TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Rolex Only Crown Club / Sadece Rolex

Rolex Saatler İle İlgili Tüm Konuları Bulabileceğiniz Bölüm

Re: TSF Rolex Only Crown Club / Sadece Rolex

Mesaj ÜmitYüksel » 28 Tem 2019, 15:18

Ben sordum Pepsi yok dediler ve zor dediler [emoji4]

CLT-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
ÜmitYüksel

Mesaj kiwi21 » 28 Tem 2019, 18:46

Pepsi, Batman şimdilik uzakta duruyor. Eldeki 34mm'lik kuşla devam edelim [emoji14] :champ:

Resim
https://instagram.com/kiwiwatch
Kullanıcı avatarı
kiwi21

Mesaj MertYe » 28 Tem 2019, 21:21

batikanak yazdı:

Tüm yazılanlar doğru bilgiler. Kullanıcı tarafından bakıldığında da herkes kendince haklı ama madalyonun bir de diğer yüzü var...
Butikleri de düşünmek lazım. Emin olun ki içeri giren 50 kişiden 45 i bu saatleri soruyor, ve bu 45 kişinin de en az 35 i bunu sadece ve sadece alıp satıp arada kazanacağı birkaç bin Euro yu düşünerek soruyor bu yüzden butiklerin de işi zor.
Bir diğer taraftan Butikler bir şekilde para kazanmak zorunda, nihayetinde bir müessese ve ayakta kalmak zorunda. Rolex, sadece çelik spor serisi saatlerden oluşmuyor, ve az rabet gören, satması zor saatlerin hepsi genelde pahalı olan modeller. Haklı olarak, bu tür saatleri de alan müşterilerine yani onların gözünde "iyi müşteri" olarak adlandıracakları kişilere daha çok bu saatleri vermeyi tercih ediyorlar.
Basit bir örnekle şunu düşünün. Çelik bir Daytona yanılmıyorsam 10.750 Euro. Bu saati bir Butiğin Rolex in kendisinden yaklaşık 6.000 - 6.500 Euro ya aldığını düşünelim. %25 gibi bir oranın da masraf olarak yansıdığını düşünelim (Dükkan kirası, maaşlar, giderler vs). Bu durumda bir çelik Daytona yı 8.000 Euro ya mal eden Butik, bu saati yoldan geçen X bir kişiye de satsa, en iyi müşterisine de satsa, kime satarsa satsın toplamda 2.750 Euro kar edecek. Satın alan kişi bu saati satmak amaçlı alsa, Butiğin bunca uğraşı, bir sürü yatırımı, zor satan saatlerin stoklanması vs bunların hiçbiri ile karşı karşıya kalmayıp, satın aldıktan sonra 2 saat içerisinde Butiğin 4 katı para kazanma şansı oluyor.

Emin olun, zaten bu saatler bu kadar karaborsa olmasa, bu kadar rabet olmaz. Sözüm meclisten dışarı, buradaki bir sürü saat sever den bahsetmiyorum.

Kime satarsa satsın aynı karı edecek olan Butik, haklı olarak kendilerinden başka saatler de alan, her Butiğe gitseniz alabileceğiniz saati onlardan alan müşterilerine daha rahat temin edebiliyor, ki bence onlarda en az alıcıların mağduriyetlerinde haklı oldukları kadar haklı. Burada birisi çıkıp, "E sen tabi almışsın istediklerini, sana konuşması rahat" diyebilir ama ben de gidip S.A. diyip bunları elde etmedim. Gerçekten senelerce Rolex markasını ve saatlerini sevdiğim için bir çok modelini Butikten aldım.

Bu arada artık Butiklerin kasasında hem siyah hem beyaz kadran, öyle 1-2 şey tane Daytona bulmak mümkün değil. Tamam 1 adet olabilir o da her zaman olmaz, birine verildiği zaman bir sonraki sevkiyat beklenir. Artık eskiye göre çok daha fazla talep var. Eskiden bir tek Daytona bulmak zor idi. Submariner lar, No Date ler, GMT lere kimse dönüp bakmıyordu. Ben sahip olduğum 116710 BLNR (Batman) imi, indirimler ile inanın 6.400 Euro ya satın almıştım. Evet vitrinde durmuyordu ama istendiğinde temin edilebilinen bir model idi, yıl da 2015 başı idi. Butiğe her giren Batman diye bile sormuyordu. Gerçekten bugün 7.750 Euro ya satılan Submariner yarın 6.500 Euro edecek olsa yine bu kadar soran olmaz.

Bu arada bu yazdıklarım, tamamen sadece kendi fikirlerim, ve her Butik için geçerli değildir. Türkiyede bazı Butikler var inanın, iyi müşterisi olsanız bile gidip arkadaşına dostuna dıdısının dıdısına saatleri veriyor. Bir arkadaşım evlenecek idi, eşi kendisine düğün için çelik Daytona almak istediğini söyledi bana, belki yardımcı olabilirim diye ve ben bile kendisine, inan ki imkansız bunu Butikten temin etmek, ben gidip arkadaşıma bir tane lazım desem ayıp olur, siz başka saat bakın yada mecbur 17-18.000 Euro ödeyip bir yerden alman lazım dediğimde (o zamanlar Daytona 17.000 Euro gibi idi), bir Butiğin sahibini tanıyan bir tanıdığın tanıdığını buldular, kendileri de şahsen tanımıyor. Dedim zor yani bence olmaz o iş dediğimden sonraki 10 gün içerisinde bir adet Çelik Seramik Daytona, bir adet de Yeşil Submariner aldılar. Biz de göya bilir kişi yada işten anlayan olarak mümkün değil boşa uğraşma diyerek, çırak çıktık :) Yani evet, sadece eşe dosta, ünlüye, futbolcuya, dizi oyuncusuna veren Butikler de malesef var ki ben de kesinlikle kendilerini kınıyorum, ama kendilerinden birçok saat almış olan kişilere karşı seçici olup, onlara çok zor bulunan modelleri öneren Butikler de sonuna kadar haklı diye düşünüyorum.

Kesinlikle yazının her kelimesinin altına imzamı atarım. Sadece ufak bir düzeltme yapayım Ülke bazlı vergi oranlarından dolayı modellerde ufak tefek fiyat farkları olabiliyor Türkiye'de Daytona 11100 Euro zaten @batıkanak'ta emin olmadığını belirtmiş. Uzun zamandır böyle bir yazı yazmak istiyordum @batıkanak benden önce davranmış. 2018 yılı için konuşacak olursam bana Daytona, Skydweller ve Pepsi (2018 sonuna doğru Batman ve Hulk) nasıl alabilirim diye soran herkese şu an için bunları kapıdan girerek alabilmek mümkün değil bence butiğe giderek ve en azından bir No Date submariner alarak butiğin bir müşterisi olun zaten liste fiyatı 6700 euro olan saat 2. elde 6250 euronun altına düşmüyor (En azından yılın 2. yarısı için konuşacak olursak). 6700 euroya submariner alırsın niyetini ciddi bir şekilde belli edersen çok hızlı olmasada 1 yıl içerisinde(net olmamakla beraber) daytona, skydweller(mavi hariç) gibi saatlere ulaşabilirsiniz diyordum. Dilediğiniz saatte geldiği zaman No Date'inizi ufak bir zararla elden çıkarır istediğiniz saate kavuşursunuz diye ekliyordum.

Diyeceksiniz ki en beğendiğim saat Daytona bunu almak için neden başka bir Rolex almak zorunda olayım aslında evet çok haklısınız ama gerekçeleri tek tek sıralamaya gerek yok batıkanak yukarıda yeterince açıklamış zaten. Bu arada geçmişte birkaç kere butikteyken elimizde batman veya yeşil submariner var doğru bir müşteriye gitsin istiyoruz tanıdığın bildiğin greye vermeyecek birileri varsa tanımadığımız müşteriye vermek istemiyoruz dediklerini bizzat söyleyebilirim.

Şimdi kimsenin bırakın No Date alabilmesi datejust'ı bile alabilmesi kısa vadede mümkün olmuyor mavi dial için karaborsa muhabbetleri dönmeye başladı bildiğim kadarıyla. Kabul etmemiz gereken bir durumda şu bizim milletimizde biraz şark kurnazlığı var ve herkes kolay para kazanabileceğini düşünüyor veya kazanabilmek istiyor. Hatta aklın almayacağı birçok şeyi bile bile lades demek uğruna yapıyor. Bunun için çok geriye gitmemize gerek yok tosuncuğun çiftlik bank örneği yeter artar bile. Malesef durum böyle olunca kapıdan giren herkesin bu saatleri alması/alabilmesi mümkün olmuyor arada olan saat severlere oluyor.

Hatta şöyle bir örnek vereyim son birkaç butik ziyaretimde kolumda pepsi veya daytona varsa özellikle, herhangi bir potansiyel müşteri içeri girip butikte vitrinlerde 1-2 tur attıktan sonra benim kolumdaki saati göstererek "ya aslında en güzeli beyefendinin kolundakiymiş bundan varsa getirinde alayım" şeklinde salağa yatmak veya milletin aklıyla dalga geçmek maksadıyla aynısından isteyenler oldu. İnanır mısınız bunu yapanların 3'ü Türk 2'si Rus idi ve cümlelerin hepsi tamamen aynı olmasa bile çıktıkları kapı ben anlamıyorum bu saatlerden ama bu fena değilmişe geliyordu. Bunu diyenlerin hepsine butiğin cevabı malesef bu saat için 10 yıl sıra mevcut artık listelere bile alamıyoruz oluyor. Bazı bayilerde artık karşılarındaki müşterileri anlamadan veya anlamaya çalışmadan 8-10 yıl sıra var alamazsınız diyerek direk gönderiyor. Benim kızdığım kısım bu anlamadan, dinlemeden gönderen veya direk yok çeken satıcı profili.

Ben kendi adıma konuşacak olursam bu konularda şansım yaver gitti. Antalya'da butik açıldığı zaman ellerinde beyaz Skydweller sayısınında fazla olmasından dolayı vitrinlerde duran 3 tane beyaz Sky vardı ve bunlardan birini satın alarak müşterileri oldum. Sonrasında ise Daytona ve Pepsi'yi de aldım. Mesela Pepsi'ye Rolex websitesinde tanıtıldığının 15. dakikasında yazılmış olmama rağmen(2018 Mart'taki Basel fuarı dönemi) 2019 Mayıs'ta teslim aldım. Yani basit bir matematik ile yazılmam ile almam arasında 14 aylık bir süre geçti veya ilk Pepsi teslimatları Temmuzda başladı oradan hesap yaparsak 10 ay sürdü. Benden önce Pepsi alanların hepsinin benden önce butiği aramış olmalarının imkanı yok. Burada butiklerin @batıkanak'ın da belirttiği "iyi müşterileri" araya girdi. Açıkçası ben butiğin bu davranışını sonuna kadar haklı buluyorum. Benim ailemde ağırlıklı olarak ticaretle uğraşıyor ve ticaret yapan hiçkimsenin kendinden yıllık 100 liralık mal alan müşteri ile 5 liralık mal alan müşteriyi bir tutmayacağını biliyorum. Müşteri her zaman velinimettir ama müşteriden müşteriye fark olacaktır diyerek bu uzun yazıyı sonlandırıyorum.
Kullanıcı avatarı
MertYe

Mesaj Serkanasn » 28 Tem 2019, 22:14

Enteresan bir bakış açısı.
Kullanıcı avatarı
Serkanasn

Mesaj dogodenizli » 28 Tem 2019, 23:17

Öncelikle şunu belirteyim,ailecek yıllardır biz de ticaretle uğraşıyoruz ancak büyüklerimden öğrendiğim ilk şey müşteri ayırt etmemek oldu.

Şöyle ki,bir malın bir satış fiyatı vardır o parayı veren mali da alır gider. Mal sizden çıktıktan sonra satın alanın mülkiyetindedir dolayısıyla satın alan istediğini yapar. Elden çıktıktan sonra ne olacağını düşünmek butiğe değil üreticiye kalmıştır.

Ayrıca șöyle de bir durum var,butik sahibi veyahut çalışanı o saati satın alacak kişinin niyetini nereden bilecek? Örnek veriyorum cevremde çok insan var butiklerle iyi ilişkiler içinde olup 2-3 ayda bir 5-6 bin euro karla daytona elden çıkaran.
Listeye baktığın zaman adam 2 milyon tl lik alışveriş yapmış görünüyor. E bu bu adamın güvenilir olduğu anlamına mi geliyor? Tabii ki hayır. Zaten benzer şeyleri Mert Bey de dile getirmiş.

Yurt dışında çekilen bir video vardı o aklıma geldi. Adam yırtık kiyafetlerle petek almaya gidiyor. Butik vermek istemiyor. Durumun bundan bir farkı olmadığını düşünüyorum. Butiğin böyle şeylerle ilgilenmemesi lazım.

Keza yaptıkları şey suç teşkil ediyor. Eğer bir mal ''genele öneri'' olarak satışa çıkarilmissa, alıcı konumunda olan kisi belirtilen miktarı ödediği takdirde o malın sahibi olur. Zaten yok demelerinin sebebi de bu. Var dediği takdirde,var dediği kişi malın ücretini öderse o mali satmak zorunda kalacak.
Yani yaptıklarının doğru olmadığının,her şeyden önce suç işlediklerinin kendileri de farkında.

Şunu da belirtmeden edemeyeceğim. Bu durumdan rolex yetkililerinin de memnun olduğunu düşünmüyorum. Zira birçok kişi bu muameleden ötürü ''basic'' modelleri de almaya yanaşmıyor. Bayilerin daytonalari hulklari kaptırmayalım derken diğer modelleri satamadıkları oluyor.
Kullanıcı avatarı
dogodenizli

Mesaj Serkanasn » 28 Tem 2019, 23:24

dogodenizli yazdı:Öncelikle şunu belirteyim,ailecek yıllardır biz de ticaretle uğraşıyoruz ancak büyüklerimden öğrendiğim ilk şey müşteri ayırt etmemek oldu.

Şöyle ki,bir malın bir satış fiyatı vardır o parayı veren mali da alır gider. Mal sizden çıktıktan sonra satın alanın mülkiyetindedir dolayısıyla satın alan istediğini yapar. Elden çıktıktan sonra ne olacağını düşünmek butiğe değil üreticiye kalmıştır.

Ayrıca șöyle de bir durum var,butik sahibi veyahut çalışanı o saati satın alacak kişinin niyetini nereden bilecek? Örnek veriyorum cevremde çok insan var butiklerle iyi ilişkiler içinde olup 2-3 ayda bir 5-6 bin euro karla daytona elden çıkaran.
Listeye baktığın zaman adam 2 milyon tl lik alışveriş yapmış görünüyor. E bu bu adamın güvenilir olduğu anlamına mi geliyor? Tabii ki hayır. Zaten benzer şeyleri Mert Bey de dile getirmiş.

Yurt dışında çekilen bir video vardı o aklıma geldi. Adam yırtık kiyafetlerle petek almaya gidiyor. Butik vermek istemiyor. Durumun bundan bir farkı olmadığını düşünüyorum. Butiğin böyle şeylerle ilgilenmemesi lazım.

Keza yaptıkları şey suç teşkil ediyor. Eğer bir mal ''genele öneri'' olarak satışa çıkarilmissa, alıcı konumunda olan kisi belirtilen miktarı ödediği takdirde o malın sahibi olur. Zaten yok demelerinin sebebi de bu. Var dediği takdirde,var dediği kişi malın ücretini öderse o mali satmak zorunda kalacak.
Yani yaptıklarının doğru olmadığının,her şeyden önce suç işlediklerinin kendileri de farkında.

Şunu da belirtmeden edemeyeceğim. Bu durumdan rolex yetkililerinin de memnun olduğunu düşünmüyorum. Zira birçok kişi bu muameleden ötürü ''basic'' modelleri de almaya yanaşmıyor. Bayilerin daytonalari hulklari kaptırmayalım derken diğer modelleri satamadıkları oluyor.

Aslında tam olarak öyle olmuyor, şuan sahibinden de air king ve op 39 bolluğu var dj 21/28/31/36 çelik altınları saymıyorum bile, burdan sanırım ne demek istediğim anlaşılıyor daha fazla detay vermek bize düşmez o detayı sayın mert bey'in ve bazı butik personelinin milyonluk alışveriş yapıyor dediği müşterileri anlatır, sizin yahut benim alamadığımız bir iki sorunca birden greyciye satacak gibi algılandığınız o pepsi batman daytona greycilerin tezgahından nasıl eksik olmuyor onu da çözebilmiş değilim!
Kullanıcı avatarı
Serkanasn

Mesaj dogodenizli » 28 Tem 2019, 23:28

Serkanasn yazdı:
dogodenizli yazdı:Öncelikle şunu belirteyim,ailecek yıllardır biz de ticaretle uğraşıyoruz ancak büyüklerimden öğrendiğim ilk şey müşteri ayırt etmemek oldu.

Aslında tam olarak öyle olmuyor, şuan sahibinden de air king ve op 39 bolluğu var dj 21/28/31/36 çelik altınları saymıyorum bile, burdan sanırım ne demek istediğim anlaşılıyor daha fazla detay vermek bize düşmez o detayı sayın mert bey'in ve bazı butik personelinin milyonluk alışveriş yapıyor dediği müşterileri anlatır, sizin yahut benim alamadığımız bir iki sorunca birden greyciye satacak gibi algılandığınız o pepsi batman daytona greycilerin tezgahından nasıl eksik olmuyor onu da çözebilmiş değilim!

İnceyi anladım ben Serkan bey. Mesaj alındı :D

Ayrıntıyı kaçırmışım. Büyük balığın yanında küçük balık da veriyorlar diyorsunuz :D elde kalmasın hesabı.

Son olarak bizim ne haddimize öyle daytona falan sormak :D ben dükkan klimalı diye girmiştim halbuse :lol: :D :lol:
Kullanıcı avatarı
dogodenizli

Mesaj Serkanasn » 28 Tem 2019, 23:34

Aslında daytona pepsi batman hulk vs cümle aranan spor çelik modeller explorer hariç dj mavi dahil(mert bey bahsettiği için söyledim onun karaborsa olduğunu bilmiyordum hala greyciler liste fiyatından lakin indirimsiz olan fiyattan veriyorlar hemde yurtiçi hemde jelatinli olarak) bu modelleri yanında %30 zararla satacakları büyük ihtimalle en az iki kupon olmayan toplam 3 saat olarak aldıkları için fiyatlar sisiyor eskiden 1 zararlı satış yetiyordu ve onun için daytona 16-17 bin € ya kapalı çarşıdan alınıyordu şimdi iki kapatıyoruz zararına satışlı saat almak zorunda kalıyorlar e hal böyleyken daytona da 20.000 € oluyor aslında greycinin kârı sabit zarardaki artışı bir şekilde yansıtması lazım mesele bu gibi:)
Kullanıcı avatarı
Serkanasn

ÖncekiSonraki

Dön TSF Rolex Crown Club

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: osmore ve 37 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners