TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Hangi Saati Denediniz / İncelediniz?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Hangi Saati Denediniz / İncelediniz?

Mesaj mturann » 30 May 2019, 00:02

azizkaya yazdı:Ben daha ziyade bu yeni ve biraz daha pahalı teknolojinin forumdaki saat severler için ne ifade ettiğini merak ediyorum. Quartz vs otomatik karşılaştırmasında her zaman otomatik önerilmesi gibi acaba bu plastik içeren mekanizmaları tercih etmemeli miyiz yoksa alınabilir mi?

SM-N960F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Daha önce Powermatic 80 mekanizmada plastik parçalar kullanılması meselesi konuşulmuştu.
Israrla ben de sormuştum bu bir eksi durum mudur diye.
Kimse çok net bir şey diyemedi. Plastiğin manyetik alanlardan etkilenmemesi bir artı durum.
Ama plastik olayına mesafeli yaklaşılıyor.
Hem plastik milyon yıl doğada kaybolmuyor deniyor hem de plastik parça metale göre ömrü az olur deniyor :)
Silikon balans yayının yapıldığı bir teknolojide çok sağlam plastik parçalar da yapılabilir diye düşünüyorum fakat benim de bir yanım mekanizmada çelik çark diye bilinen parçayı neden plastik yapmışlar acaba diyor. Adı çelik çark ama powermatic 80 mekanizmada bunu plastik yapmışlar. Belki milyon yıl sağlam kalsın diye :)
Bilmiyoruz artık. Zaman gösterecek.
Kullanıcı avatarı
mturann

Mesaj HknDrsn » 30 May 2019, 01:15

EnderE yazdı:38 kurmalı ve 42 otomatiğin aynı bilekte resimleri. Fikir verir. Bir de kurmalının 80 saat rezervli olanı var alırsanız onu tercih edin. ResimResim

Ender Hocam senin Hamilton ları bilmeyen yok :D Ama ben bu markada 40mm benim için ideal diye düşünüyorum. Tabi belirttiğim seçenekler arasında hala iyi bir fikir veren olmadı. Şimdi konuya bakıyorum mekanizma konuşuluyor, yanılmıyorsam daha öncede bu konu konuşulmuştu sonucu ne oldu hatırlayamadım :?:
referans
http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=244&t=22863
Kullanıcı avatarı
HknDrsn

Mesaj azizkaya » 30 May 2019, 02:00

byakrep yazdı:
EnderE yazdı:38 kurmalı ve 42 otomatiğin aynı bilekte resimleri. Fikir verir. Bir de kurmalının 80 saat rezervli olanı var alırsanız onu tercih edin. ResimResim

Ender Hocam senin Hamilton ları bilmeyen yok :D Ama ben bu markada 40mm benim için ideal diye düşünüyorum. Tabi belirttiğim seçenekler arasında hala iyi bir fikir veren olmadı. Şimdi konuya bakıyorum mekanizma konuşuluyor, yanılmıyorsam daha öncede bu konu konuşulmuştu sonucu ne oldu hatırlayamadım :?:
Üstadım kusura bakmayın öyle gelişine bir parantez açmış bulundum. Kısıtlı tecrübelerim ve tamamen amatör fikrimle: swatch grup her markayı bir yerlere konumlandırıyor. Tissot deyince racing, Certina deyince diver, Hamilton deyince field gibi. Bu bağlamda giriş seviye otomatik swiss field alınacaksa Hamilton en mantıklı tercihlerden biri. Saydığınız seçeneklerden H69419363 - 38mm olan bu kategoriye en uygun bulduğum oldu. Nedenine gelince Hamilton markası sanki biraz kurmalılarla ifade ediyor kendini. Yine field watch olarak ağırlık yapmayan küçük bir saat hele bir de çizikleri pek göstermeyen mat bir finishing ile sanki mükemmel bir tercih.

Alınca ya da satınca pişman olmadığım bir saat olmadı.
Kullanıcı avatarı
azizkaya

Mesaj EnderE » 30 May 2019, 02:53

Bu plastik olayını konuştuk, hatırlıyorum. Sabah araştırıp link atmaya çalışırım. Şimdi powermatic 80 ile plastik parça içeren chrono mekanizması farklı şeyler bunlar ayrı tutmak lazım. Bence neden üretildi sorusundan gitmek daha doğru bir yöntem olacaktır. Powermatic 80 maliyetten ziyade makul hassasiyet seviyeleri içinde rezerv süresini arttırmak için dizayn edilmiş. Plastik parça içeren ki buna muhtelif dişliler de dahil, dizayn amacı genel anlamda maliyet düşürmektir ki bu mekanizma ile sunulan saatlerin oldukça makul fiyatları olduğunu biliyoruz.

Tercih konusunda ise şahsi fikrim, ömür olarak bu mekanizmaların bir sorun çıkarmayacağına kanaat getirsem de saatin arkasına bakınca içeride siyah plastik detaylar görmek beni hoşnut etmediği için seçimimi plastik içeren chronodan yöne kullanmamak yönünde olacaktır.
Ender Erdogan / Eski Kullanıcı Adı Forestsoul
Kullanıcı avatarı
EnderE

Mesaj EnderE » 30 May 2019, 11:32

Ender Erdogan / Eski Kullanıcı Adı Forestsoul
Kullanıcı avatarı
EnderE

Mesaj azizkaya » 30 May 2019, 12:23

Teşekkürler Ender Hocam.

Alınca ya da satınca pişman olmadığım bir saat olmadı.
Kullanıcı avatarı
azizkaya

Mesaj mturann » 30 May 2019, 15:57

Kullanıcı avatarı
mturann

Mesaj kiwi21 » 17 Haz 2019, 12:33

Cartier'lerden cok umutlu olarak girdim ama ben pek yakistiramadim bilegime. Bilmem siz ne dusunursunuz. Saniyorum dikdortgen kasa saat benim icin baslamadan bitti.

Gunun yildizi ise kesinlikle Omega'lardi :super:ResimResimResimResimResim
https://instagram.com/kiwiwatch
Kullanıcı avatarı
kiwi21

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: hknmtn, yaman20 ve 116 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners