TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TAG Heuer SLR Calibre-S Mekanizma ve MAC Üzerine Söyleşi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: TAG Heuer SLR Calibre-S ve Electro-Mechanic Üzerine Sorular

Mesaj rec0n » 22 Kas 2010, 22:24

sedir yazdı:Apple'ı duyunca bir şey söylemek ihtiyacı hissettim, yazacak kelimeler aklıma gelmese de.
Bilgisayarlarla 1991'de bir Macintosh PowerBook ile tanışmıştım. Uzun zaman Mac kullandım. Ama beni biraz küstürdüler açıkçası.
Şimdilerde yeni 11 inç MacBook Air'i gözüme kestirdim.
Neyse konuyu dağıttım ve Mac mecrasına ittim, kusura bakmayın.

(Şu anda Mac degil 11 inç bir Vaio TXN kullanıyorum, bu arada)

Apple 'in Turkiye distributoru olan Bilkom 'un yanlis pazar ve fiyat politikasinin sonucu olarak cok sayida kullanici markaya kustu 90-2000 araliginda. Apple urunleri yurtdisinda cok genis kesimlere ulasmasina ragmen Turkiye 'de maalesef masaustu yayincilikta takilip kaldi uzun sure... Bilkom kisitli bir pazarda tek alternatif olmanin sonucunu kisa vadede almis olsa da, uzun vadede yaptigi hatanin bedelini odemeye devam ediyor... Acikcasi uzulmek de gelmiyor pek icimden...

Yeni Macbook Air 'ler oldukca guzel. Hatta sirkette 4 adet var su anda. SSD modullerin anakarta entegre edilmesi tasinabilirlik noktasinda gercekten muthis bir avantaj saglamis da olsa, benim dusuncem yogun kullanim icin bu cihazlarin pek uygun olmadigi yonunde. Daha guclu bir islemciye sahip olmalarina ragmen daha cok pahali bir netbook alternatifi gibi goruyorum ben Macbook Air serisini... Ote yandan acilis ve kapanis hizi noktasinda "nasil yani" dedirtmiyor da degil (Power tusuna bastyiktan 7 saniye sonra masaustu acilmis oluyor, shutdown dedikten 1 sn sonra sistem kapanmis oluyor).

Forum kurallarina karsi gelmedigimiz takdirde benim icin bir sakinca yok bu arada. Konu mac oldugunda sabaha kadar konusabilirim (Saatler konusundaki cahilligi birseylerle kapatmak gerek =)
Kullanıcı avatarı
rec0n

Mesaj punk » 22 Kas 2010, 22:31

Üzerinde entegre ve ya deentegre SSD sürücü olan bir cihazdan uzun vadede hiçbirşey beklemeyin şimdilik. Hali hazırda core 2 duo işlemcilerin de pek bir geçerliliği olmadığını düşünürsek rahatlıkla over-rated olarak tanımlanabilecek bir cihazdır. Objektifliğimden şüphesi olanları tartışmaya davet edebilirim :D
Kullanıcı avatarı
punk

Mesaj sedir » 23 Kas 2010, 07:33

Bu Mac sohbeti biraz daha devam eder o zaman.
Sayın punk'un söylediklerini çok anlamadım. SSD sürücü cihazlardan birşey beklenmemesi konusunda siz ne düşünüyorsunuz rec0n?
Ben SSD sürücüleri, hafif, sessiz, ısınmasız, hızlı erişilen ve pahalı parçalar olarak biliyorum. Uzun vadede hiçbirşey beklememek tereddüdü biraz ağır değil mi? Diğer taraftan bir dizüstü bilgisayarın uzun vadesi kaç yıldır? Elimdeki Vaio TXN 4 yaşını doldurdu, çeşitli sorunlar başgöstermeye başladı. Önceki Mac PowerBook, HP Omnibook, Casper da benzer sorunlarla yavaş yavaş kullanım dışına çıkmışlardı. Bence 5 yıl iyi bir kullanım süresi. Ondan sonrası biraz şansa kalmış. Daha kısa süreli kullanımı ise israf olarak görüyorum.
Diğer taraftan hangi tip işlemci uzun bir kullanım bulmuş ki kendine? Her ay yeni bir işlemci öne sürülmüyor mu zaten. MacBook Air'deki handikapı daha iyi anlamayı istiyorum, bu alım isteğimi yönlendirecek bir bilgi olur.
Ayrıca pahalı netbook derken hangi kriterlerden bahsediyoruz. Bugün Atom işlemci kullanan netbooklar bir süre sonra core işlemci kullanmayacaklar mı? Netbook'lar daha ucuz parçalardan oluşan notebook'lar değiller mi?
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj sedir » 23 Kas 2010, 07:40

Bu arada rec0n arkadaşımız konu başlığını TAG Heuer SLR Calibre-S ve Electro-Machanic Üzerine Sorular şekline getirirse başlığa bakan içinde ne konuşulduğunu da anlar! ;) :idea:
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj rec0n » 23 Kas 2010, 19:30

SSD yeni bir teknoloji. Hiz bakimindan mevcut Hard Disk teknolojileriyle kiyaslanmasi sadece haksizlik olabilir. Ote yandan flash belleklerin bir ozelligi olan "eskime" yani diske yazma noktasinda bir sinir olmasi bu tur diskleri agir isler icin elverissiz kiliyor...

Bahsettigim yogun kullanim senaryolari elbette. Bilgisayarinizi internette dolasip ofis uygulamalari icin kullandiginiz biraz daha gunluk bir senaryoda bu sorunla karsi karsiya kalmaniz pek de olasi degil; en azindan urunun dogal kullanim omru icerisinde (Yaklasik 4-5 yil diyelim)...

Macbook Air 'deki en onemli sorun da bu bence. SSD icerigi anakarta entegre edildigi icin degistirme sansiniz yok. Ben bu yuzden Macbook Air 'i olaganustu bir alternatif olarak gormuyorum...

Bu arada konu Macbook Air oldugunda Core 2 Duo platformu fazlasiyla yeterli, nihayetinde bu cihazlar agir is yuku icin degil, gunluk kullanim icin uretiliyor... Performans oncelikliyse zaten secenekler i5 ve i7 uzerine yogunlasmali (Unutmadan C2D 2.4GHz Macbook Pro is icin ihtiyaclarimi fazlasiyla karsiliyor)

Ben Macbook Air 'i daha cok gunluk isleri karsilamak amaciyla kullanilacak eglenceli bir oyuncak olarak goruyorum.... Urunun Amerika 'daki fiyat konumlandirmasi da bu yonde zaten.

Bugunku anlayista gelistirilen Netbooklarin Core2Duo kullanmalari pek mumkun degil bu arada... Dusuk saat hizlarinda bile fazla isinabilen bir islemciden bahsediyoruz. Urunu gelistiren firma sogutma icin ozel bir tasarima gitmeyecekse (ki bu urunler olabilecek en dusuk arge ve uretim yatirimiyla piyasaya suruluyor) Netbooklarda C2D islemci gormemiz pek olasi degil genel anlamda...
Kullanıcı avatarı
rec0n

Mesaj rec0n » 23 Kas 2010, 19:36

http://www.90minds.com/2009/01/11/the-p ... te-drives/

adresinden SSD teknolojisi hakkinda doyurucu bilgi alabilirsiniz bu arada,,,,

Bir de asil konuyla ilgili olabilecek bir link daha buldum dun gece dolasirken:

http://en.wikipedia.org/wiki/Quartz_crisis

Buyuk ihtimalle cogunluk zaten biliyordur ama bilmeyenler icin keyifli olabilir okumak....
Kullanıcı avatarı
rec0n

Mesaj punk » 23 Kas 2010, 20:27

@Sedir,

Öncelikle tartışma başlıkla çok alakasız bir noktaya gittiği için kısa kestim ancak SSD ile ilgili gereken açıklamayı rec0n yapmış.

C2 Duo'yu performans açısından değil, enerji/performans açısından başarısız olarak değerlendirdim hali hazırda bir Macbook Air kullanıcısı olarak. Core mimarisinin mobilite açısından ne denli başarılı olduğu malumdur. Fakat cihazın gerek çok uygun dış materyali, gerekse gerçekten başarılı denebilecek özel bir soğutma sistemine rağmen aynı çekirdeğe sahip bir başka "sıradan" notebook ile -uzun süreli kullanım neticesinde- karşılaştırıldığında pek başarılı sonuçlar ortaya çıkamaz diye düşünüyorum.

sevgiler...
Kullanıcı avatarı
punk

Mesaj Archezia » 23 Kas 2010, 22:36

Mekanik saat sevgisiyle ilgili uzunca birşeyler yazmak isterdim ama yarın sınavım var ve hiç bir derse girmedim. Sonra yazarım artık (:

Macbook Air konusunu da sulandırayım biraz..
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 161 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners