TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tissot T-Sport PRC 200 Chronograph Orijinallik Bilgi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Tissot T-Sport PRC 200 Chronograph Orijinallik Bilgi

Mesaj sera2002 » 01 Eyl 2010, 15:59

Bu saati (Tissot PRC 200) bir süre önce gg den 220 TL ye ihale ile satın aldım.Saat orjinat Tissot kutusunda, kullanım kitapçığı ve hatta kordon ayarlama aparatı ile tarafıma teslim edildi.
Ancak sitenizle ve üstadların yazıları ile tanışınca içime kuşku düştü.Acaba saatim replika mı, orjinal mi? Bunu nasıl anlayabiliriz?Mekanizması ve işçiliği hakkında bilgi verebilir misiniz?Saatin içini açtırmadan bunlar anlaşılabilir mi?

http://i1009.hizliresim.com/2010/9/1/2833.jpg

http://i1009.hizliresim.com/2010/9/1/2841.jpg

http://i1009.hizliresim.com/2010/9/1/2848.jpg

http://i1009.hizliresim.com/2010/9/1/2853.jpg
Kullanıcı avatarı
sera2002

Re: Bu saat replika mı?

Mesaj Clk » 01 Eyl 2010, 16:36

Bu tip saatlerde bu fotograf kalitesi ile birsey söylemek zor. Saatin bilezik ve arka kapagi orijinal gibi duruyor. Kasa icin birsey demek imkansiz kadran icinde ayni sekilde. Bazen fotograflar cok yaniltici olabiliyor.

Bu neden ile yorum yapmadan önce asagida ki resimler ile kendi saatini bir karsilastirmani öneririm. Özellikle chrono kadranlarinda bir derinlik olup olmadigina dikkat et.

Resim

Resim

Resim
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Bond » 01 Eyl 2010, 17:06

Fotoğraflara hiç bakmadan öncelikle aldığın fiyat eğer saat sıfır ise zaten mantıklı değil. Elbette bu modele aşina yada bilen birisi rahatlıkla anlayabilir, saat eline alıp inceleyince çelik kalitesi, finishingi ve duruşu birçok açından kendini belli eder zaten. Yetkili servise götürürsen hemen inceleyip bilgi verirler, içine bakar ve seri nodan da kontrol edilir. Bu modelin sahtesi internette birçok yerde var. Sana vereceğim konuda Watchuseek forumlarında bu modeldeki sahte orjinal ayrımı için çok detaylı bilgiler mevcut. İngilizce bilmesen dahi resimlerdeki farkları anlayabilirsin, saat, kutu, belgesi vs hepsinde işçilik farkları çok bariz. Ve uyumsuz bir çok noktada var. Lume durumundan anlaman çok daha kolay olacaktır. Linkteki döküman biraz eski ama saat indexlerinde lume varsa orjinal olması daha büyük ihtimal. Sadece kollarda ise kesin sahte. Özellikle linkteki 3. sayfaya bakman faydalı olabilir ama elbette sen genede yetkili satıcısında kontrol ettirmelisin.

How to spot a Fake Tissot :arrow: http://forums.watchuseek.com/f62/how-spot-fake-tissot-234250-3.html
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj sera2002 » 02 Eyl 2010, 11:48

Bond yazdı:Fotoğraflara hiç bakmadan öncelikle aldığın fiyat eğer saat sıfır ise zaten mantıklı değil. Elbette bu modele aşina yada bilen birisi rahatlıkla anlayabilir, saat eline alıp inceleyince çelik kalitesi, finishingi ve duruşu birçok açından kendini belli eder zaten. Yetkili servise götürürsen hemen inceleyip bilgi verirler, içine bakar ve seri nodan da kontrol edilir. Bu modelin sahtesi internette birçok yerde var. Sana vereceğim konuda Watchuseek forumlarında bu modeldeki sahte orjinal ayrımı için çok detaylı bilgiler mevcut. İngilizce bilmesen dahi resimlerdeki farkları anlayabilirsin, saat, kutu, belgesi vs hepsinde işçilik farkları çok bariz. Ve uyumsuz bir çok noktada var. Lume durumundan anlaman çok daha kolay olacaktır. Linkteki döküman biraz eski ama saat indexlerinde lume varsa orjinal olması daha büyük ihtimal. Sadece kollarda ise kesin sahte. Özellikle linkteki 3. sayfaya bakman faydalı olabilir ama elbette sen genede yetkili satıcısında kontrol ettirmelisin.

How to spot a Fake Tissot :arrow: http://forums.watchuseek.com/f62/how-spot-fake-tissot-234250-3.html

Yorumlarınız için teşekürler.Linkteki kadar çok kötü değil bendeki Tissot.Ama halen orjinalliğinden şüpheliyim.
Kullanıcı avatarı
sera2002

Re: Tissot T-Sport PRC 200 Chronograph Sahte mi?

Mesaj Clk » 02 Eyl 2010, 12:02

Saatini bir Tissot bayisine götürürsen sana en dogru cevai verceklerdir.

Internetten aldigini söyleme sakin bosuna arkadaslarin da morali bozulmasin :)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Arkadaşlar Sizce Bu Saat Nasıl (Yardımlarınızı Bekliyorum)

Mesaj fadli » 12 Eki 2010, 16:16

Merhaba arkadaşlar. Biliyorum daha önce bu saat ile ilgili konular açılmıştı. Ancak bu saatin orjinalliği konusunda ciddi yardıma ihtiyacım var. Bu fotoğrafları da ben çektim. Yardımlarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum...

Resim
Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
fadli

Re: Arkadaşlar Sizce Bu Saat Nasıl (Yardımlarınızı Bekliyorum)

Mesaj sedir » 12 Eki 2010, 18:04

Sanırım fiyatı al beni diyecek kadar cazip, ama internet satış sitelerinden birinden, yetkili olmayan bir satıcıdan almayı düşünüyorsunuz.
Mantıksız derecede farklı bir fiyat varsa taklit olma ihtimali yüksektir. Ben resimlerden ayırtedecek bilgiye sahip değilim ama fiyatını değişik ve güvenilir sitelerdeki fiyatla karşılaştırarak bir ön fikir edinebilirsiniz.
Resim karşılaştırması için de resmi siteden aynı saatin resimlerine bakar buraya da yüklerseniz, bir karşılaştırma yapmaya çalışabiliriz.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Re: Arkadaşlar Sizce Bu Saat Nasıl (Yardımlarınızı Bekliyorum)

Mesaj sedir » 12 Eki 2010, 18:10

Mesela benim orijinal sitede aynı modele bakınca gördüğüm, kasanın sizin verdiğiniz resimlerde parlak (polished), resmi sitede mat (brushed) olduğu. Belki başka farklar da vardır.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Sonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 154 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners