TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Yazım Gereçleri / Writing Instruments

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: Yazım Gereçleri / Writing Instruments

Mesaj rtalhaustun » 29 Nis 2016, 17:19

manil yazdı:Kalem kadar kağıt da çok önemli. Doğru dürüst bir kağıtta yazmak kadar zevklisi yok. Şimdi size bu alanda en iyi kağıdın videosunu göstereceğim.

Kağıdımız Japon. Adı da Tomoe River. Çok ince ama dolmakalemle yazılabilecek en iyi kağıt olduğu iddia ediliyor. Siparişini verdim, gelince gözlemlerimi sizinle paylaşacağım.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Y_Zovedzcxk[/youtube]

Doğru dediniz, kalem kadar kağıt da önemli. Ancak Türkiye'de kaliteli kağıt yapan firmaya rastlamadım, rhodia veya clairefontaine kullanıyorum ama gösterdiğiniz kağıt eğer fiyat olarak rhodia bandındaysa iyi bir alternatif olabilir.
Merakla bekliyorum.
in love w/ Cartier
Kullanıcı avatarı
rtalhaustun

Mesaj sandan » 30 Nis 2016, 18:05

Dolmakalem meraklısı olan ben de kağıt konusunda sıkıntı çekmekteyim.
@rtalhaustun
Ülkemizde bu işin en iyisi Aniki defterlerini yapan Ali İkizkaya'dır. Nette çok kolay erişebilirsiniz. Dolmakaleme daha uygun bir defter düşünemiyorum, çizgisizdir; çizgi makineleri kağıdı bozuyormuş. El emeği ve çok üst kalite defter ve diğer aksesuarları vardır. Sitesinde kendi cep tel vardır. WhatsApp dan yazayım dedim, sürekli defter yapan elleri sebebiyle telefon görüşmesine dönmüştük:) Defterlerin alışıldığı gibi boyuna değilde çek defteri misali enlemesine kullanılmasının daha rahat ve verimli tiyosunu da kendisinden öğrenmiş oldum.

Tomoegawa nın kağıtlarıyla el işi defter yapan bir japon üstad da var: http://design-y.near-mint.com/
Tomoe kağıtlar gerçekten çok ince ve özel. Kağıdın tek yüzünü kullanıyorsanız müthiş. Ön arka için pek tavsiye edilmiyor. Desing-Y de fotoları da mevcut arka kısmın. Ama buradaki defter ve sizin siparişiniz aynı olmayabilir.
Bunları araştırmalarım neticesinde yazdım. Her iki ürünü de henüz kullanmadım.
@ rtalhaustun
Gözlemlerinizi ben de merakla bekliyorum. Nereden sipariş ettiğnizi ve ne sipariş ettiğinizi de öğrenmek isterim; bir kalem, defter ve tabii ki saat sever olarak.
Kullanıcı avatarı
sandan

Mesaj sandan » 30 Nis 2016, 18:07

Son paragrafımı @manil e hitaben yazmıştım. Yanlışlık olmuş.
Kullanıcı avatarı
sandan

Mesaj o2o » 30 Nis 2016, 19:59

Tam da defter arayışındayken ne güzel paylaşımlar olmuş[emoji122][emoji122]

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
o2o

Mesaj manil » 01 May 2016, 23:15

@sandan, ali ikizkaya'yı ben de tanırım. İşini iyi bilen bir ESNAF'tır, fazlası değil.

Kağıt konusu gerçekten önemli, bunun mühendislik bölümü bile var ABD'de. Biz ise genelde yazıyla işi lmayan bir toplum olduğumuz için bu tür bir kültürümüz olmamış. 5.kalite saman kağıta güzel bir kap yapıp sonrasında da zincir kırtasiyelerde fahiş fiyatlara satarak iş yaptığımızı zannediyoruz ama kazın ayağı öyle değil.

Tomoe River için başlıca kaynağınız amazon.com ya da jetpen.com.

E-Bay'da bir kaç satıcı olsa da her zaman denk gelen bir şey değil çünkü meraklısı dışında kimse bilmez etmez.

Ben 300 adet A-4 kağıt ve iki adet A-6 boyutunda defter aldım. A-4'lerden defter yaptırabilirim. Aslında bu konuda kendimi geliştirmek ve kendi defterimi üretmek istiyorum ama şu an için bu işe ayıracak zamanım yok.

Satıcı bazında detay öğrenmek isteyen mesaj atabilir, memnuniyetle cevaplarım. Ama son dönemlerde türeyen bir kullanıcı tipi var, herhangi bir konuda google misali soru soruyorlar; o kadar iş güç arasında cevap yazıyoruz insan bir teşekkür eder ama nerdee... bu tür sömürücü insanlara da kendi çağımda ambargo ıuygulamaya başladım. :) konuyu çok saptırmayayım; defterler gelince yorumlarımı da yazacağım.
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj mlm » 01 May 2016, 23:28

Anıl paylaşım için teşekkürler :D :champ: :champ:

Sandan :champ:
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj sandan » 02 May 2016, 20:35

@manil
Cevap için sağolun. Ürünleriniz gelince değerlendirmenizi görmek isterim. Ben de sizin gibi kağıt konusuna önem veriyorum ve dediğiniz gibi ülkemizde bu konuda ürün pek yok.

Bu arada denemediğimi belirterek Cross un dolmakaleme uygun dedikleri 100 gr lık kağıttan defterleri var DR de falan. İlgilenenler olabilir.

Ufak bir bilgi:
Japonca dolmakalem mannenhitsu demektir. man: onbin nen:yıl hitsu:fırça (yazı için) anlamında üç kanjinin yanyana gelmesiyle yazılır. Ne güzel düşünmüşler.
Kullanıcı avatarı
sandan

Mesaj KKarakuş » 02 May 2016, 22:52

Bilgiler gayet yerinde , elinize emeğinize sağlık.
" İnsanlar hangi dünyaya kulak kesilmişse, öbürüne sağır..! " / İsmet ÖZEL
Kullanıcı avatarı
KKarakuş

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 32 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners