TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

VC Overseas / IWC Portugusier / Panerai PAM620 Seçim Öneri

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: VC Overseas / IWC Portugusier / Panerai PAM620 Seçim Ön

Mesaj Clk » 21 Kas 2015, 19:01

Neden sorusunun cevabi cok uzun ama kisa özet geceyim.

Blancpain köklü bir tarihi olan ama son yillarda kis uykusuna yatmis bir üretici.

Günün sartlarinda ne kalite, ne teknik yenilik, ne dizay ne de yaraticilik anlaminda kendi fiyat klasmaninda ki hic bir saat markasi ile boy ölcüsemeyecek durumda.

Efsanevi Fifty Fathoms sirtinda bir kambur gibi Blancpain markasi!

Bunlarin disinda bir de kalite hissi denen birsey var ki kimse kusura bakmasin ama Blancpain ile Glashütte'yi yanyana koydugumda Blancpain Parnis!

Simdi gördüm Basar yazmis AP PP VC ALS diye... Blancpain'in bu markalar yaninda isminin gecmesi bile bu 4'lüye hakaret!
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj archer75 » 22 Kas 2015, 19:53

Bg17 ve CLK, teşekkürler. Her ne kadar modeli beğensemde fiyatlarının yüksek olduğunu düşünüyorum. Pek forumda Fifty Fathoms harici ismini geçtiğinide rastlamadım zaten. Kısa listemde yok zaten.
Kullanıcı avatarı
archer75

Mesaj fargo » 25 Kas 2015, 12:45

Güzel bir dilemma. GO PanoMaticLunar alırken IWC Portuguese 7-day'i çok ciddi incelemiştim. Ve GO'da karar kıldığıma çok memnun kalmıştım. IWC bence aşırı derecede ederinin üzerinde satılan bir marka.

GO aldıktan sonra ve alırken JLC ile de ilgilenmiştim, ancak açıkçası el işçiliği ve detaylara verilen önem nedeniyle GO>JLC'de karar kılmıştım (en azından ilgilendiğim modellerinde). Örneğin PML ve MUT Moon saatlerinin arkalarını canlı olarak bir inceleyin, dediğimi anlayacaksınız.

Şu anda önerebileceğim bir model, GO'nun yeni Senator Observer'ı. Bence tam bir "sporty dress watch" olmuş. Luminescence'e yeni bir boyut getirmişler, saat ışıl ışıl yanıyor (herhalde tek rakibi BP 50 Fathoms'tur):

Resim

Belirttiğiniz saatlerden IWC ve PAM'i direk eleyip, VC Overseas'i gündeme alırdım. Ancak o noktada da, AP Royal Oak, PP Aquanaut ve PP Nautilus çok ciddi rakip oluyorlar ve bence VC Overseas'e göre daha şık ve kaliteli saatler (tabi fiyatları da daha yüksek). Acaba VC Overseas'den o kadar değer düşüklüğü yaşayacağınıza, biraz daha bütçe ayırıp PP'yi düşünmez misiniz? Ben de bundan sonraki saatim için Overseas, Royal Oak, Nautilus, Marine ve Bathyscaphe düşünüyorum. Ama hepsi eninde sonunda Nautilus'a gidecekse, diğerleriyle vakit ve para kaybetmemeli mi diye de bir görüşüm oluştu.

Bazı arkadaşlar Rolex önerilerinde bulunmuş. Rolex'in dayanıklılığı, sağlamlığı, ikinci eli vs. süper olabilir, ancak Rolex "luxury watch" sınıfındadır. GO, JLC, BP ise "high-end" sınıfındadır. Tamamen ayrı liglerdeler bence.
Kullanıcı avatarı
fargo

Mesaj Tgm » 25 Kas 2015, 13:10

fargo yazdı:GO, JLC, BP ise "high-end" sınıfındadır.

Bu yanlış bir sınıflama olmuş kanımca.. :) Bana göre high end: PP, AP, VC, AL&S dir.

Bir defa Glashütte Original'a high end derseniz A.Lange&Söhne hangi sınıfta yer alacak?

Saydığınız markaların hiç biri PP, AP, VC ve AL&S ile aynı sınıfta olamaz. İşte tam da saydığınız markalar "luxury" klasmanında..
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

Mesaj SerkanGS » 25 Kas 2015, 13:13

Bence hi-end Grand Seiko dur başka marka da bilmem :D
Dedicated to Perfection / Eski Kullanıcı Adı Desertsun
Kullanıcı avatarı
SerkanGS

Mesaj fargo » 25 Kas 2015, 17:23

Tgm yazdı:
fargo yazdı:GO, JLC, BP ise "high-end" sınıfındadır.

Bu yanlış bir sınıflama olmuş kanımca.. :) Bana göre high end: PP, AP, VC, AL&S dir.

Bir defa Glashütte Original'a high end derseniz A.Lange&Söhne hangi sınıfta yer alacak?

Saydığınız markaların hiç biri PP, AP, VC ve AL&S ile aynı sınıfta olamaz. İşte tam da saydığınız markalar "luxury" klasmanında..

Bununla ilgili sayfalarca yazıyı watchuseek forumlarındaki "High-End" tartışma grubunda bulabilirsiniz. Bana göre high-end damgası yiyen saate ciddi anlamda "usta eli" değecek, detaylara ciddi zaman ve efor sarfedilmiş olacak ve saat piyasada zibilyon adet olmayacak. Naçizane benim klasmanım şu şekilde (tabi bunlar marka geneli bazında, yoksa bana göre JLC Duometre VC Overseas'e göre bin kat daha high-end'dir).

Independent high-end: FPJ, Dufour, Voutilainen, De Bethune vb.

Top high-end: ALS, PP, VC, AP

High-end: Breguet (bu grupta top high-end'i en çok zorlayacak marka bu olur), Parmigiani, Blancpain, GP, GO, JLC, L.U.C. Chopard, Piaget

Luxury: IWC, Zenith, Rolex, UN (bu grupta high-end'i en çok zorlayacak marka bu olur), Cartier, Panerai, Hublot, Omega
Kullanıcı avatarı
fargo

Mesaj Cct » 25 Kas 2015, 18:07

SerkanGS yazdı:Bence hi-end Grand Seiko dur başka marka da bilmem :D

Yahu bir dur zaten ortalık karışık :lol:
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Mesaj Clk » 25 Kas 2015, 18:09

Cct yazdı:
SerkanGS yazdı:Bence hi-end Grand Seiko dur başka marka da bilmem :D

Yahu bir dur zaten ortalık karışık :lol:

Kim karistirmis :D
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 38 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners