TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tissot T-Sport PRC 200 Chronograph Orijinallik Bilgi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Tissot T-Sport PRC 200 Chronograph Sahte mi?

Mesaj bengisaat » 27 Oca 2011, 06:09

Konuyu kapatmadan önce izninizle kesin sonuca en yakın kıyaslama yapabileceğinizi düşündüğüm iki resim ekleyeyim.
Üstteki resim orijinal saatin alttaki ise ayrılması zor bir replikanın.

Dolayısı ile bir büyüteç hatta basit bir mikroskopla incelendiğinde sanırım yanılma payı epey düşük olacaktır.
Çünki hangi teknolojiye sahip olursa olsun ; Çinlilerin tamamı dizayn özürlüdür, tarihte ve bu gün hiç bir çinlide estetik anlayışı olmadı, olamadı, olamayacak (Sezar geldi aklıma birden ):)

Resim
Resim
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Re: Tissot T-Sport PRC 200 Chronograph Orijinallik Bilgi

Mesaj muratkutukde » 06 Mar 2011, 22:45

üstadlar bende malum gg den aynı model mavi kadran modeli aldım bayii herşey normal ürün orjinal dedi satıcı usa dan kutusuz koluna takarak çıkardığını söylüyor mantıklımı sizce?
Kullanıcı avatarı
muratkutukde

Mesaj fadli » 07 Mar 2011, 10:08

Detaylı fotolarını yüklersen yorum yapabiliriz.
Kullanıcı avatarı
fadli

Mesaj hsarikaya8 » 18 Mar 2011, 05:13

bengisaat yazdı:Konuyu kapatmadan önce izninizle kesin sonuca en yakın kıyaslama yapabileceğinizi düşündüğüm iki resim ekleyeyim.
Üstteki resim orijinal saatin alttaki ise ayrılması zor bir replikanın.

Dolayısı ile bir büyüteç hatta basit bir mikroskopla incelendiğinde sanırım yanılma payı epey düşük olacaktır.
Çünki hangi teknolojiye sahip olursa olsun ; Çinlilerin tamamı dizayn özürlüdür, tarihte ve bu gün hiç bir çinlide estetik anlayışı olmadı, olamadı, olamayacak (Sezar geldi aklıma birden ):)

Resim
Resim

çin alfabesindeki değil bir harf, tek bir çizgi bile "tarihte ve bu gün hiç bir çinlide estetik anlayışı olmadı" savınızı çürütmeye yeter de artar bile.
Kullanıcı avatarı
hsarikaya8

Mesaj tryc » 17 Nis 2011, 17:42

İyi akşamlar.

Elimde Tissot' un, sitesinde yetkili satıcı olarak gösterdiği, İstanbul Eminönü mağazasından alınmış bir deri kayışlı PRC 200 saat var.
Henüz satın alalı 2 ay oldu. Tesadüf geçen gün kuzenimde de aynı saate rastladığımda çok şaşırdım. Benim saatimin kayışının içinde sadece TISSOT 1853 yazıyor. Ancak kuzeniminkinde ek olarak GENUINE LEATHER ibaresi de var.

Saatlerin bu yazı dışındaki tek farkı kadran renkleri. Siyah ve beyaz. Saatlerin fotoğraflarını şu anda ekleyemiyorum ama burada orjinal olduğu belirtilen saatlerin fotoğraflarıyla birebir aynı.

Sizce yetkili servise göstermeli miyim yoksa bu üretim yılına, fabrikaya bağlı olarak değişkenlik gösterebilen bir durum mudur?
Kullanıcı avatarı
tryc

Mesaj punk » 17 Nis 2011, 18:33

Eminönü'nde yetkili bir mağazadan aldıysanız korkmanıza gerek yok. Kayışlar farklılık gösterebilir. Bu konuda bir endişeniz olmasın.
Kullanıcı avatarı
punk

Mesaj tryc » 17 Nis 2011, 21:38

Evet yetkili bir satici. Ama aklimda bir soru isareti olarak kaldi.
Kullanıcı avatarı
tryc

Mesaj Archezia » 18 Nis 2011, 01:42

Hiç kalmasın içinizde soru işareti. Yetkili satıcı olduktan sonra bir sorun yok. Öyle olmasa bile zaten kayıştaki yazı pek birşey ifade etmez orijinalliği ile ilgili. Kayışı değişik çıkar, tokasındaki harfler değişik çıkar hatta saniye kolunda bile ufak değişiklikler olabilir üretim tarihine göre. (Zamanında saat alırken çok fazla araştırmıştım bunları. Sonra zaten yetkili satıcıdan aldım ama bunlar araştırırken öğrendiklerim.) Güle güle kullanın bu arada (:
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 133 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners