Normalde bu Rolex'leri satn alma ile alakalı olarak konu açmayı bu kadar ertelememin bir sebebi de böyle saçmasapan muhabbetlerden kaçınmaktı. Forumun eskileri ne demek istediğimi daha net bir şekilde anlayacaktır. @Clk Bülent abi ile @OnatOzer Onat'ın, @SeRxX Serkan'ın eski atışmaları forumda mevcut bunlara atışma diyorum ama hepsinin altı dökümanlarla dolu. Bülent abi Swatch Group'a sallardı, Onat ve Serkan ise Rolex'e. Atışma dediğim bu yazışmaların altı hep bilgilerle ve kaynaklarla tez çürütme üzerine olurdu, Thevenin Franck Muller'in dışarıdan aldığı ve inhouse diye bu mekanizmaları nasıl devşirdiğine dair evrakları foruma yüklemişti, Başar abinin 3 yıllık saat serivenini anlatan çok güzel bir konusu forumun tozlu raflarında bir yerlerde hala duruyor olması lazım. Forumun dili olsa da konuşsa keşke.
Bu forum bana çok güzel dostluklar, abiler, kardeşler kazandırdı. Mesela neredeyse babamla yaşıt olan @afl Kerem abi ile 2018 Baselworld fuarına ve 2019 SIHH fuarına beraber gittik. Normal şartlar altında bu forum olmasa muhtemelen ne Kerem abi ile tanışmış olacaktım ne bu fuar etkinliklerinin gitmiş olacaktım. Bu sadece forumla ilgili anılarıma dair çok çok küçük bir kısım. Daha fazla örneklendirerek konuyuda uzatmak istemiyorum açıkçası. Şimdi bir kontrol ettim yaklaşık 5 sene önce üye olmuşum ve 3500 civarı mesajım var bu forumda, bunların büyük bir çoğunluğu bilek fotoğrafları veya goy goy amaçlı postlar bile olsa kendime ait olan olmayan birçok saat ile ilgili yorumum veya saat incelemem mevcuttur. Elimden geldiğince bu foruma katkı sağlamaya çalıştım. Ha başarılı olmuşumdur veya olmamışımdır bu mesele sizin takdirinizdir birşey diyemem.
Bugün geldiğimiz durumda ben THY üzerinden müşteri ve statü üzerinden örnek verdim diye yok Rolex business class yapsında 1000 euro yemek parası verelimde biz nerenin zencisiyizde bilmem ne gibi malesef içi boş aslı astarı olmayan konuşmaları yapıyoruz. Ben burada yaptığım gözlemleri benim gibi hevesli olduğunu düşündüğüm diğer kullanıcılar için yapıyorum daha doğrusu yapıyordum. @batikanak dilinin döndüğünce Rolex satın alımlarının nasıl olduğunu anlatmaya çalışmış, okuduğum zaman dedim ki bu yazıyı ben yazmış olsam %99 oranında buna benzer bir yazı çıkardı ve buraya kendi düşüncelerimden de ufak birkaç şey ekledim.
Bu konuya biraz öncede yazdım bu Rolex dediklerimizin hepsi saat yani bir Rolex'iniz olmasa da hayatınıza devam edebiliyorsunuz. Neticede ekmek değil su değil. Hatta forumda sürekli geyiğini yaptığımız gibi pilli bir saat Rolex'e kıyasla zamanı çok daha iyi gösteriyor hemde inanılmaz bir şekilde daha ucuz. Önceden dediğim gibi bu forumda saat hepimizin ortak paydası. Ama bugün geldiğimiz noktada Mert'in Daytonası var Pepsisi var benim niye yok forumda ben bu Mert'e biraz geçiriyim diyenler, bayileri arayarak Nazım abinin adını verip saat almaya çalışanlar (detaylar:
viewtopic.php?f=13&t=28724&p=571826#p571826) gibi enteresan bir hal aldı. Bu foruma ilk üye olduğum zamanki mesajların doluluğuna bir bakıyorum sonra bugün bu konudaki yazılanlara bir bakıyorum ne desem boş. Demek ki artık foruma yazdığım yazıları rölantiye alma vakti geldi. Velhasıl kelam bugüne kadar bu forumda bilerek veya bilmeden kırdığım, incittiğim birileri olduysa affola. Malesef kimseyi (zenci-beyaz farketmez) alamadığı bir saat için avutacak kadar vaktim olmadığı için, aktif olarak olmasa da arada bir uzaktan forumu takip etme kararı aldım.
Bu arada bu kadar bilgiden bahsetmişken en azından Xhantos'un son mesajına da kısa bir cevap vereyim. Panerai Bronzo'nun sonradan çıkan modellerı ve bu durumun Paneristileri küstürmesi ile alakalı forumda bilgi mevcuttu diye hatırlıyorum(Yoksa bile bilen birileri illa açıklayacaktır). Rolex üretimi arttırırsa bununla benzer bir hal alabilir gibi geliyor bana.