TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

u An Akl覺n覺zda Hangi Saat Var?

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: u An Akl覺n覺zda Hangi Saat Var?

Mesaj mturann » 15 Eyl 2016, 02:09

omerulu12 yazd覺:ResimResimResim
Akl覺ma 癟ok fena d羹t羹, modern tekniklerle yap覺lm覺 cok iyi bir vintage[emoji1362]Laco , alman harikasi

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bu saat sahibinden com sitesindeki sat覺c覺lar覺n eline ge癟se alt覺na neler yazarlar neler. Dedemin sava hat覺ras覺 diye mi 癟覺kar dedem pilotken u癟aa mermi 癟arpm覺 onun hat覺ras覺 diyen mi 癟覺kar :)
Kullan覺c覺 avatar覺
mturann

Kay覺t: 13 Kas 2014, 18:00

Mesaj Hellhound » 15 Eyl 2016, 10:17

Akl覺ma 癟ok fena d羹t羹, modern tekniklerle yap覺lm覺 cok iyi bir vintage[emoji1362]Laco , alman harikasi

Ara s覺ra Dortmund alma gaz覺na gelirim... Laco Dortmund ve Stowa Flieger Klassik 40 Baumuster B'nin B tipi pilot kadranlar覺n覺n en iyi 繹rnekleri olduunu d羹羹n羹yorum. Stowa 40mm'lik kasa 癟ap覺yla benim i癟in ringin d覺覺nda kald覺覺 i癟in, kurmal覺 mekanizmas覺 ve kumlanm覺 kasas覺yla Dortmund, kafmdaki m羹kemmel pilot saati olmasa da ideal olan覺yd覺. Erbst羹ck modelinde sadece eskitme uygulamas覺 deil, kurma kolunda da orjinal modele g繹re deiiklik yap覺lm覺 ve ortaya ahane bir pilot saati 癟覺km覺. Ayr覺ca indislerde uygulanan eskitme teknii de fotoraflardan g繹rd羹羹m kadar覺yla "fake patina" hadisesinde 癟覺tay覺 癟ok y羹kseltmi. Fiyat neredeyse iki kat覺na 癟覺kmam覺 olsayd覺 san覺r覺m tetii 癟ekerdim.
gurmekokular
Kullan覺c覺 avatar覺
Hellhound

Kay覺t: 14 Au 2014, 15:42

Mesaj kilimanjaro » 15 Eyl 2016, 12:34

Hellhound yazd覺:

Ara s覺ra Dortmund alma gaz覺na gelirim... Laco Dortmund ve Stowa Flieger Klassik 40 Baumuster B'nin B tipi pilot kadranlar覺n覺n en iyi 繹rnekleri olduunu d羹羹n羹yorum. Stowa 40mm'lik kasa 癟ap覺yla benim i癟in ringin d覺覺nda kald覺覺 i癟in, kurmal覺 mekanizmas覺 ve kumlanm覺 kasas覺yla Dortmund, kafmdaki m羹kemmel pilot saati olmasa da ideal olan覺yd覺. Erbst羹ck modelinde sadece eskitme uygulamas覺 deil, kurma kolunda da orjinal modele g繹re deiiklik yap覺lm覺 ve ortaya ahane bir pilot saati 癟覺km覺. Ayr覺ca indislerde uygulanan eskitme teknii de fotoraflardan g繹rd羹羹m kadar覺yla "fake patina" hadisesinde 癟覺tay覺 癟ok y羹kseltmi. Fiyat neredeyse iki kat覺na 癟覺kmam覺 olsayd覺 san覺r覺m tetii 癟ekerdim.

Bu pilot saatlerin tepelerini neden uzaya f覺rlayacakm覺 gibi yap覺yorlar Helhound ? teknik a癟覺dan bir a癟覺klamas覺 var m覺 ?
Ne kadar farkl覺 olursa olsun, sana ait olmayana tenezz羹l etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazge癟me

Ernesto Che GUEVARA
Kullan覺c覺 avatar覺
kilimanjaro

Ya: 51
Kay覺t: 15 Eki 2014, 21:43

Mesaj Shinigami » 15 Eyl 2016, 12:40

kilimanjaro yazd覺:
Hellhound yazd覺:

Bu pilot saatlerin tepelerini neden uzaya f覺rlayacakm覺 gibi yap覺yorlar Helhound ? teknik a癟覺dan bir a癟覺klamas覺 var m覺 ?

bir ihtimal pilotlar eldiven 羹zerine takt覺klar覺 i癟in saatleri, eldiven ile ulamak kolay olsun ayarlanabilsin ve kurulabilsin diye d羹羹n羹yorum ben, tabi 羹stad lar daha iyi bilir.

Resim
En son Shinigami taraf覺ndan 15 Eyl 2016, 12:42 tarihinde d羹zenlendi, toplamda 1 kere d羹zenlendi.
Kullan覺c覺 avatar覺
Shinigami

Kay覺t: 02 Haz 2012, 12:10

Mesaj omerulu12 » 15 Eyl 2016, 12:40

Hellhound yazd覺:

A癟覺k癟as覺 fake patinali dortmunda g羹c羹m羹z yetmez 1650枰stedigimiz kadar begenelim ,gerci mekanizmasi nasildir nedir onu da goremedim ki sitesinde bilgi olarak ama pilot saati alicaksam bu modeli kesinlikle alirik bell&ross olsun hamilton olsun pilot model olarak k羹ltlemi olan bu model kesinlikle koleksiyonda bulunmali diger dediginiz erbst羹ck bende alpina pilot modeli oldugundan gerek duymuyorum ki o da u癟mu fiyat olarak geriye kalan sunlar
1. BuResimResim
Fiyti 850 ama ben eskitme istedigim icin karar veremiyorum , kesinlikle koleksiyonumda bulunmasini istedigim model fiyat da fena degil ama eskitme yok digeri de byResimResim
Fiyti 400 istedigim gibi eskitme ama model olarak pek istedigim model degil [emoji17]

Kullan覺c覺 avatar覺
omerulu12

Kay覺t: 22 Kas 2015, 14:15

Mesaj Khan » 15 Eyl 2016, 13:13

kilimanjaro yazd覺:
Hellhound yazd覺:

Bana g繹re eski pilot saatler, IWC 7 days gibi, kurmal覺 olduu i癟in kurma kolu b羹y羹k bir tasar覺ma sahipti, kurmak kolay olsun diye :)

referans model bu ekilde olup 癟ok tutulunca, otomatik modellerde bile bu kolu k羹癟羹ltmeye 癟ok fazla cesaret edemediler.

Yanl覺覺m varsa d羹zeltin. Hepsi IWC nin su癟u [emoji14]
God is good! Eski Kullan覺c覺 Ad覺 Nethuistr
Kullan覺c覺 avatar覺
Khan

Kay覺t: 25 Mar 2016, 12:17

Mesaj Tgm » 15 Eyl 2016, 13:19

Resim

Thevenin in chronograph presage dan sonra ben de presage serisini takip eder oldum.

Presage SPB041J1 houma gidiyor. Ama dress watch'da power reserve 羹n ne ii var ya? :)
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullan覺c覺 avatar覺
Tgm

Ya: 37
Kay覺t: 24 ub 2014, 15:17

Mesaj Hellhound » 15 Eyl 2016, 13:22

kilimanjaro, abart覺 kurma kolunun tercih edilme nedeni, Shinigami'nin de yazd覺覺 gibi ayar tepesinin eldivenle bile rahat癟a kullan覺m覺 i癟in "b羹y羹k" ve "elmas sembol羹" olarak tercih edilmesi. Hatta ilk kez IWC Big Pilot denediimde saatin ne kadar kolay ayarlanabildiine a覺rm覺t覺m. Yeri gelmiken kurma kolu d覺覺ndaki hadiselere de deineyim, faydal覺 olursa ne ala :champ:

Bu tarz pilot saatleri ilk olarak ikinci d羹nya sava覺 s覺ras覺nda Alman Hava Kuvvetlerinin ihtiya癟lar覺 dorultusunda tasarlan覺yor. B tipi kadran da "g繹zlem saati anlam覺na gelen "Beobachtungs-Uhr" kelimesinin k覺saltmas覺 olan "B-Uhr" s繹zc羹羹nden gelmekte. Kokpitte zor koullar alt覺nda kolay okunabilme (orjinal 繹rnekler 55mm), hassas hesaplamalar i癟in merkezi saniye kolu ve saniye durdurma 繹zellii, u癟u elbisesi 羹zerine giyilebilsin diye uzun deri kay覺, u癟u s覺ras覺nda manyetik ortamlara maruz kal覺nd覺覺nda dakiklii korumak i癟in arka kapak tasar覺m覺n覺n uygun hale getirilmesi gibi 繹zellikler art koularak ilk 繹nce A.Lange & S繹hne'羹n kap覺s覺 癟al覺n覺yor. Markan覺n 羹retim kapasitesi yetersiz kal覺nca da Wempe, IWC, Stowa ve Laco da pilot saati 羹retimine bal覺yor. G羹n羹m羹zde IWC, Stowa ve Laco halen orjinal 羹reticiler olarak pilot saati miras覺n覺 korumaya devam ediyor. Ancak IWC l羹ks segmentte varl覺k g繹sterdii i癟in, 羹zerinde marka yazmayan B Tipi kadran 羹retimi yapm覺yor.

omerulu12, pilot saatinde IWC, Stowa ve Laco'dan farkl覺 markalar bana homage tasar覺mlar gibi geliyor. Olaya pilot watch deil de aviation theme olarak bakarsak san覺r覺m Bell&Ross i癟lerinde en 繹zg羹n tasar覺mlara sahip olan marka.

Nethiustr, Big Pilot'覺n 7 Days mekanizmas覺 otomatik. IWC'nin yapt覺覺, tasar覺ma nispeten sad覺k kalarak l羹ks segmente y繹nelik bir pilot saati 羹retmek. Olay覺n ruhunu pek 繹nemsediklerini s繹yleyemem.
gurmekokular
Kullan覺c覺 avatar覺
Hellhound

Kay覺t: 14 Au 2014, 15:42

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: batymeister, Merdo ve 38 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners