TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF GS - Grand Seiko Club

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: TSF GS - Grand Seiko Club

Mesaj Ankthas » 24 Tem 2019, 09:57

Bunlar yine iyi, Seiko 5'ler var bazı GS'lere aşşırı benziyor ilk görüşte. Orada fark 100/1, 50 dolar vs 5000 dolar:

Resim

Resim
Deniz
Kullanıcı avatarı
Ankthas

Mesaj copycat » 24 Tem 2019, 09:59

görkemk yazdı:
Tamamen katılıyorum. GS'nin sorunu başından beri ismi. Hem farklı marka olayım, hem de Seiko adının tanınmışlığından yararlanayım mantığı zorlama.

Yabancı dilde olduğu için normal geliyor belki ama, şöyle düşünün divarese ayakkabı alıyorsunuz 250 TL, yan mağazada da "muhteşem divarese" marka ayakkabı var 5000 TL.

Read more: http://forum.saatforumu.com/viewtopic.p ... z5uZYLPAkF

evet bu algıyı isviçreli markalar çok iyi yerleştirdi insanların kafasına. Bi ara da spring drive quartz saat işte diye algı kasılıyordu ama grand seikonun high beat mekanizmalarıda olduğundan beğenmiyorsan onu alırsın lafını yiyince o algı kesildi. Aynı fiyat saviyesinde mekanizma ve işçilik olarak yanıt verememeye başlayınca 5 yıldır filan bu algı üzerinden ve gidiliyor ha seikoda buna çanak tutuyor mu tututyor örneğin.

Resim
bu saati 1000 dolara alabiliyorsun , mekanizma 6r15 , kasa titanyum

Resim

su saati 5000 dolara alıyorsun. titanyum kasa , spring drive hepimizin malumu snow flake.
Saat cahili bu iki saati yan yana koyarsan ne farkı var der. 5000 vermişken millet 1000 vermişim zannedecek havasını basamıyacam diye düşünür almaz saatini.

bir diğer örnek
Resim
Resim
biri 1000 biri 4500 dolar

allahtan son zamanlarda öndeki seiko yazısını değiştirdilerde biraz faklılaştı
Resim

şimdi sen seiko olarak 4 te bir fiyatına amiral geminin çakması saat çıkartmayacaksın, ha benim bir adet grand seiko diverım var umurumda değil marka algısı çok seviyorum zevkle kullanıyorum. Yıllar içinde seiko marka ayrımını yaptıkça saatin değeri daha anlaşılacak onu da biliyorum. Ama divarese muhteşem divarese muamelesinide görüyorum forumun içinde bile oluyor bu sıklıkla :D :D
Üstadım çok ofansif bir cevap yazmışsıniz ancak sanırım yanlış anlaşıldı dediğimiz. Ben ve diğer arkadaşlar orada grand Seiko saatin teknik üstünlüğüne, işçiliğine, fiyat performans durumuna herhangi bir eleştiride bulunmadık. Özellikle sorun isimlendirmede dedik. Objektif düşünürseniz başından beri Grand Seiko isimlendirmesinin çok iyi fikir olmadigina hak vereceksiniz. Türkçe olduğu için divarese - muhteşem divarese örneği biraz garip geldi belki ama düşündüğünüzde Seiko - grand Seiko isimlendirmesi hemen hemen aynı.

Seiko başından beri çok farklı bir isimle gitmeliydi diye düşünüyorum.

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
copycat

Mesaj görkemk » 24 Tem 2019, 10:59

Üstadım çok ofansif bir cevap yazmışsıniz ancak sanırım yanlış anlaşıldı dediğimiz. Ben ve diğer arkadaşlar orada grand Seiko saatin teknik üstünlüğüne, işçiliğine, fiyat performans durumuna herhangi bir eleştiride bulunmadık. Özellikle sorun isimlendirmede dedik. Objektif düşünürseniz başından beri Grand Seiko isimlendirmesinin çok iyi fikir olmadigina hak vereceksiniz. Türkçe olduğu için divarese - muhteşem divarese örneği biraz garip geldi belki ama düşündüğünüzde Seiko - grand Seiko isimlendirmesi hemen hemen aynı.

Read more: viewtopic.php?f=12&t=29626&start=216#ixzz5ua0DsFqz

ben alınmam öyle şeylerden dünyanın en dandik saatide olduğunu düşünebilirsin burayada yazabilirsin ne olacak saat sonuçta benim şahsıma laf etmiyorsun , aslında seni desteklemek için yazdım birazda çok benzer modelleri yine seiko ismiyle piyasaya sürdüğü için su anda bu algı var bencede. Markayı ve model tasarımlarını ve dial tasarımlarını alt markadan ayırması gerekiyor ve benzer görünümlü modelleri piyasaya sürmemesi gerekiyor demek istedim
Kullanıcı avatarı
görkemk

Mesaj Xhantos » 24 Tem 2019, 11:01

Yalniz Seiko, GSnin değil, GS, Seiko'nun alt markasıdır :)
Kullanıcı avatarı
Xhantos

Mesaj görkemk » 24 Tem 2019, 11:16

Xhantos yazdı:Yalniz Seiko, GSnin değil, GS, Seiko'nun alt markasıdır :)

o da doğru tabi

seiko bu isim işini oldum olası tutturamadı king seiko, sportura , velatura , ananta , bacınta vs vs..

bi prospexte kararlı ilerliyorlar birde şu andaki GS logolu grand seikolarda böyle gideceklermiş gibi duruyor.

ekleme birde astronda tabi
Kullanıcı avatarı
görkemk

Mesaj Xhantos » 24 Tem 2019, 11:29

görkemk yazdı:
Xhantos yazdı:Yalniz Seiko, GSnin değil, GS, Seiko'nun alt markasıdır :)

o da doğru tabi

Başkası yanlış anlamasın, espri amaçlı yazmıştım :)
Kullanıcı avatarı
Xhantos

Mesaj copycat » 24 Tem 2019, 11:50

görkemk yazdı:

Read more: http://forum.saatforumu.com/viewtopic.p ... z5ua0DsFqz

ben alınmam öyle şeylerden dünyanın en dandik saatide olduğunu düşünebilirsin burayada yazabilirsin ne olacak saat sonuçta benim şahsıma laf etmiyorsun , aslında seni desteklemek için yazdım birazda çok benzer modelleri yine seiko ismiyle piyasaya sürdüğü için su anda bu algı var bencede. Markayı ve model tasarımlarını ve dial tasarımlarını alt markadan ayırması gerekiyor ve benzer görünümlü modelleri piyasaya sürmemesi gerekiyor demek istedim
Eyvallah üstadım. Saygılar ve sevgiler.

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
copycat

Mesaj CptOz » 24 Tem 2019, 13:47

GS Galatasaray'ın alt markası değil miydi? [emoji48]
Kullanıcı avatarı
CptOz

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: csgoz, Solestar ve 230 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners