Çok sevdiğim bir seiko5 im var.Noneedawatch yazdı:Şu ana kadar bir saati üç dört günden fazla takmadığım için çok farkına varmamıştım fakat son iki haftadır güneyde deniz tatilindeyim ve yanıma sadece tek bir saat getirdim. Konsepte uygun olduğundan dolayı Seiko Turtle modelini iki hafta boyunca taktım. İlk gün saatimi telefona göre ayarladım ve tatil boyunca çıkarmadım. Fakat bugün görüyorum ki saatim tam 7 dakika geriden geliyor. Yani günde 30 saniye geri kalmış. Hadi bu saatin performansı kötü diyelim. 20 saniye gecikse o da 5 dakika geri kalacak. Uçak kaçırtır insana. 21. Yüzyılda sürekli otomatik saat kullanmak ne kadar mantıklı kendimi sorgulamaya başladım? Acaba en doğrusu üst düzey bir markanın şık bir Quartz modelini alıp yola devam etmek midir?
Sorun zamanı öğrenirken TAM isabetse haklısınız.. 50 tl lik Casio nun zaman tutması otomatik saat modelleri ya da mekanizmaların neredeyse hepsinden iyi..ekdellal yazdı:Bence de kral çıplak.
Ben mükemmeliyetci adamım. Sırf bu sapma mevzuları yüzünden geçen ay Bulova moonwatch aldım. Bir aylık kullanım sonucu, sapma 0 (sıfır). Atom saati mübarek.
Mekanik saatden yavaş yavaş uzaklaşmama sebep olan diğer argümanlar;
- 3-5 yılda 1 de olsa, yüksek bakım maliyeti
- gereksiz pahalı ilk satın alma maliyeti
- bir iki gün kullanmayınca stop edip, yeniden ayarlama gerektirmesi. Hele date, day, moonphase gibi komplikasyonlar varsa, işkence.
- power reserve göstergesi olmayan saatlerde, benzinin ne zaman biteceğini bilemediğin araba hissiyatı
- ...
- ...
Yok mekanik saat aşkmış, yok vücudun bir parçasıymış. Kendimi çok zorlasam da, aklımı ikna edemiyorum bir türlü.
Ha bundan sonra mekanik saat almaz mıyım? Çok beğendiğim model olursa alırım tabi. Mesela hedefte Sub ND var. [emoji7]
Hayırlısı bakalım.
Not : Forumun %95 çoğunluğunun sinir uçlarına dokunduğumun farkındayım. Lütfen linç ederken insaflı ve hakkaniyetli yazın [emoji3]. Adminimiz sansür uygulayıp mesajları silmek zorunda kalmasın. Yakın tarihte bir başka topic’de sansürü yaşadım. TSF’e yakıştıramadım ya, neyse. O da ayrı bir mesele.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
ekdellal yazdı:Bence de kral çıplak.
Ben mükemmeliyetci adamım. Sırf bu sapma mevzuları yüzünden geçen ay Bulova moonwatch aldım. Bir aylık kullanım sonucu, sapma 0 (sıfır). Atom saati mübarek.
Mekanik saatden yavaş yavaş uzaklaşmama sebep olan diğer argümanlar;
- 3-5 yılda 1 de olsa, yüksek bakım maliyeti
- gereksiz pahalı ilk satın alma maliyeti
- bir iki gün kullanmayınca stop edip, yeniden ayarlama gerektirmesi. Hele date, day, moonphase gibi komplikasyonlar varsa, işkence.
- power reserve göstergesi olmayan saatlerde, benzinin ne zaman biteceğini bilemediğin araba hissiyatı
- ...
- ...
Yok mekanik saat aşkmış, yok vücudun bir parçasıymış. Kendimi çok zorlasam da, aklımı ikna edemiyorum bir türlü.
Ha bundan sonra mekanik saat almaz mıyım? Çok beğendiğim model olursa alırım tabi. Mesela hedefte Sub ND var. [emoji7]
Hayırlısı bakalım.
Not : Forumun %95 çoğunluğunun sinir uçlarına dokunduğumun farkındayım. Lütfen linç ederken insaflı ve hakkaniyetli yazın [emoji3]. Adminimiz sansür uygulayıp mesajları silmek zorunda kalmasın. Yakın tarihte bir başka topic’de sansürü yaşadım. TSF’e yakıştıramadım ya, neyse. O da ayrı bir mesele.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion
Bu forumu gezen kullanıcılar: okz ve 223 misafir
|