mertk » 12 Nis 2016, 23:46
Bence ilkdefa Panerai alınacaksa kurmalı olmalı; çünkü firmanın tarihi bunu gerektiriyor.
Aynı şekilde Luminor olmalı.
Aynı şekilde, 8 gün power reserve firmayla özdeşlemiş ve askerlerin sualtından geçişlerinde saat'in su altında kurulamayacağı düşünülerek tasarlanmış tarihi bir mekanizmaydı.
Panerai şimdi inhouse olarak buna atıfta bulunarak mekanizmalar üretmeye başladı, mek. hakkında çok dakik olmadığını söyleyenler çok oldu IWC gibi inhouse Pam. biraz düşündürcü olabiliyor.
Yine aynı şekilde small second o 8 günlük mekanizma çıkışı ile geliştirildi diye biliyorum.
Benim tercihim sade veya çok sade Pam. her zaman en iyisidir.
Panerai ilk çıakrttığı modellerde tabi ki sandwich dial yoktu,painted vardı.Buda tercih meselesi.
Bu nedenlerden dolayı benim önerim Pam 560 veya 510 olurdu.İnhouse 8 gün güç rezervli ve hatırladığım kadarı ile sandwich dial.
Kurmalı 8 gün güç rezervli mekanizma,painted dial,sub sec. veya sanyiyesiz bir Luminor varsa ben yok diye biliyorum, benim tercihim o olurdu.
Son olarak 6947'li bir Panerai da alınabilir ama Türkiyede bunalra hiç indirim yapmamışlardı.
IVAN BEBEK BİR GÜN TÜRKİYE'YE YOLUN DÜŞECEK!!!