TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Bugün Kolunuzda Hangi Saat Var? / Daily Wrist Shot Arşiv

Her An Her Yerde Saat Günlüğü

Re: Bugün Kolunuzda Hangi Saat Var? Daily Wristshot

Mesaj pavese » 21 Eki 2010, 14:45

Hayır aslında 1000 adet limitli model aşağıdaki ama ben onun steve mcqueen'li fotoğrafını bulamadım, o yüzden yukarıdakini koydum.

Resim

Genellikle analog kronometre (chronograph) saatlerde büyük saniye kolu kronometre saniyesidir ve düğme ile özellikle aktive edilmedikçe 12 hizasında sabit durur.

Kimi saatlerde ise büyük saniye kolu, saatin saniyesinin kolu iken, kronometrenin saniye kolu ise küçük şekilde yer alıyor. Bu tür saatler az. İşte Monaco'da bu saatlerden birisi.

Yani bu saatte sizin 12 hizasında gördüğünüz, yukarıdaki saatte ise akan büyük saniye kolu saatin saniyesi, kronometrenin saniyesi ise saat 3 yönündeki sub-counter'da, dakikası da saat 9 yönündeki sub-counter'da bulunuyor. Bence başarılı dizayn :thumbup:
Kullanıcı avatarı
pavese

Mesaj drk » 21 Eki 2010, 15:02

İlginç, ben farklı düşünmüştüm. Dizaynı bilememde pek kullanışlı olmamış.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj razz » 21 Eki 2010, 15:19

Ben de kronograf saatleri bu fonksyonu çalışır halde kullanmaktan haz etmediğim için bana da pek çekici gelmedi..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj pavese » 21 Eki 2010, 15:19

drk yazdı:Kronograf saniyesinin ortada bulunmasının sebebi daha hassas ölçüm yapabilmek için. Mesela fotoğraftaki saniye 37.3 gibi bir pozisyonda. Eğer kronograf küçük saniye olsaydı .3ü okuyamazdım. Öte yandan günlük hayatta saate bakarken .3 lük farkın hiç önemli olmaz.

Pilli saatlerde çoğunlukla ortadaki saniye kolu kronometrenin saniyesi iken alt göstergelerden birisinde ise (swatchlar'da genellikle saat 3 yönünde olan) 1/10'luk salise göstergesi olur. Yani .3'lük kısım 10'luk salise skalasında 3 olarak görünür. Sizin dediğiniz gibi saniye kolunun hızlı akarak ilerlediği ve durdurunca saniye kolundan hem saniye hem de salisenin okunduğu saatler de var. Ama yaygın kullanımı swatch'da olduğu gibi.

Monaco'da ise salise ölçümü olmadığı için buna gerek yok, o yüzden saatin saniye kolunun ortadaki saniye kolu olması daha güzel olmuş(bence). Tabii zevk meselesi.
Kullanıcı avatarı
pavese

Mesaj pavese » 21 Eki 2010, 15:40

razz yazdı:Ben de kronograf saatleri bu fonksiyonu çalışır halde kullanmaktan haz etmediğim için bana da pek çekici gelmedi..

Razz, Monaco'da kronografın saniyesi çalışır halde değil. Ortadaki büyük saniye kolu saatin akarak ilerleyen saniyesi. Bunu bana söylediğini varsayarak yazıyorum. Eğer @ Cinman'ın düşündüğü modelle ilgili söylüyorsan o ayrı.

@ Cinman,

Bu arada saatte o özellik olmasa da sen kronograf saniyesini düğme ile çalıştırarak da çalışır vaziyette tutabilirsin. İki saniye birden akar o zaman. :D
Kullanıcı avatarı
pavese

Mesaj razz » 21 Eki 2010, 15:44

pavese yazdı:
razz yazdı:Ben de kronograf saatleri bu fonksiyonu çalışır halde kullanmaktan haz etmediğim için bana da pek çekici gelmedi..

Razz, Monaco'da kronografın saniyesi çalışır halde değil. Ortadaki büyük saniye kolu saatin akarak ilerleyen saniyesi. Bunu bana söylediğini varsayarak yazıyorum. Eğer @ Cinman'ın düşündüğü modelle ilgili söylüyorsan o ayrı.

@ Cinman,

Bu arada saatte o özellik olmasa da sen kronograf saniyesini düğme ile çalıştırarak da çalışır vaziyette tutabilirsin. İki saniye birden akar o zaman. :D

Şu şekilde açıklamaya çalışayım; en güzel kronograf saat, hiçbir kolu oynamadan saat fonksyonu çalışan saat..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj Cinman » 21 Eki 2010, 16:25

pavese yazdı:

@ Cinman,

istediğim tam olarak şu : kronograph özelliği saat de ortadaki saniye normal saniye özelliğinde çalışsın
kronometre çalışında çalışan saniye istemiyorum : obsesifim :):)):
Kullanıcı avatarı
Cinman

Mesaj Frax » 21 Eki 2010, 20:08

Ananta güzelmiş :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Frax

ÖncekiSonraki

Dön TSF Bugün Kolunuzda Hangi Saat Var - Daily Wrist Check

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Skywalker34tr ve 25 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners