TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Kral Çıplak Mı? Mekanik Saatler

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Kral Çıplak Mı? Mekanik Saatler

Mesaj CptOz » 05 Eki 2018, 10:10

MrJingles haklısınız Casio'nun efsane modelidir. Otomatik/mekanik saatler bence bu alemin kralı fakat dedigim gibi Casio saatler de ne Krallar öldürdü zamanında... Bence her saat koleksiyoncusunda en az 1 ad. bulunmalı. İlkokuldaki oğluma ilk saat olarak almıştım ve halen kullanıyor, ama bir kaç sene sonra küçük çaplı bir otomatik zamanı gelir. [emoji16]

Sent from my SM-C7000 using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
CptOz

Mesaj ibrahim223 » 05 Eki 2018, 10:18

MrJingles yazdı:
ibrahim223 yazdı:
ekdellal yazdı:Bence de kral çıplak.

Ben mükemmeliyetci adamım. Sırf bu sapma mevzuları yüzünden geçen ay Bulova moonwatch aldım. Bir aylık kullanım sonucu, sapma 0 (sıfır). Atom saati mübarek.

Mekanik saatden yavaş yavaş uzaklaşmama sebep olan diğer argümanlar;

- 3-5 yılda 1 de olsa, yüksek bakım maliyeti
- gereksiz pahalı ilk satın alma maliyeti
- bir iki gün kullanmayınca stop edip, yeniden ayarlama gerektirmesi. Hele date, day, moonphase gibi komplikasyonlar varsa, işkence.
- power reserve göstergesi olmayan saatlerde, benzinin ne zaman biteceğini bilemediğin araba hissiyatı
- ...
- ...

Yok mekanik saat aşkmış, yok vücudun bir parçasıymış. Kendimi çok zorlasam da, aklımı ikna edemiyorum bir türlü.

Ha bundan sonra mekanik saat almaz mıyım? Çok beğendiğim model olursa alırım tabi. Mesela hedefte Sub ND var. [emoji7]

Hayırlısı bakalım.

Not : Forumun %95 çoğunluğunun sinir uçlarına dokunduğumun farkındayım. Lütfen linç ederken insaflı ve hakkaniyetli yazın [emoji3]. Adminimiz sansür uygulayıp mesajları silmek zorunda kalmasın. Yakın tarihte bir başka topic’de sansürü yaşadım. TSF’e yakıştıramadım ya, neyse. O da ayrı bir mesele.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sorun zamanı öğrenirken TAM isabetse haklısınız.. 50 tl lik Casio nun zaman tutması otomatik saat modelleri ya da mekanizmaların neredeyse hepsinden iyi..
Ama olaya sizin için çalışan bi makina boyutundan bakarsanız çok şey ifade ediyor..

Ayrıca..
Çektiniz kılıcı, [emoji380]
Allah yardımcınız olsun.. [emoji4]

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hocam 50 lira deyip geçmeyin. Eğer bahsettiğiniz saat F-91W ise alayını tokatlar. Çocukluğumun saatidir ve bana zaman yolculuğu yaptırır. F-91W gerçek bir kraldır. :D

Resim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
6-7 yıldır yanımdan ayırmam, çantanın bi gözünde durur..
(Saat başı "bip" sesini duydukça gülümserim..)
Boya bulaştığında tinerle fırçaladığım bile oldu..
Sağlamlığına diyecek yok..
10 dolarlık efsane..
Fayda/maliyetin açık ara lideri..
ResimResim

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
ibrahim223

Mesaj Ufkynl » 05 Eki 2018, 13:38

Bence kral çıplak değil sizin saatin bakıma ihtiyacı var.
Kullanıcı avatarı
Ufkynl

Mesaj tetriser » 08 Ara 2018, 23:37

Mekanikle quartz saatin zamanı göstermesini sanırım şöyle bir benzetmeyle anlatabiliriz: mekanik saat bir ressamın farklı boyalar farklı fırçalar ve farklı teknikler kullanarak bir objeyi resmetmesiyken quartz bunun fotoğrafını çekmesidir. Biri en doğruyu gösterir fakat digeri sanat eseridir.
Kullanıcı avatarı
tetriser

Mesaj gervaqo » 09 Ara 2018, 09:32

Merhabalar,

Yaklaşık 40 yıldır saat kullanırım, başta Seiko, Arlon, Hislon, Nacar mekanik manuel saatler kullandım, sonra dijital saatler yaygınlaşınca Casio, Seiko, Timex gibi dijital saatlere geçtim. şu anda hem dijital, hem mekanik saatlerim var ama % 95 oranında koluma taktığım saat Breitling Transocean, sapması günde 1 sn.den az.

Dijital saatlerin sapmaları mekanikten daha az doğru, ileri teknoloji eseri olup da uydudan veya atomik saatten sinyal alıp sapmasını düzeltenleri de var, peki ya hava şartları veya arıza vb. herhangi bir sebepten sinyal alamaz hale gelirlerse, ki zaten Türkiye atomik saat sinyal alanı dışında, sağlıklı sinyal alınamıyor. Veya güneşten gelen devasa bir manyetik fırtına dijital saatleri kullanılamaz hale getirirse o zaman çılgınca mekanik saat ararsınız.

Cep telefonuna zaten hiç güvenmeyin, onların içinde gerçek bir saat yok, uydu sinyali alamazlarsa sapmaları korkunç seviyelere ulaşıyor.

Ayrıca quartz saatler eninde sonunda bozuluyorlar ve genellikle tamir edilemiyorlar, en çok arıza pil değişimi sonrası oluyor (güneş enerjisiyle çalışan bir saatin bile içinde pil vardır ve eninde sonunda değiştirmek zorunda kalırsınız), ya su girmeye başlıyor, ya da takılan pile uyum sağlamıyor, her ikisi de ölümcül, ama bir mekanik saatin su girse bile her zaman tamir imkanı vardır.

Hiç bir quartz saati torununuza miras bırakmayı hayal bile edemezsiniz, bozulmasa bile belirli bir tarihe kadar programlanmış hafızası buna izin vermez, ama mekanik saat severlerin en büyük hayallerinden biri saatini torunlarına miras bırakmaktır.
Kullanıcı avatarı
gervaqo

Mesaj mturann » 09 Ara 2018, 15:25

tetriser yazdı:Mekanikle quartz saatin zamanı göstermesini sanırım şöyle bir benzetmeyle anlatabiliriz: mekanik saat bir ressamın farklı boyalar farklı fırçalar ve farklı teknikler kullanarak bir objeyi resmetmesiyken quartz bunun fotoğrafını çekmesidir. Biri en doğruyu gösterir fakat digeri sanat eseridir.

:thumbup:
Kullanıcı avatarı
mturann

Mesaj ozanozi » 09 Ara 2018, 16:37

Bende mekanik saatlerle ilgili olarak şunu söylemek istiyorum, 1980 yılında alınmış bir seiko 5 saat hala bir yakınım tarafından kullanılıyor. Hatta söylediğine göre bu süre zarfında kolundan çıkarttığı ise çok nadirenmiş. Banyoda buna dahil. Hala sorunsuz ve büyük bir keyifle kullanıyor. Geçen bir muhabbet esnasında oğluma bırakacağım hatıra olarak dedi. Bunu sağlayabileceğiniz başka bir quartz saat varsa ; muhtemelen siz o quartz saati çok titiz kullanmışsınızdır. Aksi pek mümkün değil. Babam quartz saatlerini çok titiz kullanan ender insanlardan biridir. Kaldı ki citizen pilli saatini yaşatmak için her yıl saatçisine muhakkak bir sebepten götürür. Bana hatıra kalırsa muhtemelen saati saklamak durumunda kalacağım. Özetle mekanik saatler pahalı oyuncaklar olabilirler ancak en baz mekanik saat bile fiyatını hatta çoğu kezde fiyatının üstünü hakediyor.
Her zaman doğruyu söyle, ama her zaman her doğruyu değil.
Kullanıcı avatarı
ozanozi

Mesaj seastar1000 » 09 Ara 2018, 16:55

Konu quartz saatleri kötülemeye doğru mu gidiyor tam anlıyamadım ama bu forumda tabii ki mekanik saat konuşulur tavsiye edilir de quartz larıda kötülemeyelim derim 1986 da singapur dan aldığım omega de ville quartz kol saati hala duzenli olarak yanı gunluk kullanılıyor pılı yak 4 yılda bır kordon 6 yılda bır yenılenıyor kı normaldır sapma yok daha ne olsun
Kullanıcı avatarı
seastar1000

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Aydn2425, Mtn ve 132 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners