sedir yazdı::( Bu ne kadar yorucu bir gürültüymüş.
Hocam, Mozart, Beethoven yada bach günümüz sartlarinda yasamis olsalardi (teknolojik imkanlardan bahsediyorum) yapacaklari müzik Rock-Metal müzik olurdu. Bu saptama yada varim; üniversitelerin ortak yapmis oldugu calismalar sonucunda ortaya cikan, televizyon kanallarin da yada yayim organlarinda paylasilmis bir gercek.
Bu müzik tarzinin neden bu kadar gürültülü oldugu konusu ise yoruma acik. Pop kültürünün agzi acik ayran budalasi cahillerinin aksine, olaylari detaylari ile inceleyen, dünyadan haberdar olan, tüm haksizliklara ve carpikliklara bas kaldiran bir kültür Rock.
Cok begenilen ve severek dinlenen pop müzik dinleyicisine ne mesaj veriyor? Ask, cicek, böcek... Beyni uyusturmak, insanlari yasananlardan uzak tutmak, böylelikle demokrasi adi altinda diktatörlügü benimsetmek sosyalizm adi altinda kapitalizmi dünyaya satmak, insanlari sömürmek, dökülen kandan para kazanmak, kültürler arasinda savas cikartmak v.s. Britney'ne yapmis, Auguilera hamile kalmis, onun albümü bu kadar satmis bunun ki su kadar satmis ile gidilecek nokta budur.
Türkiye, Filistin, Afganistan, Pakistan, Irak bugün Misir, Yemen v.s. bakin neler oluyor. Rock kültürü böyle seylere gözü kapali kalmiyor. Iste bir örnek daha. Bu sefer ülkemizden olsun. Pentagram, coguna seytani hatirlatir ama bu adamlarin yaptigi isin büyüklügünden yaptiklari sarkilarin altinda nelerin yattigindan kimsenin haberi yoktur.
Cold in the night, my mind freezin Why do they fool me, how disgracin Meaningles war, no one can leave it Why do they live on the people bleedin
Hiding this truth we kill the peace man Pray for these thousands in the eastland Lie on the ground I’ll still be thinkin How they accept this life in true sin Unreal’s the peace, that we still believe in I hear this sound of madness growin
Fighting with hatred feeds the rich men Pray for these thousands in the eastland
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Ben katiliyorum; fakat orkestrasyonu kuvvetli, cok yonlu dahiler idiler. Elektro-gitar koncertosu yapmalarini bekleyecegim kadar, yasasalar Amadeus'un baglama koncertosu yapmasi da bence ihtimaller dahilinde.