kiwi21 yazdı:Sağ kol akımının öncüsü khef'i buraya alalım
Ben hiç ama hiç rahat edemiyorum, sağ kolda çok konforsuz geliyor.
Doğma/büyüme solak bir forum üyesi olarak kiwi'nin çağrısına kayıtsız kalamazdım.
Beycelice'nin sorularına gelecek olursak;
1)Evet, tepenin solda olduğu modeller solaklar için üretiliyor. Dünya nüfusuna oranımız %12 olduğu için, sol tepeli saatlerin az bulunması da anlaşılabilir bir durum. Kaldı ki ben bir solak olarak, tepesi solda olan bir saati kullanmak istemem. Gün içinde aktif biriyimdir ve tepenin elimin üstüne sürtmesi, iz yapması hoşuma gitmez. Bunun için de koldan çıkarmadan ayar yapma konforundan vazgeçebilirim.
2)Solakların neden sol kola saat taktığına dair net bir bilgim yok, sadece fikrim var; o da "çocukluktan gelen alışkanlıklar". Küçükken herkes sola taktığı için çoğunluğa uymuş olabilirler. Arkadaşlarımın "yanlış koluna takıyorsun!" diye beni uyardıklarını hatırlarım. Ananem de "solak olma, günah!" derdi.

Ona inat 'tam' solağımdır.

(belirtme nedenim şu; sadece sportif açıdan solak olup, hayatın diğer alanlarında hep sağ elini kullanan ya da sol ile sadece yazı yazıp, diğer işlerde sağ eline hakim olan tanıdığım bir çok insan var.), Bu yüzden gün içinde sol kolumda bir saat olsa muhtemelen perişan ederdim. Çalışırken, yazı yazarken, evde iş yaparken de çok rahatsız olurdum.
Söyleyeceklerim bu kadar.