TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Oris Divers TSF Limited Edition Konusu / Ön Tasarım Yüklendi

Oris Aquis Divers TSF Exclusive Limited Edition COSC İçin Özel Bölüm

Re: Oris Divers TSF Limited Edition Konusu / Ön Tasarım Yükl

Mesaj Bg17 » 19 Mar 2016, 01:16

Bence cok faydali bir tartisma olmus, oldukca bilgilendirici.

Sahsen makenizmayi cok da onemsemeyen birisi olarak icim oldukca rahat. Cogs sertifikasi zaten soru isaretlerini ortadan kaldiriyor.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj Caner1983 » 19 Mar 2016, 01:32

Bg17 yazdı:Bence cok faydali bir tartisma olmus, oldukca bilgilendirici.

Sahsen makenizmayi cok da onemsemeyen birisi olarak icim oldukca rahat. Cogs sertifikasi zaten soru isaretlerini ortadan kaldiriyor.

Rolexin supercocs u bu seneye özel dimi geçen sene yoktu dimi
Rolex’s don’t tick-tock
Kullanıcı avatarı
Caner1983

Mesaj Thevenin » 19 Mar 2016, 01:33

Gecen sene de 3235 ve 3255 icin vardi.

Bu arada Cogs = Cenevre otomatik gecis sistemi, Supercocs da herhalde yeni sezonda NBA'de iyi is yapar :D
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj Clk » 19 Mar 2016, 06:01

Ladik11 yazdı:2011 yılından bu yana bu forumun üyesiyim, saat dünyasına açılan birpencere olarak görüyorum TSF'yi, sürekli takip etmeye çalışıyorum. Bugüne kadar hiç bir forum üyesine sorduğu veya paylaştığı bir ileti için CLK'nın tarafıma yazmış olduğu uslüp ile yaklaşmadım. CLK, sizin paylaşımlarınızı, yorumlarınızı dikkatle ve keyifle okuyorken, bu konu başlığı altında amacım sadece bir soru sormaktı, üstatlara şeklinde başlamıştım cümleye, eski bir paylaşımınızı eklemem ile olan olmuş, evet sizin iletinizi nasıl bulduysam mekanizma ile ilgili bilgilere de ulaşmayı bildim ancak forum üyelerine de soruyu yönelterek farklı bir bilgi var mı diye düşünmüştüm. Dikte edici, alay ederek tiye alan bu tavrı kabul etmiyorum, ben nasıl yaklaşıyorsam karşımdaki üyeden de heleki sorumlu olan bir muhataptan o şekilde nezaketli olmasını bekleme hakkım vardır diye düşünüyorum. Yapılan projeyi destekliyorum. Bu soruyu sorarken yanlış anlaşılmaktan kaynaklı bir olumsuzluk ile inşallah karşılaşmam diyordum, soru iletilerim dikkatle bakılacak olursa bunudile getirdim.

Ladik11, uzun süredir foruma üye oldugunu ve bu soruyu da farkli bir amacla sormadigini biliyorum. Ama yazdigim cevabin hangi bölümü Ti'ye aliyor ve hangi bölüm dikte edici ben gercekten anlamiyorum :?
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Bg17 » 19 Mar 2016, 06:44

Caner1983 yazdı:

Supercogs nedir?
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj Clk » 19 Mar 2016, 08:03

Siz supercogs'u tartisa durun ben bir kac kelime daha yazayim SW200 ile ilgili...

ETA 2824 mekanizma 25 tasli (jewels) iken Sellita SW200'ü modifiye ederek 26 tasli hale getirdi. Ayni durum ETA 2892 (21 jewels) ve SW300 (25 jewels) icin de gecerli.

Bugüne kadar saat üreticileri pazarlama politikasi olarak bize hep cok tas daha iyi mantigini dikte etti. Bu 100% dogru bir bilgi degil aslinda. Extra tasin/taslarin nerede kullanildigi ile degisen bir durum.

Internette buldugum asagida ki fotograflara bakarsak

ETA

Resim

Sellita

Resim

Sellita'nin 45 senelik ETA 2824'ü Barrel üzerine yerlestirilen tas ile update ettigini ve bu tasin mekanizmanin sapma degerlerine olumlu etkisi oldugunu, COSC certifikasi almasini kolaylastirdigini söyleyebiliriz.

Bunun disinda yeni mekanizmalarda ki iscilik kalitesinin ETA ile ayni hatta kimi noktalarda daha iyi oldugunu, su an Sellita'nin 2.000.000 adette yakin mekanizma satarak ETA'nin piyasada ki tek gercek rakibi oldugunu ve müsteri sayisinin 250'nin üzerinde oldugunu da düsünürsek SW200 ile ilgili kafaya takilmasi gereken herhangi bir problemin olmadigini görürüz.

Bunun disinda Sellita kendi designi olan bir mekanizma üzerinde calismalarini sürdürüyor. Yakin zamanda pazar cok degismis olacak.

Not: Forum icerisinde cesitli yerlerde Rolex Sellita'yi aldi dedikodusu dönüyor. Bu dedikodu yaklasik 8-10 yillik bir dedikodu ve gerceklik payi yok.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Baran » 19 Mar 2016, 08:38

Bu ETA ve Sellita benim gibi makinesine bakmadan saat alabilen bir adam için özelliklede birkaç tane Oris almış kullanmış bir Orisci olarak cok şaşırtıcı aynı zamandada bilgilendirici oldu.
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj Caner1983 » 19 Mar 2016, 10:38

Bg17 yazdı:
Caner1983 yazdı:

Supercogs nedir?

Superlative Chronometer (Üstün Kronometre) sertifikasına atıfta bulunmuştum 2015 de geliştirilmiş merak ettiğim basel öncesindeki saatler bu sertifikalımıydı???
Rolex’s don’t tick-tock
Kullanıcı avatarı
Caner1983

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Exclusive Limited Edition COSC By Oris

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 11 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners