TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Otomatik Saatlerin İlk Kullanımı İle İlgili Bilgiler

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Otomatik Saatlerin İlk Kullanımı İle İlgili Bilgiler

Mesaj tuğrul » 16 Nis 2016, 21:57

bengisaat yazdı:Elle kurdunuz masaya bıraktınız 1 gün çalıştı.

Ertesi gün elle kurmadan takıyorum bu şekilde duruyor diyorsanız , dostların dediği gibi aynı ilk yaptığınızdaki gibi elle kurun kolunuza öyle takın.

Ertesi gün koluma takmadan önce yine kuruyorum ancak duruyor diyorsanız saatinizde bir arıza var sarsıntı gibi bir nedenle kolda değişik pozisyonlarda çarklarda takılma oluyordur.
Kurunca kolda da masadada çalışıyor diyorsanız otomatik sisteminde arıza vardır servisine götürün garanti sıkıntılıysa biz de bakabiliriz.

Sayın bengi saat tam olarak şöyle oluyor
Saat ilk kutusuyla geldi ambalajını açtım vidalı tepe noktasından kurdum koluma taktım belli bir süre sonra durduğunu fark ettim kolumu biraz salladım çalıştı belli bir süre sonra tekrar durdu, bende kolumdan çıkardım elle tekrar kurarak masanın üzerinde bıraktım ertesi gün baktım saat aynen çalışıyor ve zamanı doğru olarak gösteriyor
2. Olarak şunu denedim elle kurmadan elimde 1-2 dakika salladım çalışır vaziyette koluma taktım gene belli bir süre sonra durdu kolumdan çıkardım hiç bişi yapmadan masaya bıraktım gene çalışıyor dediğiniz ilk iki maddeyi denedim
Sorunum koluma takınca bişiler oluyor ve duruyor masaya koyduğumda ellede kursam sallayarakta kursam çalışıyor sorun koluma takınca
Yaşadığım yer küçük bir yer tek saatçi var oda çok anlamıyor başka bir yere gösterdim onun sonucunu bekliyorum
Olmassa sizinle irtibata geçelim
Saygılar
Kullanıcı avatarı
tuğrul

Mesaj tuğrul » 16 Nis 2016, 22:04

Birde şu elle kurma olayını tam ve doğru olarak anlatır mısınız ?
Acaba ben yanlış bir şekilde kuruyorum
Şöyle yapıyorum: vidayı sola doğru döndürüp açıyorum 2 kademe çekip saati normal zamana ayarlıyorum 1 kademe içe bastırıp tarihi ayarlıyorum en son vidalı ayar kolunu 20 tur sağa döndürüp iterek kapatıyorum saatle tepe arasında hiç boşluk kalmıyor
Eğer yanlış yapıyorsam doğrusunu anlatırmısınız video veya resimli anlatım olursa çok memnun olurum teşk
Saygılar
Kullanıcı avatarı
tuğrul

Mesaj bengisaat » 16 Nis 2016, 22:18

Kurma şekli doğru, saatin vidalı tepeyi sıktığınız yöne çevirdiğinizde kurma işlemi gerçekleşir diğer yöne çevirseniz de boşa döner yani illaki tek yöne çevirmeniz de gerekmiyor kurarken ileri geri çevirmenizde sorun yok, geri çevirirken zaten boşa döner ve saate zarar vermez.
Elle kurduğunuz halde kolda yine duruyorsa dediğim gibi bir arıza var muhtemelen ilk akla gelen balans direğinde sorun var bir yönde takılma yapıyor .
Tam arıza tesbiti için saatin balansı sökülerek incelenmesi gerekiyor ,bir yada bir kaç yönde akıntıyı kesiyor olmalı.
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj tuğrul » 16 Nis 2016, 23:39

peki sayın bengisaat
diyelimki sizin tahmin ettiğiniz sorun var balans direğinde arıza var bu arıza saati açıp düzeltilebilecek bir arıza mı yoksa parça değişimi gerektiren bir arıza mı?
parça değişicekse bu parça türkiyede bbulunabilen bir parçamı ve tahmini fiyat nedir?
Kullanıcı avatarı
tuğrul

Mesaj bengisaat » 17 Nis 2016, 00:16

Bir kaç arızadan olabilir ve biriside direk uçları olabilir ancak "Hangi parça bozuk ve kaça malolur" Sarmalında kalırsa konuyu gereksiz yere uzatmış olacağız.
Her saatçinin fiyatı ayrı olabilir buradan saatçilere baskı oluşturmak bizim için doğru olmaz illaki direk yada falanca parça bozuk da diyemeyiz belkide montaj aşamasında kapatırken oluşan basit bir kıymık bile olabilir.
Saati açıp incelemeden kesin arıza ve fiyat tesbiti yapmak ki ; bunu ben yapsam bile yinede ukalalık olur.
Ancak tahmini olarak bir şeyler diyebiliriz ve dedik zaten.
Bıraktığınız saatçi zaten inceleyip size bilgi verecektir.
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj tuğrul » 17 Nis 2016, 02:09

peki teşk ederim
inş basit bir sorundur
Kullanıcı avatarı
tuğrul

Mesaj o2o » 16 Kas 2016, 23:48

saat RODAJI hakkında güzel bilgiler içeren bir başlık olmuş. :champ:

SAAT RODAJI, ZAMAN TUTMASI vs gibi bazı genel konular için forumda sabit başlıklar olsa belki yeni üyelere vs faydalı olabilir.
Kullanıcı avatarı
o2o

Mesaj ogux06 » 20 Kas 2016, 12:06

arkadaşlar peki saati fazla kurduk diyelim bununönlemi alınmış mıdır?
Kullanıcı avatarı
ogux06

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 66 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners