TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Royal Orient/Orient Star Mechanical Selection Japan Katalog

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Royal Orient/Orient Star Mechanical Selection Japan Katalog

Mesaj Bond » 02 Ağu 2010, 21:30

Orient Mechanical Selection Japan Katalog

Orient Kolleksiyonlar: Royal Orient - Orient Star - Fukkoku Series - Orient World Stage Collection

Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Re: Royal Orient/Orient Star Mechanical Selection Japan Katalog

Mesaj Redliner » 03 Ağu 2010, 17:36

Sıkı bir oryantasyondan geçtikleri belli :D
Kullanıcı avatarı
Redliner

Mesaj gphoton » 25 Eyl 2010, 01:12

Orient star'in otomatikleri ayri bir zewk, ben sahsen bayiliyorum. Harikalar fakat tabiiki fiyatlar oldukca yüksek. Ileride 1 tane koleksiyonuma eklemeyi düsünüyorum. Bilhassa rezerv durumunu gösteren modellerinde manual winding secenegi olsaydi, kesinlikle dayanilmaz olurlardi. Emegine saglik diyorum Bond.
Kullanıcı avatarı
gphoton

Mesaj safir » 25 Eyl 2010, 14:44

gphoton yazdı:Orient star'in otomatikleri ayri bir zewk, ben sahsen bayiliyorum. Harikalar fakat tabiiki fiyatlar oldukca yüksek. Ileride 1 tane koleksiyonuma eklemeyi düsünüyorum. Bilhassa rezerv durumunu gösteren modellerinde manual winding secenegi olsaydi, kesinlikle dayanilmaz olurlardi. Emegine saglik diyorum Bond.

sanırım böyle bir modeli hayal ediyordunuz,yapılmışı var efendim :D

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
safir

Mesaj gphoton » 25 Eyl 2010, 15:54

Hem görüntüsü cok karmasik hemde royal orient fiyatlari orient star modellerinin 4 yada 5 kati :(
o fiyata ananta otomatik zorlanabilir :D
Kullanıcı avatarı
gphoton

Mesaj safir » 25 Eyl 2010, 16:07

büyüklerimiz ne kadar ekmek o kadar köfte demişler,malesef japonların negatif tarafı da bu söze uyup sıradan görüntü ve özelliğe sahip olmayan saatleri sıradan ucuz saatlerde yapmamaları,bu arada ananta serisinin 6rxx makineleri o kadar da abartılacak özelliklerde değiller,bu makine 60 usd ye bile alınabilen seiko 5 lerdeki 7s26 nın modlanmış hali(yapılan eklemeler fiyat farkına ne kadar etki eder? insan hiç olmassa vidalı balans ayarı sistemi ekler :( ) bana göre seikonun alınacak pahalı saati varsa o marinemaster 300m dir,8l35 makinesinden ötürü...
Kullanıcı avatarı
safir

Mesaj gphoton » 25 Eyl 2010, 16:43

Zaten 7S26'larda manual winding ve hacking özellikleri olsaydi, hele birde malzeme kalitesi ve finishing özenilerek yapilsaydi premier otomatik modellere ihtiyac duyulmazdi. 8L35 kalibre herzaman 10 numara, fakat marinemaster modellerinden baska diger sade modellerdede kullanilsalardi harika olurdu. Seiko 5 kalibresinden bahsedilmisken dün yine dayanamayip, SNKE01K modelini aldim. Fakir adamin Grand seiko'su namli bir saat. Zamanim oldugunda kisa bir review gecmeyi dusunuyorum.Buradaki http://www.larrybiggs.net/scwf/index.php?mod=103&action=1&id=1160169967 fotograflar cok etkilemisti beni, dayanamadim 69 €'ya (including shipping) eBay'den bulunca.
Kullanıcı avatarı
gphoton

Mesaj safir » 25 Eyl 2010, 19:43

öncelikle saatiniz hayırlı olsun,rewievinizi mutlaka takip edeceğim,çok güzel bir saatmiş,isteklerde farklılık olabiliyor tabi,kendim için söyleyeyim ben de önceden winding ve hacking yok diye 7s26 yı sevmezdim ama zaman içinde kullandıkça fikrim değişti, düşündüm ve hususi saati elime elime alıp 10 dakika salladım ve bıraktım 44 saat çalışınca rezervin tam dolduğunu gördüm ve winding eksikliğini hiç hissetmedim gerek duymuyorum , saat quartz ya da cosc aralığında ise hacking gerekli bence ,mesela rolex gibi 1 sn ya sapan yada yapmayan saat için ama 7s için buna da ihtiyaç duymuyorum,sadece şu var saat ileri gidiyorsa saati geriye ayarlamak zararlı olabiliyorve eğer hacking bu zararı ortadan kaldıracak şekilde çarkların bağlantısını keserek işliyorsa işte o zaman makinenin sağlığı için yaralı olur,hatta bu konuyu sorayım diğer bir başlıkta
Kullanıcı avatarı
safir

Sonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot] ve 213 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners