TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

İşte Başlıyoruz: Kendi Pilot Saatimi Toplamak-Üretmek...

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Kendi pilot saatimi toplamak-üretmek...

Mesaj punk » 10 Şub 2011, 01:28

Arkadaşlar tekrardan merhabalar;

Bugün içinde biraz fizibilite çalışması yapma imkanı buldum. Fakat gördüm ki; gerek araç gereçler, gerekse yağlar oldukça pahalı. Yani en temel araçlardan biri olan movement holder denen şey dahi -unitas 6497 için- gerçekten çok çok pahalı.

Bu durumda sadece kasa, kadran ve makine haricinde gireceğim masraf epey fazla olacak gibi görünüyor. Bu zamansızlıkta buna vakti ayırmak da epey sorun olacak. Bakalım bunların üstesinden nasıl geleceğim...

Ama olacak. Bir yıl sonra da, on yıl sonra da olsa yavaş yavaş yapacağım :D
Kullanıcı avatarı
punk

Mesaj Thevenin » 10 Şub 2011, 01:38

Hocam, sifirdan bir horoloji atolyesi kurmak elbet zor olur. drk'nin ilk iletilerde onerdigi yol, hem maddi acidan hem mesleki tecrube acisindan, daha makul bence de. Asama kaydettikce hem kendini gelistirmen, hem de bu sure zarfinda kendi arac gereclerine sahip olman daha kolay olabilir. (bkz: olaylar gelisir) :D Ustalardan bu basliga ilgi bekliyoruz...
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj punk » 10 Şub 2011, 01:56

@Thevenin,

Elbette bir horoloji atöylesi kurmak değil amacım. Keşke imkan olsa ama :) Aslında beni bu yoldan bu kadar hızlı döndüren olay halen sorularıma net cevaplar alabileceğim bir kaynağın olmaması. @Frax1'in söylediği gibi bu soruların hepsini Alan Bey'e danışsam herhalde o da çok sıkılır çünkü zaten epeydir başının etini yiyorum sorularımla. O da çok sağolsun hiç kırmadı beni. Bir de bunlarla meşgul etmek istemedim kendisini.

Yoksa zaten işin keyifli kısmı deneme yanılma kısmı. Ara ara oturayım mekanizmanın başına, bir kaynağa bakarak toplamaya çalışayım vs. Ama görüyorum ki bir watchmaker olmak için bunların çok ötesinde olmak gerekiyor. Ve ben bir watchmaker olmaya tabii ki kalkışmıyorum fakat işin giriş kısmı için neredeyse hiç(!) kaynak yok.
Kullanıcı avatarı
punk

Mesaj Modern60 » 10 Şub 2011, 02:29

Heyecanına hayranım devam punk. Saat zanaatinda önce tecrübe edinmek şart. 6497 ise en temel ve gerçekten çabuk kavranabilecek bir makine. Bu alacağın araç gereçler sedat beyde eminönü'nde var. Sedat Şengör çok sevdiğimiz bir dostumuz. Olmayanları da bulma konusunda uzman.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj punk » 10 Şub 2011, 16:30

modern60 yazdı:Heyecanına hayranım devam punk. Saat zanaatinda önce tecrübe edinmek şart. 6497 ise en temel ve gerçekten çabuk kavranabilecek bir makine. Bu alacağın araç gereçler sedat beyde eminönü'nde var. Sedat Şengör çok sevdiğimiz bir dostumuz. Olmayanları da bulma konusunda uzman.

Üstadım, Ctesi Sedat Bey'le mutlaka görüşmek isterim öyleyse. Bakalım bana toplam maliyeti ne olacak :(
Kullanıcı avatarı
punk

Re: İşte başlıyoruz: Kendi pilot saatimi toplamak-üretmek...

Mesaj punk » 13 Şub 2011, 00:51

Durum güncellendi. İlk mesajı değiştirdim.
Kullanıcı avatarı
punk

Mesaj drk » 13 Şub 2011, 00:56

Neden 3 adet makine gerekiyor?
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Modern60 » 13 Şub 2011, 01:12

İlk defa bir makineyle çalışacak birisi için 2 yedek hemen hemen şarttır. Yolda kalıp beklemektense hazırda tutmak daha mantıklı değil mi drk. Ayrıca şöyle de düşünebilirsin. Hiç kaza yapmadan sök tak yapabilmişsen iki adet fazla saat üretmek için de makinen var olacaktır. Bu makineler çok küçük parçalarda minicik, alışma süresinde hay Allah bir kaç parça ya düştü yada kayboldu denebilir ki, mutlaka olur.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: kimiky1 ve 204 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners