TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Sedan / SUV / Sport / Tuner / Vintage / Muscle

Genel Otomotiv Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: TSF Sedan/SUV/Sport/Tuner/Vintage/Muscle

Mesaj Emre » 19 Ara 2010, 09:13

Kusura bakmayin sohbete ortasindan dahil oluyorum ama, her SUV'nin zorda kaldigi, komik duruma dustugu videolari bulabilirsiniz youtube'da. Marka veya modelden bagimsiz. Range Rover'in arazi araci+sehir ici kullanima cok uygun oldugu fikrine kesinlikle katiliyorum. Eger arazi sartlarinda da kullanacaksaniz Range Rover en guzel secenek. Bu bence kullanici tercihleriyle de ilgili biraz. Mesela ben burda okurken coupe araba almayi cok istedim ama ailem gelip gidecek diye SUV tercih etmek durumunda kaldim. Yani butun 4 cekis araclari arazi araci diye nitelendirmek bence dogru degil. Ic hacim olarak, bagaj olarak ve darbelere karsi dayaniklilik olarak bi cok insan van'lar yerine SUV tercih ediyor. Zaten sirf bu sebeple bi cok bayanda jip var. Ben de ileride kismet olur da evlenirsem esime SUV almak isterim kesinlikle.

Ben tercihimi Infiniti FX35'ten yana kullandim. Cunku gorunumu cok sportif diger jiplere nazaran sehir icinde kullanima daha uygun. Ayrica teknolojik olarak baska araclarda olmayan bi cok ozellik var. (yeni yeni koymaya basladilar araclara) Ailem burada su anda, 4 kisiyiz. Ihtiyacimizi fazlasiyla goruyor. Boston'da kislar cok sert gecer ve kullandigim kadariyla hicbi problem yasamadim. Beni zor duruma hic dusurmedi.

Ayrica insanlarin araclarina taktigi jantlar bizi neden yoruyor onu da merak ediyorum. Ben acikcasi cirkin bisey gorunce gulup geciyorum kullanana, ama hicbi zaman beni rahatsiz eden bisey olmadi bu. Ulkemizde cok bulunmaz ama burada binbir cesit renkte arac var. Birisi jipini sariya boyatti diye o jipin degeri dusmez.

Resimlerini de ekleyim de tam olsun bari =)

Resim

Resim

Bu da tirmanma videolari icin gelsin =D

T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj Clk » 19 Ara 2010, 09:27

Emre, süper arac; güle güle kullan. Coupe sevdanida karsilayacak bir dizayn'a sahip. Asfaltta kullanmak icin en dogru seceneklerden bir tanesi :thumbup:

Jantlar yada modifiyeli araclar ile ilgili herkesin sahsi bir fikri var ve burada yazilanlar fikir bildiriminden öte birsey degil. Sonucta senin gülüp gectigin bir olaya baska bir arkadas mesajina konu yaparak tepki gösterebilirim. 100% dogru diye birsey yoktur. Sonucta begeniler görecilidir... Önemli olan kendi secimlerimiz ile mutlu olmamiz.

Bak bana iki gün öncesine kadar Mercedes diye yirtiniyordum, iki dakikada sattim :D
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Clk » 19 Ara 2010, 09:28

Bu da 2fast icin gelsin.

TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Emre » 19 Ara 2010, 09:43

clk yazdı:Emre, süper arac; güle güle kullan. Coupe sevdanida karsilayacak bir dizayn'a sahip. Asfaltta kullanmak icin en dogru seceneklerden bir tanesi :thumbup:

Jantlar yada modifiyeli araclar ile ilgili herkesin sahsi bir fikri var ve burada yazilanlar fikir bildiriminden öte birsey degil. Sonucta senin gülüp gectigin bir olaya baska bir arkadas mesajina konu yaparak tepki gösterebilirim. 100% dogru diye birsey yoktur. Sonucta begeniler görecilidir... Önemli olan kendi secimlerimiz ile mutlu olmamiz.

Bak bana iki gün öncesine kadar Mercedes diye yirtiniyordum, iki dakikada sattim :D

Tesekkurler clk. Dogru diyorsun lakin o konuda sozum sana degildi. Biseyi begenmeyip sahsi fikri belirtmek ayri sey de, soyle igrenc boyle rezalet, bu arabalari nasil tercih ediyorlar anlamak mumkun degil seklinde fikir belirtmek ayri sey.sadece kafaya takilacak seyler degil bunlar bence. Yani o arabalari gorunce tansiyon yukselmesine gerek yok. En kotu cik cik edip gecilmeyi hak eden konular bence. Kesinlikle kendi secimlerimiz ile mutlu olmamiz en onemlisi.

Bu arada Mercedes'i neden sattin? S serisi vardi sanirim, insallah yeni bi Mercedes almak icindir =)
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj punk » 19 Ara 2010, 10:06

emre08 yazdı:Bu da tirmanma videolari icin gelsin =D

yinede şahlanıyor aman
kolbaşının yandım da kır atı
görünüyor yandım aman
bize serhad yolları.

davullar çalınsın aman
aman da ceng-i cengide harbiyi
görünüyor yandım aman
bize sefer yolları.

gâhi sefer olur aman
aman da sefer seferde eyleriz
hazan erişince aman
bahar güzel severiz.

gülyüzlü yari de aman
aman da hile ile de severiz
sefersiz olamaz aman
aman er evlaları.
Kullanıcı avatarı
punk

Mesaj sedir » 19 Ara 2010, 11:28

@clk,
Forum ismin ne olacak şimdi.
RR'mi diyeceğiz yoksa :lol:
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj Clk » 19 Ara 2010, 12:27

Emre, sattim derken sadece baska markaya yöneldim anlaminda söyledim :) Yoksa, sadece C gidecek. CLK ve S kaliyor.

Sedir hocam, birsey degistirmiyoruz :D Isim degistirme gibi bir durum olursa TSF'nin Delisi yapacagim yeni nicki :D
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj razz » 19 Ara 2010, 12:59

emre08 yazdı:Biseyi begenmeyip sahsi fikri belirtmek ayri sey de, soyle igrenc boyle rezalet, bu arabalari nasil tercih ediyorlar anlamak mumkun degil seklinde fikir belirtmek ayri sey.sadece kafaya takilacak seyler degil bunlar bence. Yani o arabalari gorunce tansiyon yukselmesine gerek yok.

emre08; bu mesajında bahsi geçen kişi beni çok anımsattığına göre cevap vereyim;
BMW X6'dan fanatizm derecesinde nefret ediyorum.. Bu bir gerçek.. Bunun sebebini açıklamam için ise " araç çirkin "deyip geçmek yetersiz olur ve benim gibi düşündüğünü söylemekten çekinmeyen birine hiç yakışmaz.. Ancak gel gör ki BMW'nin benim için yeri ayrıdır.. Bir E30 bana birçok anımı hatırlatır.. Bir E36 Coupe benim için bir tarz, bir imza gibidir.. " Ha.. o eski kasa olan yani..? " deyip geçecek bir insan bunu anlayamaz ki.. Bir 8 Series gördüğünde o aracın yeni olduğu zamanı hatırlayıp, " bundan 12 sene öncesinde çok güzeldi hala da çok güzel.. " diye düşünen birine X6'yı nasıl beğendirebilirsin..?
6 Series denildiğinde benim aklıma gelen araç Mavi Ay dizisinde Cybill Shepherd'ın kullandığı metalik gri E24 kasa 6.35i'dir.. Bu yazdıklarım sana birşey ifade etti mi..? Robert De Niro'nun hem Heat'te hem de The Score'da kullandığı 8 Series BMW'ler hiç dikkatini çekti mi? Italian Job'ın güncel cover'ında Handsome Rob'ı oynayan Jason Statham'ın 8 Series BMW'yle buluşma noktasına gelmesi sana birşey düşündürdü mü? veya şöyle bir soru sorayım; sence ben bunları yazabilmek için google'a girip arama boşluğuna " BMW 8 Series in top Hollywood movies " diye aramaya ihtiyaç duyacak biri gibi mi duruyorum..?

Piyasada insanların gözü E46'ya alıştığı zamanlarda benim E36 Coupe'm vardı ve park halinde içinde oturmaktan bile keyif aldığım çok güzel bir araçtı.. Şimdi LPG'li, hurdaya dönmüş modelleri varoşların çamurlu, çukurlu yollarında " ölsem de kurtulsam.. " diye bekliyor diye bu aracın ne kadar güzel bir dizaynı olduğunu unutup kendimi E92/3'ün çekik ön farlarına, asimetrik ve artık " böbrek " deyimini hak etmeyecek panjuruna mı alıştırayım..? Denemedim değil, ama olmuyor..

Dizayn deneyimlerini Fiat'ta, Toyota'da şekillendirmiş bir Amerikalı'nın otomotiv sektöründeki jübilesini BMW'yle yapmış olduğuna üzülüyor, ve tekrar son nesil 3 Series'in bir önceki jenerasyonunu alacak imkana sahip olduğumda ( gidip sıfırını almak hiç kısmet olmayacak gibi görünüyor.. ) dashboard'unun, hatta gösterge zemin ayndınlatmasının renk tonunun bile bana itici geldiği bir E92'ye razı olmak zorunda olmama sinirlenmem çok mu garip..?

Bu arada dediğine de katılıyorum biryerde.. Sürekli agresif bir şekilde Chris Bangle Era modellerine ( özellikle de X6'ya ) sataşmam tabiri caiz ise " kabak tadı " vermiş olabilir.. Bu konuda biraz daha az agresif olmayı denerim.. Ama denerim..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

ÖncekiSonraki

Dön TSF Otomotiv & Motorsporları - Automotive & Motorsports

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 45 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners