TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Bezel Açıklığı Bilgi ve Yorum

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Re: Maurice Lacroix - Yardım

Mesaj Eterna » 04 Eyl 2010, 22:17

Değerli Dostlar,

Sıkı durun şimdi;

Sn. razz sağolsun adres verince hemen bastım gittim Natilus AVM Özgür saate. Teknik servis yetkilisine daha tam cümleyi söylemeden "o bezeli değiştirmek için açma boşluğu" dedi.

Arkadaşlar yalan olmasın ben kendimden çok emindim. Bu kesinlikle bir hata diye düşünüyordum giderken. Yetkili ikna olmadığımı görünce gitti vitrinden 2-3 tane Maurice L. getirdi ve evet arkadaşlar hepsi aynı. O boşluk hepsinde var. Anlattı diver tipi saatlerin bezeli rahatça sökülür ama bu saatte bu boşluk olmassa sökülemez dedi. İlerde bezel darbe alır ağır bir hasar olur sökmek için bu boşluk gerekli dedi.


Vallahi sırtımdan bir ton yük kalktı. Sonuçta ben saçma bulsamda saatim orjinal ve sıfır bunu anladım. Hem de amiyane tabiri ile dumur oldum. Arkadaşlar orada görüştüğüm kişi bunun aynısını da gösterdi ve fiyatına baktım 6100 TL. Bu fiyatta ve Maurice Lacroix marka bir saatte hatta saatlerde böyle birşey olması bence çok abuk sabuk. Evet ben usta değilim koskoca firma yaptıysa belki raconu budur. Ama daha önce hiç görmediğim için çok şaşırmış ve kesinlikle bir hata demiştim.


Evet arkadaşlar bu başlıkta da birşey öğrenmiş olduk hep beraber.....
Kullanıcı avatarı
Eterna
 
Mesajlar: 1767
Yaş: 50
Kayıt: 28 May 2010, 13:44
Konum: İstanbul

Re: Maurice Lacroix - Yardım

Mesaj Redliner » 04 Eyl 2010, 22:53

O zaman ben kendi adıma saati sana satan vatandaşdan burda herkesin önünde özür dilerim hakkını yemisim tanımadan etmeden. Ama bu tarz durumlarda soğukkanlı olabilmek zordur hakikaten gene sınıfta kaldım :) Ama sunu söylemeliyim ki çok ama çok şaşırdım ve bir yasıma daha girdim. Saatini güle güle kullanman dileğiyle hayırlı olsun...
Kullanıcı avatarı
Redliner
 
Mesajlar: 402
Yaş: 46
Kayıt: 20 Nis 2010, 22:51

Re: Maurice Lacroix - Yardım

Mesaj sosyalcan » 04 Eyl 2010, 23:35

Saatin yanındaki boşluğun orjinal olması ilginç ama bu yazıyı şimdi okudum,aklımda şu vardı''Orjinalinden böyleyse saati nasıl kullanacak?'' elini bile yıkayamazsın ve saatin toz alamsı da cabası bu anlamıyla düşünmeni öneririm?
Kullanıcı avatarı
sosyalcan
 
Mesajlar: 503
Kayıt: 17 Şub 2010, 17:12

Re: Maurice Lacroix - Yardım

Mesaj Wwtr » 04 Eyl 2010, 23:43

Siz saati GG'den kaç liraya aldınız sorabilir miyim?
Kullanıcı avatarı
Wwtr
 
Mesajlar: 1292
Kayıt: 20 Mar 2010, 14:02

Re: Maurice Lacroix - Yardım

Mesaj Eterna » 04 Eyl 2010, 23:44

Değerli Dostlar,


Sormayın zaten her dakika onu düşünüyorum. Hatta tüm yüreğimle size aktarayım aklımdakileri.

Ben bu saati çok beğenerek aldım. İstediğim bir modeldi. Saat sıfır ve mağaza garantili. Kutusu garantisi kaşeli sertifikası vs.

Ve kusura bakmayın aynen yazıyorum. Bu saat mağazada daha bugün gördüm 6100 TL. İnanın fiyattan bahsederken kötü bir niyetim yok. Ama insanın saatinin çok değerli ve özel olması güzel birşey. Markada beni tatmin edecek iyi bir marka.


Ama gel gelelim bu bezel sökme boşluğu beni mahvetti. AKlımın bir koşesine takıldı kaldı... Hatta aldığım kişi ile görüştüm. Allahtan orada sorun yok 10 numara bir arkadaş. Baştan beri hep ılımlıydı.


Ama aklım o kadar karışık ki. Kendimi tanıyorum o boşluk bana dert olacak. Öbür türlü çok güzel sevdiğim değerli bir saatten vazgeçeceğim?. Vallahi stres sıkıntı beni mahvetti bir günde. Takıntılıyım böyle konularda. Gece uyku tutmaz beni. Ne yapsam ne etsem, iade mi etsem diye...


( Sn. redliner kötü niyetiniz yoktu. Gerçekten bir saçmalık vardı ve siz tepki verdiniz. Özür dileyerek satan kişinin de gönlünü aldınız zaten :)


(Sn. wwtr satış henüz tamamlanmadı belki iade işlemi olacak. O yüzden şu anda rakam telafuz etmek istemiyorum. Hani olay yargıda iken yorum yapmayın derler ya o misal düşündüm nedense :) Anlayış gösterirsiniz İnşallah)
Kullanıcı avatarı
Eterna
 
Mesajlar: 1767
Yaş: 50
Kayıt: 28 May 2010, 13:44
Konum: İstanbul

Re: Maurice Lacroix - Yardım

Mesaj Wwtr » 04 Eyl 2010, 23:52

Sn.Eterna rica ederim.Benim fikrim saatin güzel olduğu ancak içinize sinmemiş olduğu.Umarım en hayırlı kararı verirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Wwtr
 
Mesajlar: 1292
Kayıt: 20 Mar 2010, 14:02

Re: Maurice Lacroix - Yardım

Mesaj razz » 05 Eyl 2010, 00:02

Yardımım olduysa ne mutlu.. Sorununuz tamamen çözülmüş olmasa bile en azından mevzunun aslı anlaşılmış oldu.. Geriye karar vermek kaldı sadece..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz
 
Mesajlar: 5616
Yaş: 48
Kayıt: 18 Ara 2009, 16:05
Konum: Istanbul - Turkey

Re: Maurice Lacroix - Yardım

Mesaj Frax » 05 Eyl 2010, 00:05

Bu saatin herhangi bir su gecirmezlik degeri yok mu? 30 metre falan? Yani su sicrasa bile kesin sorun cikarir mi zaten suya degme ihtimali pek olmayan klasik bir model bence bu kadar da olumsuz dusunmeyin.
Kullanıcı avatarı
Frax
 
Mesajlar: 7085
Kayıt: 27 Ara 2009, 15:36

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 32 misafir

   
   
TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista
                                          

     Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      
 

All brand names and trademarks are the property of their respective owners