Archezia » 29 Oca 2011, 12:14
Evet en baştaki saatler hep pırlantalı, taşlı saatler olunca sanki sırf pahalı diye çirkin bulunuyor gibi olmuş. Aslında genel olarak insanlarda mücevherli saatlere yönelik böyle bir tutum olduğuna katılıyorum. Kokona saati, görgüsüz saati gibi yakıştırmalar yapılıp çirkin bulunabiliyor. Bana göre aralarında gerçekten çirkin gözüken leopar desenli saat var mesela.(Onun da luglar arasındaki taşlar hoşuma gitti.) Diğerleri ise o kadar "aşırı" çirkin değil. Ancak güzellik kavramının göreceli olmasının pek bir manası yok bu başlıkta bence. Burada paylaşılan saatler ortalamanın üzerinde insan tarafından çirkin bulunan saatler. Gelen tepkiler de bunu az çok doğrular nitelikte zaten.
Corum bence çirkin bir saat değil mesela. RR'ye özel bir saat bundan çok da farklı yapılamaz heralde. Izgaradır, Spirit of Ecstasy'dir, bunlar olmalı zaten. Ama bunun Corum'un bu saati kitaplarında vs. öne çıkartıyor olmasının güzelliğiyle yada bunların zevk meselesi olmasıyla bir alakası var mı acaba? Corum çok açık ki RR için bir saat üretmek yada işbirliği yapmak haklı bir prestij sağlayacağı için bu saati öne çıkarıyor doğal olarak. Bu durum potansiyel Corum müşterileri üzerinde de olumlu bir intiba bırakır yüksek ihtimal. Yani Corum'un saati güzel olduğu için değil de başka amaçlarla öne çıkarttığı ortadayken bunu zevk meselesine indirgeyip savunmak bence biraz alakasız olmuş.
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44