TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Breitling mi Longines mi.

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Breitling mi Longines mi.

Mesaj Emreozcan » 12 Haz 2018, 14:32

Merhaba

Breitling Avenger II GMT kullanicisiyim. 2015 yilindan beri diger saatimle birlikte rotasyonda haftada 4-5 gun takiyorum. Saat kullanimi cok rahat, optik olarak goruntusu, isiktaki renkleri vs. harika. Ozellikle celik bilezikle cok daha iyi gozukuyor (ben kaucuk kordonla almistim oyle kullaniyorum).

Gelin gorun ki bu saatin mekanizmasiyla ilgili bir sorunu var. Ilk aldigimda 60-70 saniye ileri gidiyordu servise gitti. Sonrasinda kolumda takiliyken durmaya basladi tekrar servis gordu. Bu da cozum olmadi yine kolumdayken durmaya basladi bu sefer Isvicre Breitling'e gonderip parami geri istedim (VERMEDILER). Saati tekrardan sokup komple bakima soktular. Daha sonrasinda kolumda durmadi ama sanirim halen koldayken tam kurulmuyor. Bunu da 42 saat rezerv saati 1 hafta boyunca her gun takmis olsam bile kolumdan cikarip gece biraktigimda durmasindan anliyorum. Sadece manuel olarak tam kurunca 42 saat durmadan calisiyor. Bu isin daha da ustune giderdim ama gercekten useniyorum. Hadi benim saat istisnadir kotu cikmistir, kalite kontrolden yanlislikla gecmistir diyecek oluyorum ama degil. Forumda 1 arkadasimizda daha ayni saatten var ve kolundayken durma sorununu o da yasadi. Bu nedenle Breitling markasini optik olarak sevsem de ozellikle Avenger serisini almanizi tavsiye etmem.

Tesekkurler.
Kullanıcı avatarı
Emreozcan

Mesaj Skywalker87 » 12 Haz 2018, 15:35

Emreozcan yazdı:Merhaba

Breitling Avenger II GMT kullanicisiyim. 2015 yilindan beri diger saatimle birlikte rotasyonda haftada 4-5 gun takiyorum. Saat kullanimi cok rahat, optik olarak goruntusu, isiktaki renkleri vs. harika. Ozellikle celik bilezikle cok daha iyi gozukuyor (ben kaucuk kordonla almistim oyle kullaniyorum).

Gelin gorun ki bu saatin mekanizmasiyla ilgili bir sorunu var. Ilk aldigimda 60-70 saniye ileri gidiyordu servise gitti. Sonrasinda kolumda takiliyken durmaya basladi tekrar servis gordu. Bu da cozum olmadi yine kolumdayken durmaya basladi bu sefer Isvicre Breitling'e gonderip parami geri istedim (VERMEDILER). Saati tekrardan sokup komple bakima soktular. Daha sonrasinda kolumda durmadi ama sanirim halen koldayken tam kurulmuyor. Bunu da 42 saat rezerv saati 1 hafta boyunca her gun takmis olsam bile kolumdan cikarip gece biraktigimda durmasindan anliyorum. Sadece manuel olarak tam kurunca 42 saat durmadan calisiyor. Bu isin daha da ustune giderdim ama gercekten useniyorum. Hadi benim saat istisnadir kotu cikmistir, kalite kontrolden yanlislikla gecmistir diyecek oluyorum ama degil. Forumda 1 arkadasimizda daha ayni saatten var ve kolundayken durma sorununu o da yasadi. Bu nedenle Breitling markasini optik olarak sevsem de ozellikle Avenger serisini almanizi tavsiye etmem.

Tesekkurler.

Geçmiş olsun talihsiz bir olay yaşamışsınız gerçekten, benimde başıma IWC ile böyle birşey geldi 450GBP farura çıkartmışlardı İskoçya'da bir kaç yıl önce. Sonrasında yetkili servislere hiç güvenim kalmadı, hele Türkiye'de bazı saat distribütör servisleri içler acısı, garantisi olsada saatin gider Cengiz Usta'da falan yaptırırım parasıyla, garantiye vermek yerine...

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
Skywalker87

Mesaj schavelle » 12 Haz 2018, 15:48

Ben olaya farklı bir bakış açısı ile yaklaşayım.
İki markada da (nadir bazı modeller hariç) 2. el fiyatı sıfır AD (Authorized Dealer) fiyatının oldukça altındadır.
2 markada da yılın bazı dönemleri bazı modeller grey market'te ciddi indirimlere girerler.
Bu sebeple mümkün olursa temiz güvenilir bir yerden uygun fiyata 2. el veya grey market almayı tercih ederdim, değer kaybını avantaja çevirirdim.

Estetik olarak ve komplikasyon tercihi olarak Longines'i (ve annual calendar+moonphase+chrono'yu) daha çok beğeniyorum. Breitling Navitimer olursa iş değişir.

Inhouse olmayan veya en azından rotor ve süsleme haricinde bir modifikasyonu olmayan mekanizmalı saatlere çok yüksek bedeller ödemeyi kendi adıma doğru bulmuyorum.
Örneğin aşağıdaki Longines'in 2. eli (veya grey market) ciddi değer kaybediyor, mekanizması da column wheel eklenmiş, monopusher'a çevrilmiş, 2 alt kadrana sahip (bi-compax) yani ciddi modifiye edilmiş bir Valjoux 7750 olan L788 kalibre (54 saat güç rezervi var).
Beyaz kadranlısı da güzel.
https://www.hodinkee.com/articles/the-longines-column-wheel-single-push-piece-chronograph-reference-l2-800-4-53-0
Kullanıcı avatarı
schavelle

Mesaj ergezen1 » 12 Haz 2018, 22:02

Bu yoruma tamamen katiliyorum.

[/quote]

Selam. Öncelikle haklısınız bu saatler birbiriyle mukayese edilecek saatler değiller. Biri elma diğeri armut misali. Dolayısıyla gerçekten ne istediğinizi anlamak için “iki saat aynı fiyata satılsaydı hangisini alırdım?” sorusunu cevaplamanızı öneririm. İki marka da iyi markalardır. Zaman içerisinde Longines marka değerini eskisine oranla yitirmiş olsa da hala babadan oğula geçecek saatler üreten bir firma. Breitling ise marka değeri yüksek ancak kanaatimce mekanizma olarak o fiyatları haketmeyecek saatler üreten bir saat firmasıdır. Şahsen yerinizde olsam 14 bin liralık bir bütçeyle daha farklı marka ve modellere yönelirdim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi[/quote]
Kullanıcı avatarı
ergezen1

Mesaj Ankthas » 12 Haz 2018, 23:08

Longines bir elinde on marifet olsa da bu insanı bir süre sonra yorar gibi geliyor kadran çıfıt çarşısı gibi. Ben olsam Master Collection'dan daha sade bir model tercih ederdim, hatta onu da ikinci el olarak tercih ederdim ki karı maksimize edeyim. Yukarda arkadaşlar da bahsetmiş ikinci elde bu kadar değer kaybeden saatler için temiz bir 2. el opsiyonu çok mantıklı. Breitling için ise bu fiyatta bir saat için böyle QC problemleri kabul edilir gibi değil, direkt elerdim. Bu bütçede forumun 2500-10000 TL arası ilanlarını takip eder beğendiğim temiz bir saati alırdım. Mesela şu anda Ender Bey'in Seiko'su var resmen "param olsa da ben alsam" dedirtiyor, limitli bir seri olduğu için böyle bir bütçem olsam kaçırmazdım bu fırsatı:

http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=203&t=28718#axzz5IFCXFdV1
Deniz
Kullanıcı avatarı
Ankthas

Mesaj Serkanasn » 17 Haz 2018, 01:10

İkisinden de vazgeçip tissot le locle chrono almaya karar verdim.
Kullanıcı avatarı
Serkanasn

Mesaj Skywalker87 » 17 Haz 2018, 01:16

Hayırlı olsun :champ:

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
Skywalker87

Mesaj gozdentunay » 17 Haz 2018, 03:43

Kesinlikle Breitling[emoji106]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
gozdentunay

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 60 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners