TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Sitelerdeki saatlerin hepsi sahte-Haber

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Sitelerdeki saatlerin hepsi sahte-Haber

Mesaj schavelle » 28 Mar 2018, 13:30

hasanli yazdı:saat ve saat kim? mağazalar zinciri mi? ya saat üretiyor mu? nette aradım net bilgi bulamadım bunlar kim :super:

https://www.saatvesaat.com.tr
Birçok markanın Türkiye distribütörü. Sahip olduğu, üretip yurtiçi&yurtdışında dağıttığı markalar: Welder, Greenwich, Wesse
Kullanıcı avatarı
schavelle

Mesaj schavelle » 28 Mar 2018, 13:31

eraslani yazdı:Satın aldıkları ürünlerin sahte olduğunu, firma merkezine göndermeden tespit edemedilerse, kendi markalarımız dediklerinden kat kat kaliteli şeylerdir muhtemelen.

Bence burada anlatılmak istenen kendileri birçok ürünün distribütörü olduklarından ürünün sahte olduğunu mahkemeye (veya savcılığa) kendisi beyan etmek yerine üreticisine iletip onun beyanını almak.
Kullanıcı avatarı
schavelle

Mesaj eraslani » 28 Mar 2018, 13:33

schavelle yazdı:Bir bayinin pahalı ürün satması sahtesinin satılmasına göz yummayı haklı çıkarmaz.
Maalesef sahte ürün konusu kanayan yaramız. (grey market ve paralel ithalatı tenzih ediyorum)
Ben de gördükçe web sitelerinde satışta olan sahte ürünleri şikayet ediyorum. Hatta sahte ürünü tedarik eden yabancı sitelerin linkini ve oradan alınmış ve yüklenmiş stok fotoları gönderiyorum. Ancak herhangi birinin satışdan çekildiğini görmedim.

Oysa bırakın ilanın kaldırılmasını, satanın siteden kovulması ve mahkemeye suç duyurusu yapılması lazım.

Belki sizler takip etmiyorsunuzdur ancak özellikle yılbaşı öncesi ve sevgililer günü yaklaşırken malum sitelerden (satıcısı başka bir şirket olmak üzere) çılgınlar gibi sahte ürünler satıldı. Hatta bu forumda ve bazı başka forumlarda bu konu ile iglili başlıklar var.
Millet Saat&saat'in yarı fiyatı diye sahte ürün aldı, birçoğu bunun farkında bile değil. (Şanslı olanlar ürünü iade ettiler ama bu yeterli mi?)

Üstelik durum moda saatlerinde daha da kötü. Armani ve Diesel gibi markalarda sahte ürün oranı swiss saatlerden daha fazla.

Bir de alenen replika ürün satışı konusu var.
Girip bakın Sahibinden'e hangi Swiss markayı aratın A kalite, A+++ kalite vb. gibi başlıklar halinde alenen sahte ürün satılmakta.

Bir kere problemi doğru tanımlamamız lazım. Tüketici olarak sahte ürün alındığında kaçak/çocuk işçi istismarından tutun mafya, silah, tehdit, kaçakçılık, rüşvet gibi suçlara da ortak olunuyor. Bundan insanlar direkt olarak zarar görüyorlar.
Bir de endirekt zararlar var. Bu ürünleri tasarlayan, üreten, pazarlamasını yapan şirketler, bayiler, orada çalışanlar, vergisini verenler satış ve iş kaybı yaşıyorlar.
Benim de en çok kızdığım kendini akıllı sanan sahte/replika ürün üreten, yukarıda saydıklarımdan faydalanan insanları "aman zaten lüks markalar (veya onları satanlar) zaten zengin bu sebeple oh olsun" diyenler.

Kesinlikle Katılıyorum :thumbup:
Ancak olayı saat&saat firmasının gündeme getirmesi,miktarların abartılmış olabileceğini düşündürüyor bana..
'Bütün sitelerden saat aldık hepsi sahte çıktı' denilmesi inandırıcı değil..
Kullanıcı avatarı
eraslani

Mesaj westbloode » 28 Mar 2018, 13:43

Greenwich nerede ya sitesinde göremiyorum kendi markaları değil miydi? Heryerden kalkmış n11 de de yok.
Kullanıcı avatarı
westbloode

Mesaj görkemk » 28 Mar 2018, 13:45

sahte saat satmakla saat ve saat firması gibi ederinin çok üzerinde saat satmak arasında çok bi fark yok bence
Kullanıcı avatarı
görkemk

Mesaj schavelle » 28 Mar 2018, 13:45

"Bütün genellemeler yanlıştır" diyeyim tam olsun :lol:

Sahibinden, Gittigidiyor, N11, Hepsiburada (en azından satıcısı hepsiburada olmayanlar) benim kesin görüp emin olduklarım. Bunlar online ticarette piyasanın en büyük oyuncuları.

Saat ve saat'in gündeme getirmesini anlıyorum çünkü en büyük distribütör ve büyük olduğundan bunlarla uğraşacak gücü var. Bir çok markanın tek yetkili distibütörü ve çoğu moda saati olmak üzere en çok bu dertten muzdarip olan şirket.
Dediğim gibi Fossil (dünyanın en büyük moda saat markası), Diesel, Michael Kors, Armani, Guess vs. gibi markalarda sahte aldı başını gitti...
Kullanıcı avatarı
schavelle

Mesaj westbloode » 28 Mar 2018, 13:53

Bu arada konuyla ilgili de kendilerinde de hata aramaları lazım. n11 gittigidiyor gibi sitelerde satış yaptırmaması lazım. Kendi sitesinde 1000₺ye sattığı saati n11de 650₺ye sattırmaması lazım.
Kullanıcı avatarı
westbloode

Mesaj schavelle » 28 Mar 2018, 14:05

Yarın Türkiye'de biri bir şey icat etti diyelim...
Bunun fiyatını da belirledi: 10USD Tüm dünyaya satmaya başladı. Patenti vs. hepsi var.

Sonra Çin'de birileri çakmasını üretecek, Türkiye'de sahteciler kaçak getirecek ve 5USD'ye satacaklar.

Sonra bu da birileri hata kendisinde niye 10USD'ye satıyor ki der :D
Kullanıcı avatarı
schavelle

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 52 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners