TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Yazım Gereçleri / Writing Instruments

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: Yazım Gereçleri / Writing Instruments

Mesaj KKarakuş » 16 Ağu 2016, 19:06

SemsalGS yazdı:Merhaba

Sailor 1991 L 21k nib kullanan varmı acaba?
Çok başarılı olduğuna dair reviewlar var.
Hatta mb 149 dan daha başarılı bulunmuş.

Merhaba,

Yaklaşık 2 yıl önceye kadar aktif olarak Sailor Sapporo Professional Gear serisini kullanıyordum. 14k ucu ile muazzam bir yazışı ve akışkanlığı vardı. Kısacası f/p oranı ile doğru yerde diyebiliriz.

Sailor 1911 (1991 olarak yanlışlıkla yazdınız herhalde) serisini ise deneme amaçlı bir kaç kez kullanmış ve incelemiştim. Dediğiniz gibi Mont Blanc 149 a rakip olarak görülen bir kalem. Bu konuda 149 ve 1911 'i deneyenler yorum yapar ise daha sağlıklı olacaktır ama Sailor 1911 kullanım açısından çok güzel bir dolma kalem. :thumbup:

NOT : Yakın zamanda yeniden bir Sailor Sapporo yada Platinum 3776 almayı düşünüyorum. 3776 konusunda bilgi, deneyim alabilirsem de memnun olurum.
" İnsanlar hangi dünyaya kulak kesilmişse, öbürüne sağır..! " / İsmet ÖZEL
Kullanıcı avatarı
KKarakuş

Mesaj SemsalGS » 17 Ağu 2016, 06:41

KKarakuş yazdı:

Merhaba,

Yaklaşık 2 yıl önceye kadar aktif olarak Sailor Sapporo Professional Gear serisini kullanıyordum. 14k ucu ile muazzam bir yazışı ve akışkanlığı vardı. Kısacası f/p oranı ile doğru yerde diyebiliriz.

Sailor 1911 (1991 olarak yanlışlıkla yazdınız herhalde) serisini ise deneme amaçlı bir kaç kez kullanmış ve incelemiştim. Dediğiniz gibi Mont Blanc 149 a rakip olarak görülen bir kalem. Bu konuda 149 ve 1911 'i deneyenler yorum yapar ise daha sağlıklı olacaktır ama Sailor 1911 kullanım açısından çok güzel bir dolma kalem. :thumbup:

NOT : Yakın zamanda yeniden bir Sailor Sapporo yada Platinum 3776 almayı düşünüyorum. 3776 konusunda bilgi, deneyim alabilirsem de memnun olurum.

Teşekkürler 1911 olacak. Ana mesajda düzelttim.
Özellikle 21k uç için abartılı beğeniler var kullananlar doğrulayacakmı merak ediyorum.
Kullanıcı avatarı
SemsalGS

Mesaj manil » 17 Ağu 2016, 13:51

21 ayar altın uç yaklaşık %85 oranında altındır.

Bu uç ile günde 1-2 imza atmak dışında kalemi kullanamazsınız, altının yapısından ileri gelen durum nedeniyle uç fazla basınca gelemez; eğilir bükülür.
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj KKarakuş » 21 Ağu 2016, 17:44

Resim
" İnsanlar hangi dünyaya kulak kesilmişse, öbürüne sağır..! " / İsmet ÖZEL
Kullanıcı avatarı
KKarakuş

Mesaj troopergs » 03 Eyl 2016, 01:37

SemsalGS yazdı:
KKarakuş yazdı:

Merhaba,

Teşekkürler 1911 olacak. Ana mesajda düzelttim.
Özellikle 21k uç için abartılı beğeniler var kullananlar doğrulayacakmı merak ediyorum.

Merhabalar,

Sailor Professional Gear serisini uzun süredir kullanıyorum. 21k uç çoz güzel yazıyor, tavsiye ederim. Sailor'un 14k uçları da iyidir.

Avrupa kalemlere göre uçlar daha ince olduğundan bir büyük boyuna bakmanızda fayda vardır. Pelikan M800'de kulandığım Medium Sailor Professional Gear'da Bold'a denk geliyor.
Kullanıcı avatarı
troopergs

Mesaj SemsalGS » 03 Eyl 2016, 07:51

Cevaplar için çok teşekkür ederim.
Sailor 1911 large aldım. 21k uç ile.Kesinlikle çok başarılı benim montblanc 149 dan 1 tık daha yumuşak ve akıcı yazıyor.
Pelikana göre dediğiniz gibi uçlar daha ince.
Kullanıcı avatarı
SemsalGS

Mesaj egunalp » 03 Eyl 2016, 11:04

Bir aile resmi
Resim

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Kullanıcı avatarı
egunalp

Mesaj sercankaf » 03 Eyl 2016, 11:23

SemsalGS yazdı:Cevaplar için çok teşekkür ederim.
Sailor 1911 large aldım. 21k uç ile.Kesinlikle çok başarılı benim montblanc 149 dan 1 tık daha yumuşak ve akıcı yazıyor.
Pelikana göre dediğiniz gibi uçlar daha ince.

Guzel gunlerde kullanin. Nereden aldiginizi ogrenebilir miyim ozel degilse? Tesekkurler.
Coming together is a beginning. Keeping together is progress. Working together is success.
Kullanıcı avatarı
sercankaf

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: kogan ve 79 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners