TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Special Edition Project by Steinhart Timepieces

Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition Forum Saati Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, TSF Special Edition Project Bölümünde Steinhart Timepieces ve TSF İşbirliği İle Üretilecek Olan TSF Special Edition Modeli Hakkında Detaylı Bilgilere ve Paylaşımlara Ulaşabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: TSF Special Edition Project by Steinhart Timepieces

Mesaj orakay » 19 Eki 2010, 18:58

Kullanıcı avatarı
orakay

Mesaj nickynick » 24 Eki 2010, 00:42

Resim
8-)
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj sosyalcan » 24 Eki 2010, 08:10

Mekanizma müthiş.
Kullanıcı avatarı
sosyalcan

Mesaj punk » 01 Kas 2010, 02:02

Anladığım kadarı ile saat hazır. Fakat fiyat nedir? Kusura bakmayın konunun tamamına bakamadım, hazıra konmuş gibi olacağım ama :) Fiyatı bir türlü göremedim...
Kullanıcı avatarı
punk

Mesaj Archezia » 01 Kas 2010, 14:32

Hocam projenin sonuna geldik sayılır ama WUS Proteus'a falan bakınca aklıma geldi. Biz çoğu şeyde oylama yapmadık yada henüz yapmadık. Tabiki o forumun büyüklüğüyle burası farklı orası uluslarası bir forum bazı farklar olabilir. Ama kayış konusunda konuşuldu mesela DLC ve SS için oylama olacak dedik ama henüz olmadı. Bir de sipariş için adresler falan alınınca geç mi kaldık acaba diye düşündüm. Gravür konusunda da olacak sanırım yakın zamanda oylama gibi birşey. Bazı konularda oylamaya gerek kalmadı onun da farkındayım saatin pilot saati olması gibi mesela herkes hemfikirdi. Yani bazı şeyler aceleye geldi gibi saate kavuşma hevesiyle. Mesela kadran mat siyah yerine yine Proteus'da ki gibi midnight blue olabilirdi yada yeni 30 atm Triton'daki gibi. Oylama sonucunda mat siyah da kalabilirdi tabi bilmiyorum ama en azından üzerinde düşünmüş olurduk. Tabi bunlar fiyatı etkileyen şeyler mi o yüzden mi konuşamadık bilmiyorum ama öyle bir renk saati daha farklı yapardı diye düşünüyorum. Belki tüm bunları gereksiz yere de söylemiş olabilirim ama dedim ya adres vs. de alınınca iş ciddiye bindi gibi geldi (: Şimdi bu fikirler nereden çıktı iş işten geçtikten sonra diyeceksiniz tabi. Çoğu konuda fikrimi söylemeye çalıştım ama bazen de söylemedim oylamaları beklediğim için o yüzden böyle geç oldu biraz kusura bakmayın.
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj Clk » 01 Kas 2010, 14:54

Archezia, ben ilk günden beri burada yirtiniyorum fikirlerinizi paylasin diye. Bu cagrimi kac defa tekrarladigimi forum saati ile ilgili basliklari okuyarak görebilirsin.

Genelin istedigi dizayn Pilot saati ve Burak1978 ve benim sahip oldugum silver edition bazli bir kadrandi. Saat'i sandwich dial ile modernlestirirken yine de Alman pilotlarinin kullanmis oldugu saatin orijinalinden (Beobachtungsuhr) uzaklastirmamak icin de siyah kadran sectik.

Ben firmadan cizimler geldigi dakika siteye yükledim ki eger elestirmek isteyen degisiklik isteyen varsa fikirlerini söylesin. Yine dönüp konulara bakarsan cogu proje paylasimcisi bu cizimlerden memnundu. Kaldi ki daha gecen haftaya kadar da ortada Triton 30 diye bir saatte yoktu (kadrana örnek teskil etmesi manasinda)

Bugün Kasim ayinin ilk günü ve biz saatleri Ocak ayinda almayi planliyoruz. Tahminimce bu isin ciddi bir is oldugunu ve mekanizmalar ve kadran da dahil bir cok parcanin teslim süresi oldugunu biliyorsunuz. Detaylar disinda (yazilacak isim ve numara) saat projesi sonlanmistir. Talebimiz olan saat belirlenmis, Steinhart firmasindan da son cizimleri gelmis ve saatin siparisi verilmistir.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj 2fast4u » 01 Kas 2010, 15:13

DLC ve SS icin oylama yapilmadi zaten her ikiside uretiliyor .Diger ozellikler icin fikir gelistirenler sundu hakim gelen fikir takdir topladi ve onda karar kilindi.Bana gore kayis ve gravur secimi on puan.Arkadaslar ile zevklerimiz uyustu diyebilirim.Ince detaylar hakkinda sizin kadar tecrubem yok o nedenle fikrimde yok
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj Bond » 01 Kas 2010, 15:16

Archezia oylamaya gerek olmamasının sebebi, kayış ve gravür konusunda konuya yazan katılımcıların çoğunluğunun ok vermesi ve aramızda genel bir uyum olması. Birde benim konuştuğum ama konuya yazmayan kişilerin herhangi bir kahve tonu olsun farketmez demesi. Kayış bence halen çok önemli bir şey değil. Son gravürede konuya yazan herkes super dedi sende dahil. Monarchın fikride çok güzeldi ama Sabiha Gökçen için çok ayrı bazı uygulamalar yapılması gerekirdi yoksa bende beğendim. Sende en son hemen hemen benzer bir Wings yükledin ortası yuvarlak. Bu tarz yüzlerce wings çeşidi var, benzer wingslerin hepsini çizmek denemek ve bakmak çok uzun bir süreç. Kayış için ise fikir olarak söyledim DLC ve SS için farklı versin diye çünkü yoğunluk Havana ve Mocha oldu. Herkese ayrı kayış seçtirmek maalesef mümkün değil. Örnek ben her iki kayışıda kullanmayacağım, turuncu/beyaz dikişli kayış istiyorum.

Mavi kadran için ise bir şey diyemeyeceğim, ilk günden ben bu saatin kadranını siyah yaptım onun üzerinden gittik. Özel bir koyu gri düşündüm Triton 30'u görünce ama biliyorsun mekanizmaların siparişi ve kadranların üretim startı verildi. Clk'nın dediği gibi siyah kadran tarihsel olarakta en uygunu idi. Hemde hepimiz beğendik.

Bence burada en önemli konu aramızdaki uyum idi. Yoksa oylama çok basit, Mochamı Havanmı diye yapabiliriz ama konuda görünenin tekrarı olacaktır. Bütün kahve kayış tonlarını ise oylamaya açmak karar vermeyi çok güçleştirirdi, onlarında tek tek kodlarını verdim ki siteden bakılıp öneriler gelsin diye. Elbetteki herkesi memnun etmek kolay birşey değil.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

ÖncekiSonraki

Dön TSF Special Edition By Steinhart Timepieces

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 91 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners