TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Çirkin Saatler

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Çirkin Saatler

Mesaj Clk » 29 Oca 2011, 10:16

Emre, dogru yaklasim budur.

Bende o yüzden Wiesmann örnegini verdim. Wiesmenn cok pahali bir arac olmamasina ragmen yeterince exclusive. Begenilerin fiyat ile hicbir baglantisi olmadigini gösteren en iyi ürünlerden bir tanesi!!!!
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Archezia » 29 Oca 2011, 12:14

Evet en baştaki saatler hep pırlantalı, taşlı saatler olunca sanki sırf pahalı diye çirkin bulunuyor gibi olmuş. Aslında genel olarak insanlarda mücevherli saatlere yönelik böyle bir tutum olduğuna katılıyorum. Kokona saati, görgüsüz saati gibi yakıştırmalar yapılıp çirkin bulunabiliyor. Bana göre aralarında gerçekten çirkin gözüken leopar desenli saat var mesela.(Onun da luglar arasındaki taşlar hoşuma gitti.) Diğerleri ise o kadar "aşırı" çirkin değil. Ancak güzellik kavramının göreceli olmasının pek bir manası yok bu başlıkta bence. Burada paylaşılan saatler ortalamanın üzerinde insan tarafından çirkin bulunan saatler. Gelen tepkiler de bunu az çok doğrular nitelikte zaten.

Corum bence çirkin bir saat değil mesela. RR'ye özel bir saat bundan çok da farklı yapılamaz heralde. Izgaradır, Spirit of Ecstasy'dir, bunlar olmalı zaten. Ama bunun Corum'un bu saati kitaplarında vs. öne çıkartıyor olmasının güzelliğiyle yada bunların zevk meselesi olmasıyla bir alakası var mı acaba? Corum çok açık ki RR için bir saat üretmek yada işbirliği yapmak haklı bir prestij sağlayacağı için bu saati öne çıkarıyor doğal olarak. Bu durum potansiyel Corum müşterileri üzerinde de olumlu bir intiba bırakır yüksek ihtimal. Yani Corum'un saati güzel olduğu için değil de başka amaçlarla öne çıkarttığı ortadayken bunu zevk meselesine indirgeyip savunmak bence biraz alakasız olmuş.
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj winterdrops » 29 Oca 2011, 14:22

Corum RR hakkaten iğrençmiş ama
Kullanıcı avatarı
winterdrops

Mesaj nfs » 29 Oca 2011, 23:27

Ben hala Corum un o kadarda kötü olmadığı kanaatindeyim.Tamam beğenmedim koluma da takmam ama böyle bir ikili için yapıldığı düşünülür ise en azından anlamlı olduğunu düşünüyorum.Yani bu RR yi tanıyan biri bu saate bakınca ne olduğunu ilk görüşte anlar.
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
nfs

Mesaj submariner » 30 Oca 2011, 02:09

Corum RR sadece çirkin değil çok çirkin bir tasarımdır.Mercedes'in o meşhur yıldızını boynuna asıp gezen birini görsek en iyi ihtimalle güleriz bkz.(Kdv Şaban) :) ,bence ikisi arasında çok fark yok.Pahalı, aynı zamanda güzel görünen saatler üretmek hala mümkün.
How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb
Kullanıcı avatarı
submariner

Mesaj nfs » 30 Oca 2011, 02:27

Saat çok çirkin olabilir anlıyorum benim de güzel diye bir iddiam yok zaten.Ama bana göre RR için özel üretim olduğu göz önüne alınmalı sadece.
submariner yazdı:bence ikisi arasında çok fark yok.Pahalı, aynı zamanda güzel görünen saatler üretmek hala mümkün.

Zaten burdaki amacın sadece pahalı saatler üretmek olduğunu sanmıyorum.Amaç RR ile alakalı bir ürün üretmek.Ve bana göre başarmışlar.Bu saati hiç tanımasanız bile RR yi tanıyorsanız ne olduğunu anlarsınız.Estetik olarak çok çirkin gelebilir,o ise zaten yorum farkıdır.
Kullanıcı avatarı
nfs

Mesaj Frax » 30 Oca 2011, 02:37

Corum bence de çirkin ama eğer bir RR sahibi olsam kesinlikle alırdım amacı estetik olan bir saat değil bence zaten.

Çirkin saatler konusu da öznel bir konu ancak herkesin beğenmediği saatleri paylaşmasında bir sakınca yok bence. :)
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj Clk » 30 Oca 2011, 09:37

Frax1 yazdı:Çirkin saatler konusu da öznel bir konu ancak herkesin beğenmediği saatleri paylaşmasında bir sakınca yok bence. :)

:thumbup:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Aydn2425 ve 27 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners