Mandos yazdı:Burada soru soruluyor mu bilmiyorum ama bir konuda fikir danışmak istemiştim. Hediye gelen Cross 3502 tükenmez kalemim var ancak tükenmez kalem yerine roller kalemlerin yazışı daha çok ilgimi çekiyor. Şu anda Pilot Pure Liquid Ink kalem kullanıyorum. Günlük sürekli kullanım (not tutma, çalışma) için dolma kalemle rahat edemem diye düşünüyorum o yüzden Lamy Safari ya da Kaweco roller kalem alma düşüncem var. Roller kalemlerin pek tutulmamasının sebebi nedir? Kartuşunun çabuk bitme durumu var mı? Teşekkür ederim.
Roller kalemler bildiğimiz sıvı mürekkep kullandığından daha ıslak ve pürüzsüz bir yazıma sahip. Dolmakalem sevenler rollerball’u daha çok severler aslında.
Bir de ballpoint tükenmezler var. Onlar daha yoğun ve yağ bazlı bir mürekkep kullanır. Ancak ucundaki top sebebiyle sürtünmesi biraz daha fazladır. Bunun artısı daha kontrollü bir yazım ve daha uzun süre gitmesi. Eksisi ise kağıt üzerinde kayar gibi yazamazsınız. Bildiğiniz tükenmez işte, pütürlü bir yazım hissi..
Ben ise ikisini de tercih etmiyorum. Direkt dolmakalemciyim ben.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi