Maradona yazdı:Forumda kimse kaliteli quartz saatlere düşmanlık beslemiyor, öncelikle bu konuda anlaşalım... Fazla tercih edilmiyor diyelim biz ona... Saat markaları haricinde üretilen bazı quartz ve mekanik saatler için olumsuz konuşuluyor sadece... Ancak bu fikirler kimseyi bağlamaz, isteyen istediğini/beğendiğini takar... Bize ne bundan, kime ne...
Benim anlayamadığım şu: foruma geliyor biri, fikrimizi soruyor, söylüyoruz, istediği yanıtı alamayınca suçlu/takıntılı biz oluyoruz... Sorulan soruya gönülden geçen yanıtları alamayınca neden tepki gösterilir ki? Herkesi onaylamak zorunda mıyız? Noter miyiz biz? Soru soruyorsan ya her türlü fikre açık olacaksın ya da sormayacaksın ve bildiğini okuyacaksın... Silah mı dayıyoruz insanların kafasına biz soru sorması için? Beğenilen ama çöp olan bir saate çöp demeyelim mi yani... Sıkıldım son zamanlardaki bazı tepkilerden yeminle... Yıldım... Bilmediğini soruyorsan, bilenin yanıtını beğenmeme lüksün yok arkadaş... Sus, sorma o zaman...
Not: İşbu yazı herhangi özel birine yönelik yazılmamıştır, genel bir durum tespitidir sadece... Bugün yorgun ve gerginim biraz, belki de rahatlamak istedim, bilemiyorum orasını artık... :-P
Quartz - mekanik tartışmasından ziyade (herkes ilkokulda/ortaokulda ilk saatini mekanik alıp, bu alanda prof olmuyor. Herşey sindirirek, tecrübeyle, zevkle gelişiyor.) ve Kerem Abi’nin de bahsettiği gibi kaliteli quartz mekanizmalar da gayet tabi kullanıbilir ve kullanılacaktır; forumdaki bazı konulardaki tepkiler, cevap tarzları, alınan cevaba verilen cevaplar, ironiden ziyade dalga geçmeye varan ti’ye almalar (ki SONUNA KADAR HAKKEDEN de var, yapanlara saygı duyarım) gerçekten oldukça sık olmaya başladı. Ben aktif olarak çok eski bir üye değilim yaklaşık 2 sene olacaktır. Ama çok önceden beri okur olarak takip ettiğim forumun zon zamanlardaki tartışma/fikir alışverişi kalitesindeki düşüş çok net. Eski üyelerin (bu forumda tecrübe ve düşünceleriyle katkısı yüksek olan) artık çok aktif olmadığı, olanların da fikirlerine özelden başvurduğum bir grup oluşmaya başladı kendi açımdan. Hala çok öğretici, paylaşımcı bir platform ve çevremde bir kaç dostumın da bize katılmasına vesile olduğum harika bir yer. Ama buradaki yüksek saygı ve kalite seviyesini, oralarda tutmak gerek diye düşünüyorum hepimizin.
Diğer konularda böyle toplara girmek istememiştim ama doğru yer bu konu olmasa da Maradona’nın postundan sonra yazmak istedim. Ve notta yazdığı gibi, herhangi bir özel üyeye değil, genel forum kalitesine katkıda bulunmak için fikrimi beyan ettim. Kusurum olup, yanlış anlayan olduysa affola.
Saygılar, sevgiler...