TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

300 TL Bütçe Seviyesi Otomatik Saat Tavsiye

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 300 TL Bütçe Seviyesi Otomatik Saat Tavsiye

Mesaj yusufragip » 03 Eki 2010, 13:38

2 dusunceyede hak vermemek elde degil . Soyle dusunelim Kayserinin pastirmasi meshur ama baska illerdede pastirma yapiliyor ama nedense tat olarak Kayseri bir numara diger illerinde de pastirmalari guzel ama Kayserininki bir numara . Burdan yola cikarak herseyin bir numarasi var ne yazikki burda Swiss bir numara bunu kabul etmek lazim adamlarin isleri bu . Biri binlerce uratirken adam orda 100 taneyi l emegi goz nuru ile yapiyorsa bence hakkini vermeliyiz ... ( kusura bakmayin pastirma ornegi icin karnim cok ac :) )
Kullanıcı avatarı
yusufragip

Mesaj uzbey33 » 03 Eki 2010, 17:48

steinhart yapınca iyi parnis yapınca kötü. clk siz big pilot almayı düşünüyordunuz, iwc kapışmasından sonra onun steinhart kopyasını aldınız. ben burda steinhart modellerini gördüm, hepsi ünlü bir saatin çakmasıydı, yapmayın monaco'nun bile benzerini yapmışlar. şimdi ufak değişiklikler yapmışlar demeyin, kandırmaca bu bence. kendi orijinal tasarımlarını yapsınlar onlar da.

hublot'da da AP izleri var vs..

bendeki 2 parnis de birebir kopya değil, birinin üzerinde marka bile yazmıyor, arayanlar bunları da bulabilir modeller arasından..

bir de mantık hala yanlış bence, üzerinde parnis yazmasıyla iwc yazması çok farklı şeyler, neyden gocunuyorsunuz anlamıyorum.
collecting is fun. instagram--> uzbey33: saat, uzbey: seyahat
Kullanıcı avatarı
uzbey33

Mesaj Clk » 03 Eki 2010, 18:04

:D Cok basit... Birincisi IWC Big Pilot'in zaten kendisi bir kopya!!!! Bu tip saatlerin tamami replika (sahte yada kopya degil replika) ikinci dünya savasi Alman pilotlarinin kullandigi saatlerdir bunlar. Simdi buraya teker teker yüklemeye gerek yok, Tourby'den Stowa'ya IWC'den Laco'ya hatta bilmem ne markasina kadar hepsi bu saatleri Replika olarak üretir. Yine bu markalarin marine modelleri replikadir. Ama kopya degil, replika. Dornblüth'ta Marine serisi cikartti gectigimiz yil, Stowa'da....

Bir saatten esinlenmek ile ayni dizayni hem üzerine IWC basarak sahte olarak illegal yollardan satmak hem de ayni saatin üzerine Parnis yazip legallestirip satmak arasinda ki farki Steinhart'in klasik modelleri kendi yorumuyla üretmesi ile yada Hublot'nun AP'den izler tasimasiyla karsilastirmak yanlis.

Benim gocundugum birsey de yok bu arada, ben sadece bunlara kanip almak isteyen insanlari uyarmaya calisiyorum. Yoksa bile bile lades diyenlere ne diyebilirim ki?

Not: Ben Steinhart'i sadece IWC'nin after sales problemlerinden kacmak ve forum saati ile ilgili inceleme yapmak icin aldim... Gayette hosuma gitti simdi de ikincisi geliyor. O da süper bir kopya :D
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Kaans » 06 Eki 2010, 01:20

Merhabalar arkadaşlar... Ben de aranıza ilk otomatik saatim olan Orient New Multi Year Calendar 2EU00002TW ile katıldım... uzun arayışlarımdan sonra en sonunda bu modelde karar kıldım...
Resim

Bilinçli olarak kendime ilk aldığım saat Nacar Dixantic idi. Hala çalışan son derece güzel ama sürekli pim kırmasından dolayı artık başa çıkamadığımda hediye olarak gelen altın kaplama Candino Diamond ile devam ettim uzun bir süre... İki sene önce artık yeni saat alma vaktimin geldiğini düşünerek doğum günümde kendimi bir swatch irony ile ödüllendirdim. İnternette gezerken Tokyo Flash saatlerin büyüsüne kaptırdım kendimi ama bu büyü fazla sürmedi ve Swatch'a dönüş yaptım... Sanırım doğru yolu ancak bulabildim... Yeni saat arayışlarım en sonunda bu forumda okuduklarım doğrultusunda otomatik saatlere yöneltti beni... Aslında bütçemi zorlayarak bir Bulova alacaktım...
Resim

Ancak maalesef kendimi zorlayamadım ve en sonunda Orient New Multi Year Calendar 2EU00002TW modelinde karar kıldım. Gittigidiyor'da 150.- Tl'ye aldığım saatime gerçekten aşık oldum... Aynı zamanda şimdiye kadar kullandığım çapı en büyük saatim oldu kendileri... Bundan sonraki hedefim tek kelime ile bir güzellik abidesi olan Tissot Le Locle Automatic
Resim

Kalın sağlıcakla...
Hayata nicelik değil, pozitif nitelik kattığımızda yaşadığımız zaman değerlenir...
Kullanıcı avatarı
Kaans

Mesaj mlm » 06 Eki 2010, 01:48

Kaans TSF'ye hoşgeldiniz. Benim de kısmet olursa bir sonraki otomatik saatim çok büyük ihtimalle Orient olacak, saatinizi güle güle kullanın, çok şık ve kibar bir saat. Sizden de müsait olduğunuzda saatinizle ilgili bir inceleme rica ediyoruz. :) Ayrıca Tissot Le Locle Otomatik, sanırım her otomatik saat meraklısının sahip olmak istediği saatlerden bir tanesi, ben de çok beğeniyorum. Tekrar hoşgeldiniz, görüşmek üzere.
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj pavese » 06 Eki 2010, 08:36

@ Kaans

Hoşgeldiniz. Ben de Le Locle'ın power reserv göstergeli modelini çok beğeniyorum. Ama hem buradaki saatçilerde bulmak zor hem de fiyatı benim bütçeme göre şimdilik tuzlu...

Benim de 300 tl'ye kadar saatler içerisinde orientlerden beğendiğim saat aşağıdaki model;

Resim

Zaten benim de bundan sonra alacağım saat ya yukarıdaki orient ya da aşağıdaki seiko black monster olacak.

Resim
Kullanıcı avatarı
pavese

Mesaj Frax » 06 Eki 2010, 10:39

Kaans saatin hayırlı olsun. Bol özellikli farklı tasarımlı bir saat iyi günlerde kullan :)
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj pavese » 06 Eki 2010, 10:57

Kaans yazdı:en sonunda Orient New Multi Year Calendar 2EU00002TW modelinde karar kıldım. Gittigidiyor'da 150.- Tl'ye aldığım saatime gerçekten aşık oldum... Aynı zamanda şimdiye kadar kullandığım çapı en büyük saatim oldu kendileri...

Çok uygun almışsınız. Çapı tepe hariç kaç mm?
Kullanıcı avatarı
pavese

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot] ve 233 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners