TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Rolex Only Crown Club / Sadece Rolex

Rolex Saatler İle İlgili Tüm Konuları Bulabileceğiniz Bölüm

Re: TSF Rolex Only Crown Club / Sadece Rolex

Mesaj afl » 03 Haz 2019, 23:13

kiwi21 yazdı:Burada Rolex'i kullanici talebini dikkate aldigi icin tebrik mi etmeli yoksa yaptiklari seyin arkasinda dur(a)madiklari ve/veya hatali renk bezel uretimi yaptiklari icin elestirmeli mi?
İkisi de olmayabilir. Onatözer'in teorisine göre ilk bezeller beyaz altın pepsideki bezellerle aynı. Onlar bitince yeni üretim farklı renk oluyor.

Bir de seramik bezel önce bir renk yapılıp üzerine ikinci renk belki üçüncü renk atılıyor. Yani önce siyah yapılıp sonra yarısının üzerine mavi atılıp batman yapılıyor. Pepside belki siyah üzerine hem mavi hem kırmızı atılmıştır. Sonra belki de direk kırmızı yapılıp üzerine yarı mavi atılmıştır. Batman için şüphem yok da pepsi için tam araştırmadım. Bilmiyorum. Bildiğim tek şey seramiğe çift renk vermenin pek de kolay olmadığı.

SM-A810F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
afl

Mesaj kiwi21 » 03 Haz 2019, 23:16

afl yazdı:
kiwi21 yazdı:Burada Rolex'i kullanici talebini dikkate aldigi icin tebrik mi etmeli yoksa yaptiklari seyin arkasinda dur(a)madiklari ve/veya hatali renk bezel uretimi yaptiklari icin elestirmeli mi?
İkisi de olmayabilir. Onatözer'in teorisine göre ilk bezeller beyaz altın pepsideki bezellerle aynı. Onlar bitince yeni üretim farklı renk oluyor.

Bir de seramik bezel önce bir renk yapılıp üzerine ikinci renk belki üçüncü renk atılıyor. Yani önce siyah yapılıp sonra yarısının üzerine mavi atılıp batman yapılıyor. Pepside belki siyah üzerine hem mavi hem kırmızı atılmıştır. Sonra belki de direk kırmızı yapılıp üzerine yarı mavi atılmıştır. Batman için şüphem yok da pepsi için tam araştırmadım. Bilmiyorum. Bildiğim tek şey seramiğe çift renk vermenin pek de kolay olmadığı.

SM-A810F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Aydinlatici bilgiler icin tesekkur ederim Kerem abi.
https://instagram.com/kiwiwatch
Kullanıcı avatarı
kiwi21

Mesaj Caner1983 » 03 Haz 2019, 23:27

Bilgiler ve fotolar için herkese teşekkürler :champ:

Ben sanki ilk versiyonu beğendim diğeri koyu geldi baya ve evet beğenme sebebim; ilk versiyon beyaz altın oyster bilezikli modeli andırıyor :thumbup: andırması neden iyi en azından stabil eskiden olan bir bezel ile aynı olması. Bir de 3. Ton var diyenler olması daha da korkunç :shock:
Bu sorunun bence cevabı ortaya defekasyon yapmışlar ya da çuvallamışlar :(
Rolex’s don’t tick-tock
Kullanıcı avatarı
Caner1983

Mesaj MertYe » 04 Haz 2019, 03:59

Konuya fotoğraflarla destek vereyim dedim bende ama ilk olarak ufak bir alıntıyla başlamak istiyorum.

Her ne kadar Rolex'e ciddi saygı duysamda marka cephesinden bu pepsi işinin artık biraz abartıldığını düşünüyorum. Bana kalırsa yaptıkları şeyin arkasında dur(a)madılar.

Pepsi eski kasayken güzel bir ilerleme yakalamıştı. Hal böyle olunca Rolex'te madem bu pepsi tuttu bizde bu bezeli seramik olarak sadece WG(White Gold) versiyonda üretelim dediler. Sonra ne oldu bu taktik tutmadı, bu seferde çelik yapalım ama eski WG alan kullanıcıların saatleriyle aynı olmasın(en azından optik olarak) bari kayış jübilee olsun dediler. E yetmedi şimdi mark 1, mark 2 bezel konuşup üste acaba 3. Bir versiyon mu var diye tartışıyoruz.

Sonuç olarak pepsiyi aldım ve gerçekten çok memnunum ama sanki bu kadarıda biraz fazla olmuyor mu? Diyerek bombayı atıp kaçıyorum :D

Dip not: Fotoğrafları olabildiğince çeşitli yapabilmek için birbirine benzer birkaç fotoğraf yüklüyorumResimResimResimResim

SM-G955F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
MertYe

Mesaj kiwi21 » 04 Haz 2019, 13:58

Mert detayli fotograflar icin tesekkurler. Jubilee bilezikli pepsi tanitildiginda burada da bezel rengi oldukca elestirilmisti diye hatirliyorum. Guzellik ve begeni goreceli bi kavram ama bence koyu olan daha basarili :champ:
https://instagram.com/kiwiwatch
Kullanıcı avatarı
kiwi21

Mesaj canzdmr » 04 Haz 2019, 14:33

kiwi21 yazdı:Mert detayli fotograflar icin tesekkurler. Jubilee bilezikli pepsi tanitildiginda burada da bezel rengi oldukca elestirilmisti diye hatirliyorum. Guzellik ve begeni goreceli bi kavram ama bence koyu olan daha basarili :champ:

İlk nesil pepsi de mavi nin mora kaydigini biz cokca konusmustuk. 2. Nesil de cok daha oturakli olmus bezel renkleri. İlk nesil alanlar icin uzucu bir durum :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
canzdmr

Mesaj eskiserkan » 04 Haz 2019, 23:16

Eski pepsiden sasmamak lazim bu yuzden
Kullanıcı avatarı
eskiserkan

Mesaj kilimanjaro » 05 Haz 2019, 11:45

Iyi bayramlarResim

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

ÖncekiSonraki

Dön TSF Rolex Crown Club

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 20 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners