sedir yazdı:Apple'ı duyunca bir şey söylemek ihtiyacı hissettim, yazacak kelimeler aklıma gelmese de.
Bilgisayarlarla 1991'de bir Macintosh PowerBook ile tanışmıştım. Uzun zaman Mac kullandım. Ama beni biraz küstürdüler açıkçası.
Şimdilerde yeni 11 inç MacBook Air'i gözüme kestirdim.
Neyse konuyu dağıttım ve Mac mecrasına ittim, kusura bakmayın.
(Şu anda Mac degil 11 inç bir Vaio TXN kullanıyorum, bu arada)
Apple 'in Turkiye distributoru olan Bilkom 'un yanlis pazar ve fiyat politikasinin sonucu olarak cok sayida kullanici markaya kustu 90-2000 araliginda. Apple urunleri yurtdisinda cok genis kesimlere ulasmasina ragmen Turkiye 'de maalesef masaustu yayincilikta takilip kaldi uzun sure... Bilkom kisitli bir pazarda tek alternatif olmanin sonucunu kisa vadede almis olsa da, uzun vadede yaptigi hatanin bedelini odemeye devam ediyor... Acikcasi uzulmek de gelmiyor pek icimden...
Yeni Macbook Air 'ler oldukca guzel. Hatta sirkette 4 adet var su anda. SSD modullerin anakarta entegre edilmesi tasinabilirlik noktasinda gercekten muthis bir avantaj saglamis da olsa, benim dusuncem yogun kullanim icin bu cihazlarin pek uygun olmadigi yonunde. Daha guclu bir islemciye sahip olmalarina ragmen daha cok pahali bir netbook alternatifi gibi goruyorum ben Macbook Air serisini... Ote yandan acilis ve kapanis hizi noktasinda "nasil yani" dedirtmiyor da degil (Power tusuna bastyiktan 7 saniye sonra masaustu acilmis oluyor, shutdown dedikten 1 sn sonra sistem kapanmis oluyor).
Forum kurallarina karsi gelmedigimiz takdirde benim icin bir sakinca yok bu arada. Konu mac oldugunda sabaha kadar konusabilirim (Saatler konusundaki cahilligi birseylerle kapatmak gerek =)