TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Kral Çıplak Mı? Mekanik Saatler

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Kral Çıplak Mı? Mekanik Saatler

Mesaj bumega » 09 Ara 2018, 17:17

Quartz saatleri biraz övelim o vakit. [emoji5]
Iki adet quart breitling saatim oldu gecmiste ve kullandigim en keyifli saatlerdendi diyebilirim. Sapmaz şaşmaz 10 gun takmasan alip ayarlaman gerekmez gibi pratikti. Ancak bir mekanik saat ruhu yoktu.
Yine de pil degisimi icin ozel kutularla istanbula gönderilir degisim bakim ve olcumleri yapilip dosyalanarak geri getirilirdi. Ustelik ucretsiz ömür boyu. Bu saatlerde pek tabi torunlara miras bırakabilirdi. Sonucta halen calisan ve piril piril duran bi saat. Neden olmasin.
Ancak tabiki 40 yil once dedenizin kullandigi bi saati kurup kolunuzda saniyesinin akisinin verdigi hissi vermez o ayri.
Ozetle ne pilli diye o saatleri mekanik olanlardan daha az sevdim nede digerlerini onlarin onune koydum. Hepsinin yeri ayri. Hatta keske satmasaydim diye düşünüyorum.
Ayni durumu omega ve vintage rolex quartzlar icinde dusunuyorum.
Saygilar
Kullanıcı avatarı
bumega

Mesaj Ankthas » 09 Ara 2018, 17:18

Benim babamın 80'lerde Sovyetlerden aldığı Poljot marka bir quartz saati var, kendisi artık saat takmadığı için ben arada bir kullanıyorum. Kadran ve kollar artık tropik oldu neredeyse, bazı yerleri yosun tuttu, prinç kaplaması attı ama severek takıyorum:

Resim

Ama bu konuda en iyisi tartışmasız Seiko. 9F pilli quartz makinelerinin içlerindeki yağ 50 yıl servis ihtiyacı duymuyor, yani minimum 50 yıl servise götürmeden ilk günkü gibi çalışıyor. Kendi quartz kristallerini üretiyorlar ve mekanizma tamamen elde yapılıyor. Yıllık tahmini sapması 10 saniye.

Bu arada gene Seiko'nun bir diğer quartz kullanan Spring Drive mekanizmasına da değinmemek olmaz. Yani öyle "aa bu saat quartz, o zaman dandiktir" ya da "çocuklarıma kalmaz" dememek lazım :thumbup:
En son Ankthas tarafından 09 Ara 2018, 19:33 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Deniz
Kullanıcı avatarı
Ankthas

Mesaj mrbianco » 09 Ara 2018, 18:06

Eyvallah otomatik saatlerin bir ruhu var, sadece çarklar, dişlilerle zamanı mükemmel derecede ölçmelerine saygım sonsuz ve bende bir otomatik saat hayranıyım ama forumda yaratılan quartz saatlerin gerçek saat olmadığı yü kaka olduğu fikride hiç hoşuma gitmiyor açıkçası. Güzel kaliteli quartz saatler de var onları kullanmak isteyenlerde olumsuz etkilememek lazım kanaatindeyim. Herkesin düşüncesine saygı duyuyorum.
Kullanıcı avatarı
mrbianco

Mesaj gervaqo » 09 Ara 2018, 18:41

Benden sonra yazılanlara baktığımda quartz saatlerin kötülendiği izlenimi oluşmuş gördüğüm kadarıyla. Ben kötülemiyorum, aksine severim hatta bir tanesi hariç bütün mekanik saatlerimi sattım, 7 adet quartz saatimi ise elden çıkarmayı hiç düşünmedim ama evladiyelik olduklarını düşünmüyorum.

Yukarıda örnek verilen uzun ömürlü quartzlara örnek olarak genellikle yine 150 - 200 yıllık İsviçre mekanik saat üreticilerinin ürünleri verilmiş.

Ben de kendi yaşadıklarımın bazılarını yazayım;

Timex dijital saatim soğuk bir kış günü durdu, evet evet digitler ekranda bildiğiniz donup kaldı,

Seiko A258 saatimin aldıktan 2 sene geçmeden önce solar sistemi kendi kendine bozuldu, pili bittikten sonra değiştirdik, kısa süre sonra da tamamen gitti, tabii o zamanlar şimdiki gibi garanti, tüketici hakları gibi şeyler yok, saatçi de bu tamir olmaz deyince mecburen vedalaştık,

2004 yılında aldığım Casio seapathfinder güneş enerjili saatim 10 sene kullanımdan sonra şarz tutmaz olunca pilini değiştirelim dedik, Ersa saat dahil kime gittimse bunu pili artık yok dediler, öyle duruyor hala,

Hanıma aldığım altın kaplama Orient quartz saatin pili 1 yıldan az sürede bitti, pilini değiştirdikten kısa bir 1 ay kadar sonra bir gün garip sesler çıkardı ve akabinde o da out of order.
Kullanıcı avatarı
gervaqo

Mesaj siyahpena » 09 Ara 2018, 19:42

mrbianco yazdı:Eyvallah otomatik saatlerin bir ruhu var, sadece çarklar, dişlilerle zamanı mükemmel derecede ölçmelerine saygım sonsuz ve bende bir otomatik saat hayranıyım ama forumda yaratılan quartz saatlerin gerçek saat olmadığı yü kaka olduğu fikride hiç hoşuma gitmiyor açıkçası. Güzel kaliteli quartz saatler de var onları kullanmak isteyenlerde olumsuz etkilememek lazım kanaatindeyim. Herkesin düşüncesine saygı duyuyorum.

Forumda quartz dan ziyade moda marka saatler için durum bu.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
siyahpena

Mesaj Maradona » 09 Ara 2018, 21:33

Forumda kimse kaliteli quartz saatlere düşmanlık beslemiyor, öncelikle bu konuda anlaşalım... Fazla tercih edilmiyor diyelim biz ona... Saat markaları haricinde üretilen bazı quartz ve mekanik saatler için olumsuz konuşuluyor sadece... Ancak bu fikirler kimseyi bağlamaz, isteyen istediğini/beğendiğini takar... Bize ne bundan, kime ne...

Benim anlayamadığım şu: foruma geliyor biri, fikrimizi soruyor, söylüyoruz, istediği yanıtı alamayınca suçlu/takıntılı biz oluyoruz... Sorulan soruya gönülden geçen yanıtları alamayınca neden tepki gösterilir ki? Herkesi onaylamak zorunda mıyız? Noter miyiz biz? Soru soruyorsan ya her türlü fikre açık olacaksın ya da sormayacaksın ve bildiğini okuyacaksın... Silah mı dayıyoruz insanların kafasına biz soru sorması için? Beğenilen ama çöp olan bir saate çöp demeyelim mi yani... Sıkıldım son zamanlardaki bazı tepkilerden yeminle... Yıldım... Bilmediğini soruyorsan, bilenin yanıtını beğenmeme lüksün yok arkadaş... Sus, sorma o zaman...

Not: İşbu yazı herhangi özel birine yönelik yazılmamıştır, genel bir durum tespitidir sadece... Bugün yorgun ve gerginim biraz, belki de rahatlamak istedim, bilemiyorum orasını artık... :-P
Kullanıcı avatarı
Maradona

Mesaj afl » 09 Ara 2018, 21:45

Maradona yazdı:Forumda kimse kaliteli quartz saatlere düşmanlık beslemiyor, öncelikle bu konuda anlaşalım... Fazla tercih edilmiyor diyelim biz ona... Saat markaları haricinde üretilen bazı quartz ve mekanik saatler için olumsuz konuşuluyor sadece... Ancak bu fikirler kimseyi bağlamaz, isteyen istediğini/beğendiğini takar... Bize ne bundan, kime ne...

Benim anlayamadığım şu: foruma geliyor biri, fikrimizi soruyor, söylüyoruz, istediği yanıtı alamayınca suçlu/takıntılı biz oluyoruz... Sorulan soruya gönülden geçen yanıtları alamayınca neden tepki gösterilir ki? Herkesi onaylamak zorunda mıyız? Noter miyiz biz? Soru soruyorsan ya her türlü fikre açık olacaksın ya da sormayacaksın ve bildiğini okuyacaksın... Silah mı dayıyoruz insanların kafasına biz soru sorması için? Beğenilen ama çöp olan bir saate çöp demeyelim mi yani... Sıkıldım son zamanlardaki bazı tepkilerden yeminle... Yıldım... Bilmediğini soruyorsan, bilenin yanıtını beğenmeme lüksün yok arkadaş... Sus, sorma o zaman...

Not: İşbu yazı herhangi özel birine yönelik yazılmamıştır, genel bir durum tespitidir sadece... Bugün yorgun ve gerginim biraz, belki de rahatlamak istedim, bilemiyorum orasını artık... :-P
+1.
Doğru tespit Maradona. Bazen aldığımız ya da almak istediğimiz şeyleri başkasının da beğenmesini istiyoruz, onay arıyoruz. Olur arada. Sonuçta iyi ve kötü var ama güzel ve çirkin yok. Hep söylendiği gibi zevk meselesi bu. Quartz başka dünya. Kendi g shock gulfmaster saatimi çok saate değişmem. Bana göre quartz bir saat her saat severde olmalı.

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
afl

Mesaj gkhnbaggio » 09 Ara 2018, 22:09

Maradona yazdı:Forumda kimse kaliteli quartz saatlere düşmanlık beslemiyor, öncelikle bu konuda anlaşalım... Fazla tercih edilmiyor diyelim biz ona... Saat markaları haricinde üretilen bazı quartz ve mekanik saatler için olumsuz konuşuluyor sadece... Ancak bu fikirler kimseyi bağlamaz, isteyen istediğini/beğendiğini takar... Bize ne bundan, kime ne...

Quartz - mekanik tartışmasından ziyade (herkes ilkokulda/ortaokulda ilk saatini mekanik alıp, bu alanda prof olmuyor. Herşey sindirirek, tecrübeyle, zevkle gelişiyor.) ve Kerem Abi’nin de bahsettiği gibi kaliteli quartz mekanizmalar da gayet tabi kullanıbilir ve kullanılacaktır; forumdaki bazı konulardaki tepkiler, cevap tarzları, alınan cevaba verilen cevaplar, ironiden ziyade dalga geçmeye varan ti’ye almalar (ki SONUNA KADAR HAKKEDEN de var, yapanlara saygı duyarım) gerçekten oldukça sık olmaya başladı. Ben aktif olarak çok eski bir üye değilim yaklaşık 2 sene olacaktır. Ama çok önceden beri okur olarak takip ettiğim forumun zon zamanlardaki tartışma/fikir alışverişi kalitesindeki düşüş çok net. Eski üyelerin (bu forumda tecrübe ve düşünceleriyle katkısı yüksek olan) artık çok aktif olmadığı, olanların da fikirlerine özelden başvurduğum bir grup oluşmaya başladı kendi açımdan. Hala çok öğretici, paylaşımcı bir platform ve çevremde bir kaç dostumın da bize katılmasına vesile olduğum harika bir yer. Ama buradaki yüksek saygı ve kalite seviyesini, oralarda tutmak gerek diye düşünüyorum hepimizin.

Diğer konularda böyle toplara girmek istememiştim ama doğru yer bu konu olmasa da Maradona’nın postundan sonra yazmak istedim. Ve notta yazdığı gibi, herhangi bir özel üyeye değil, genel forum kalitesine katkıda bulunmak için fikrimi beyan ettim. Kusurum olup, yanlış anlayan olduysa affola.

Saygılar, sevgiler...
Kullanıcı avatarı
gkhnbaggio

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Proscd ve 102 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners