Frax1 yazd覺:Archezia Devlet Bah癟eli'yi ge癟tin hesaplamalarda
Benim bildiim kadar覺yla g繹sterim eklinin d繹nem d繹nem deitii ve asl覺nda ikisinin de doru olduu, tercihin ise tasar覺mla ilgili olduu.
Archezia yazd覺:Ben de rastlam覺t覺m b繹yle bir konuya. Tarihsel nedenler var ama bunlar覺n say覺s覺 癟ok fazla o y羹zden ne kadar dorudur bilmiyorum. Romal覺lar genelde b繹yle kullan覺yormu eskiden deniyor. Nedeniyle ilgili 繹ne s羹r羹lenlerden biri IV'nin tanr覺lar覺n覺n ismini temsil ettii bu nedenle o ekilde yazmad覺klar覺yd覺.
Mant覺kl覺 k覺sm覺na gelirsek. Kadranda 4'羹n tam kar覺s覺ndaki 8 VIII eklinde yaz覺l覺yor. IV olsayd覺 biraz dengesiz g繹r羹n羹rd羹 heralde. Bu y羹zden IIII daha simetrik ve g羹zel duruyor.
Mant覺覺n suyunun 癟覺kart覺ld覺覺 k覺s覺ma gelirsek (kendi teorim) Eer IV eklinde yaz覺lsayd覺 kadranda 5 V, 4 X ve 17 I olurdu. Ama u an 4 V, 4 X ve 20 I var. Bunlar覺n say覺lar覺n覺n 癟ift olmas覺 tercih sebebi olabilir. Ayr覺ca I lar覺 tek 癟izgi, V ve X leri ikier 癟izgi olarak d羹羹n羹rsek. Kadranda toplam 36 癟izgi oluyor. Bu ekilde kadran覺 tam ikiye b繹lerek(6 ar rakam olarak) 18'er 癟izgiye ulaabiliyoruz ama IV ile bu m羹mk羹n deil zira 35 癟izgi olurdu o zaman. Bu b繹l羹m羹 1-2 aras覺ndan balay覺p 7-8 aras覺nda biten bir kesitle yapabiliriz mesela. Saatler de i癟inde m羹hendislik bar覺nd覺rd覺覺na g繹re ilk saatleri yapan adamlar bu tarz eylere hatta daha fazlas覺na kafay覺 takm覺 olabilirler (:
Konuyla ilgili DEV bir yaz覺 : http://homepages.sover.net/~donnl/iiiivsiv.html
Not : Eer bu yaz覺da cevap varsa okuyabilen biri bizimle de paylas覺n (:
D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion
Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: kesikparmak, ringrang ve 217 misafir
|