Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition Forum Saati Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, TSF Special Edition Project Bölümünde Steinhart Timepieces ve TSF İşbirliği İle Üretilecek Olan TSF Special Edition Modeli Hakkında Detaylı Bilgilere ve Paylaşımlara Ulaşabilirsiniz.
Ödemelerden konu açılmışken aklıma geldi, bir sorum var da bu konuda... Benim yurtdışından alışveriş tecrübem yok. O yüzden gümrük vergisi işini nasıl yapacağımı bilmiyorum. Ben firmaya %18 dahil göndereceğim de onlar mı halledecek yoksa buraya gümrüğe geldikten sonra benim mi birkaç işlem yapmam lazım? Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim...
"I may be wrong (But I doubt it!)" Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Archezia daha önceki konularda bu bilgi vardı ama görmemiş olabilirsin. Ürün oradan yüzde 19 VAT düşürülmüş olarak Alman Posta Hizmetleri ile gönderilecek. Bu Deutsche Post DHL olarak geçer özel DHL değildir. Özel firmalar Türkiyede biraz sıkıntılı ek masraf çıkarır, yoksa Fedex, UPS, DHL de gönderilebilir ama bu sebeple tercih etmiyoruz. Deutsche Post DHL Türkiyeye karayolu ile ulaşır ve paketin posta gümrüğüne gelir, sende bulunduğun şehirde posta gümrüğüne giderek yüzde 18'lik vergiye tabi kısmı için ödeme yaparak paketini teslim alırsın. Gümrüğe tabi normal bir kişisel ürün almaktan farkı yok. Ben geçen hafta biraz daha yüksek faturalı bir ürün aldım mesela burdan 5 dk sürdü. Detaylı olarak tekrar yazarız bilgiyi ayrı konuda bilmeyenler için kılavuz olur.
Sanırım biraz tembellik yapıp arama yapmadım. Kusura bakma ve sağol Bond. Ben gümrüğe ödemeyi nasıl yapacağım gidip de bilmiyordum. Demek her şehirde oluyormuş. Bu konuda oldukça cahilim...
"I may be wrong (But I doubt it!)" Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Evet yavaş yavaş öğreniyoruz işte saatlerle birlikte bu tip konuları da. Ankara'dayım evet. Siz de Ankara'da olduğunuza göre sorun olmayacak gibi görünüyor gümrük işi...
Teşekkürler. Videodaki Steinhart SLE modeli oldukça başarılı, aramızdan bir çok kişide beğenmişti. HD Video kısmında bu videoda olmalı. 47 mm çapı ile herkese uygun olmasada fiyat/performans oranı ve designi ile güzel model. Bu sebeple zaten TSF SE'nin tasarımıda biraz daha küçük yapıda olarak bu modelden doğdu, elbette farklı kasa, kadran, lume ve sandwich katman özellikleri ile. Mekanizmayı çok beğendiğimiz için aynen istedik. Ön ödemelerin çoğu tamamlanmış. Kısa sürede biter sanırım transferi yaparız, başlarlar üretime.
Bu sketchleri ben kısa zamanda yaptığım için amatörce elbette, Firma sitesine koydukları zaman, DLC kasa ve gun metal mekanizmayı Steinhartın tasarımcısı daha iyi yansıtır. Belkide direk bunları yüklerler Mekanizma fena olmadı ama DLC kasayı çizseler iyi olur.
Her yönüyle güzel olmuş son hali. Lume rengini özellikle çok beğendim ben. Bond DLC kasa istediğimiz takdirde oluşacak fiyat farkı hakkında bir fikrin var mı yada bir bilgi geldi mi Steinhart'tan?