için sıraya giriyorlardı. Yabancı araç almak da döviz sıkıntısı nedeniyle çok zordu. Vatandaş birikimiyle araç almak için sıraya girer, araç olmadığı için ya bekleyip ilerde enflasyon kapsamında yükselen fiyatla almayı tercih ederdi, ya da bu dediğm bayilerin yönlendirmesiyle araçlarını daha yüksek fiyatla galerilerden alırlardı. Dediğim araçları teslim alanlar da önce araçları güvendikleri ustalara götürür, kalite kontrol yaptırır, sıkılmamış vida vs varsa tespit ettirip aracın güvenliğini sağlarlardı. Bu düzen yıllarca devam etti. Tofaş bayisi olan medyaya girdi, zamanla 2 büyük gazeteyi aldı, banka sahibi oldu, holding kurdu, hatta neredeyse hükümetleri bile tayin edecek kadar güçlendi, kudret sahibi oldu. Anadol/Ford bayisi olan, Tofaş bayisi kadar olmasa da büyüdü, birkaç yüz milyon Dolarlık sermaye grubu haline geldi. Ben isim yazayayım, merak edenler, yazdığım ipuçlarından kimin araba balonu sayesinde zengin olduğunu anlarlar.

Son olarak; şeyh uçmaz, mürit uçurur. Rolex'i erişilmez kılanlar da biz saat tutkunlarıyız. İsviçreli pazarlamacılar ve yöneticiler bizlerin sayesinde primlerini alıp tatlı hayatlarını yaşıyor, aynı düzen kapsamında da dünyada rüşvet, kara para trafiği vs sürüp gidiyor ;) :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Archimed

Mesaj Cruciatus » 29 Tem 2019, 18:49

Yine diş kovuğunu doldurmayacak bir konuda gereksiz polemiğe girilmiş..

Resim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
Cruciatus

Mesaj kilimanjaro » 29 Tem 2019, 19:14

Bundan bulamayan var mı? satayım ... yalnız 60.000 tl nakit isterim.Yemin billah rolex kalp kırmaya değer bişe değil.Resim

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj Serkanasn » 29 Tem 2019, 19:23

Gerçekten saatleri sevmek ve onlara 150 gr çelik parçasından öteye sempati duymak bir centilmenlik gereğidir, her ne yazılırsa yazılsın kendini bilen insanların kaleminden dökülen iki mesaj okuyunca hani bir söz vardır ya insanlık ölmemiş diye amiyane tabirle centilmenlikte ölmemiş, bunları okuduğum içinde ayrıca mutlu oldum.
Kıymetli arkadaşlar önemli olan kendini bilmek ve karşındaki varlığın yaratılmışların en şereflisi olduğunu bilmekten geçiyor yoksa altı üstü saat bu dönemsel dalgalanma dolayısıyla şuan bazı modeller yok satıyor olabilir, ama ben ekim-kasım döneminden sonra batman pepsi submariner gibi modellerin vitrinde dahi bulunacağını tahmin ediyorum, belki daytona onunda bekleme süresi 1,5-2 yıla iner hatta 1 yıla inecek deniyor eğer böyle olursa greyciler piyasadan çekilir ve yurtdışı saat haricinde greycide saat olmaz geçen yıl nisan mayıs donemine kadar olduğu gibi, batman pepsi 7500-8000€ daytona 14.000-15.000€ seviyesinde bulunabilir geçen yıl olduğu gibi, sanırım bu ara birileri zengin olacak ama 16-17 ye pepsi batman 22-23 e daytona alanlar seneye yarı fiyatına düşen değeri görünce butik sıralarına değil psikiyatri polikiniği sırasına girebilir gibi duruyor.
Kullanıcı avatarı
Serkanasn

Mesaj moy » 29 Tem 2019, 20:48

Cruciatus yazdı:Yine diş kovuğunu doldurmayacak bir konuda gereksiz polemiğe girilmiş..

Resim

Görüyorum ve arttırıyorum
Resim
Sanayi olmadan ekonomi, ekonomi olmadan bağımsızlık olmaz.
Kullanıcı avatarı
moy

Mesaj Cruciatus » 29 Tem 2019, 22:49

moy yazdı:
Cruciatus yazdı:Yine diş kovuğunu doldurmayacak bir konuda gereksiz polemiğe girilmiş..

Resim

Görüyorum ve arttırıyorum
Resim

Ahhahahah, cuk oturmuş..
Ama şu da uyar;

Resim

Kullanıcı avatarı
Cruciatus

ÖncekiSonraki

Dön TSF Rolex Crown Club

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 32 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners