TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko SARB031 Kullanıcı İncelemesi

Japon ve Asya Üretimi Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Japon Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği Japon ve Asya Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

Re: Seiko SARB031

Mesaj 4n6 » 02 Ara 2010, 00:59

İşte seçim, işte bilgi, işte tanıtım.. :thumbup:
Teşekkürler, tebrikler.. :) :champ:
Kullanıcı avatarı
4n6

Mesaj gphoton » 02 Ara 2010, 01:21

Eline emegine saglik Merkin kardes, bende SARB serisi fanatiklerindenim. Oldukca iyi bir alisveris yapmissin, saatin hassasiyeti ise muhtesem. Bu saatte keske 6R20 kalibre gibi 28,800 vph olsaydi diye hep gecirirdim icimden. Bana göre SARB modellerinin en klas görünümlüsü. Bu arada bende izmirdeyim, bir ara izmirli arkadaslarla toplanip bulusalim insallah. Seiko Indicator ve Lord Marvel bahsetmisken, benimde Lord Matic'ten 4 kare yollayayim review yapana kadar, LM seven arkadaslarda beklememis olur.
Resim
Resim
Resim
Resim

Detayli tanitimi yakin zamanda yapicam insallah.
Kullanıcı avatarı
gphoton

Mesaj sedir » 02 Ara 2010, 02:34

Tanıtılan Seiko modeli Grand değil ise de giriş "grand" olmuş.
Teşekkür ederim. Okuyana zevk veren makale tadında bir yazı ve fotoğraflama yapmışsınız.
Elinize sağlık, güle güle kullanın.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj merkin » 02 Ara 2010, 12:45

Güzel mesajlarınız için çok teşekkür ederim.

Seiya hakkında da birçok olumlu yorum okumuştum yabancı kaynaklardan,

Haklısınız drk, insan online alışveriş yaparken gerçekten tedirgin oluyor, bu yüzden satış veya servis veren kişiler/şirketler hakkındaki yorumlar önemli.
Satış yapmak dışında Seiya-san GS-KS gibi Japonya marketi saatler hakkında güzel bilgiler de sunuyor.(Vintage severler linke bir gözatsın)
http://www32.ocn.ne.jp/~kseiya/gs/history-e.html

Grand Seiko incelemesi umarım bir gün yapabilirim, ama 1-2 seneden önce olma ihtimali düşük, çalışmak lazım biraz :)
Mido Commander ve Tissot Visodate'in yanında mükemmel bir alternatif daha çıktı..

razz Vintage saatlerle ilgili kaygını aynen paylaşarak araştırma yaparken, sarb031 iştahımı yatıştırdı. Ama hala auctionlarda gözüm...

Tissot Visodate' i NickyNick' in incelemesinde gördüm ve çok beğendim, Özellikle eski logo çok şık. Ancak sarb031 ile Tissot ve Mido aynı klasmanda değil gibi, en azından fiyat olarak Tissot Seiko'dan %50 daha pahalı (670TL vs 1060TL). Mekanizma Tissot ve Mido' da aynı yanılmıyorsam, tabi bu fiyat farkı saphire crystal ve COSC belgesi alabilen ETA mekanizma olarak geri dönüyor.

Bond bilezikli 2 adet Seiko'm var, ancak bu saatleri ehliyetim yokken, almıştım (1998 öncesi), arabada giderken en ufak tıkırtıdan rahatsız olan ben, bileziğin Türkiyemizin güzel yollarında çıkardığı sesten dolayı sarb031'i tercih ettim :)
Altın rengi olan saatte çok güzel, bana aşağıdaki GS'yu (2001 yılı reissue limited edition) hatırlatıyor.

Resim

ancak kaplama bir süre sonra yıpranmaya başlıyor o yüzden güvenli seçim SS oldu benim için.
Alpinist ve Coctail de çok güzel saatler, ancak sarb031 kubbeli camı ile öne çıktı seçimimde. Kadı kızını alırken 36mm çapını kabullenmiştim.
Fakat alışverişi yaparken aklımı kurcalayan sadece aşağıdaki SARB041 vardı.

Resim

Tabiki nato kayışla :)

Resim
Resim

gphoton saatin hassasiyetini ölçmeyi bir 2 ay erteledim, mekanizma tam alışmadan ölçüm yapmak çok mantıklı gelmedi.

Lord Matic'in çok güzel fotoğraflarda oksitlenme bile gözükmüyor, çok temiz bir saat. İncelemeni sabırsızlıkla bekliyorum

Bu saatte keske 6R20 kalibre gibi 28,800 vph olsaydi diye hep gecirirdim icimden.

Evet bu saate 28,800 vph yakışırdı gerçekten, 8 vps saatlerin saniye akışı 6 vps'ye göre daha güzel. Hi-beat bir saat ise hedefim.

sarb031'in 6vps' inden 4'ünü aşağıdaki fotoğrafta yakaladım. Ancak boyut küçüldüğünden zor seçiliyor
Resim

Kaynaklar;
Mekanizmalarla ilgili detaylı bir link
http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?10&ranfft&0&2uswk

Vintage Seiko, LM, GS, KS' lerle dolu bir link
http://forums.timezone.com/index.php?t=msg&th=1014157&rid=0#msg_3519246
Kullanıcı avatarı
merkin

Mesaj 2fast4u » 02 Ara 2010, 13:39

merkin sıyah kırmızı zulu kayıs tercıhın tek kelımeyle super .Saatı almıs başka bır yerlere götürmüş ....gule gule kullan bu arada nereden almıştın kayısı?
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj merkin » 02 Ara 2010, 13:49

Beğendiğinize sevindim 2fast4u,
Kayışları da Seiya-san'dan aldım ikisininde fiyatı 15 USD idi.
Birsürü nato ve zulu tipi kayış için aşağıdaki link tatmin edici,
Mat ve cilalı metal parça seçeneği olması hoşuma gitti.

http://www.gnomonwatches.com/product-view.asp?id=20
Kullanıcı avatarı
merkin

Mesaj nickynick » 02 Ara 2010, 14:21

Harika bir saat, harika bir inceleme, harika bir üslup. Emeğine sağlık gerçekten. Visodate çıkmadan çok uzun zaman önce bilinçaltıma yerleşmiş bir modeldi bu, hala da alınacaklar listemde var. İyi günlerde kullanmanı diliyorum.
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj Executioner » 03 Ara 2010, 09:21

Çok güzel bir inceleme olmuş elinize sağlık..Merkin verdiğin gnomonwatches.com'daki zulu ve nato kayışlar çok güzel..Benimde bir seiko black monster'ım var..Onun için bu tip bir kayış arıyorum..Buradan Türkiye'ye gönderimlerde problem çıkmıyor değilmi?..Ayrıca bu kayışları bu kalitelerde Türkiye'de satan yerler var mı?
Kullanıcı avatarı
Executioner

ÖncekiSonraki

Dön TSF Japon Saat Kullanıcı İncelemeleri - Japanese Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 18 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners