MertYe yazdı:Son gelen saatten sonra ailenin geleceği bence çok iyi değil. Seçim yaparken kolay beğenmemeniz kuvvetle muhtemel. Tabi platin bir daytona neden olmasın diyor ve ortalığı karıştırıyorum.
Maalesef oyle bir sorun var, haklisiniz.. En azindan mantikli bir butce icerisinde bir secim yapmakta zorlanmaya basladim. Platin bir Daytona kesinlikle cok guzel olabilirdi, fakat 2 yil'dir fisildamama ragmen gelmiyor

Ote yandan uzun suredir aklimda olan AP icin ise, Isvicre'ye tasinma plani ortaya cikinca, onumuzdeki yila kadar beklemeye ve butcemi hazirlamaya karar vermistim.. O yuzden simdilik sinirli bir butce ile deri kayisli bir saat secmeye calisiyorum, fakat zor gibi.
Bg17 yazdı:Bi ara panerai bakiyordun...
Bg17, evet bir sure ozellikle PAM424 almak icin hazirlik yaptim, fakat ust uste gelen aksilikler yuzunden alamamistim.. En sonunda deneme firsati buldum ve 47mm'nin benim icin ne kadar kotu bir fikir oldugunu gordum

Panerai olarak aklimdaki saat aslinda PAM00024, Submersible 44mm. Fakat ilk once koleksiyona eklemek istedigim saat deri kayisli, dress watch olarak kullanabilecegim bir saat. Her ne kadar Panerai genel olarak bu kriterlere uyabilse de, aklimda olanlar simdilik biraz daha farkli. Belki de dogru Panerai'i bilmedigim, bulamadigim icin boyle dusunuyorumdur gerci.
Cct yazdı:Ce262

Ciddi bir deri kayış eksiği mevcut

Ayrıca Bg17'ye Panerai dedirtmekte zordur, bir bildiği vardır

Cct, ben de ayni sekilde dusunuyorum

deri kayis eksigini tamamlamak icin su ana kadar Omega, Zenith, JLC ve hatta Corum modellerine baktim. Simdilik butcem pek yeterli degil aslinda, fakat gerek ikinci el, gerek yurtdisi alimina acik oldugum icin onumuzdeki bir kac ay icersinde deri kayis eksigini tamamlayabilecegimi umuyorum. Panerai'a yeterince bakmamis olabilirim aslinda, fakat su ana kadar JLC Master Chronograph ve discontinued bir Omega Deville Chronograph modeli gozume takilmadi degil.. Biraz daha inceleyip, dusunup, sanirim uygun bir baslik altinda forum'da danisarak fikir almam gerekebilir. Corum Legend 42 serisi bile aklima takildi aslinda, fakat bu kez de elimdeki Challenge 44 bosa cikacak, ve yerine o fiyat araliginda, o kadar severek takabilecegim casual/smart casual, rubber strap saat bulabilecegimden supheliyim.
Bg17 yazdı:Panerai bana gore degil, ama ce262 yasinda ve koleksiyon icin ideal saat...
Sendeki paneraileri de begeniyorum Can. Uzaktan seviyorum diyelim, benden uzak olsun da

Aslinda ben de cok begeniyorum, ama uzaktan mi seviyorum anlayamadim.. Sahip olmak istedigim bir saat oldugunu dusunuyorum, fakat alimina oncelik veremiyorum her neden ise

Karsima cikan modellerin surekli 45-47mm capinda olmasi da etkiliyor olabilir.. Begendigim modeller ise hem butcemi asiyor, hem de o fiyat araliginda ilk tercihim olmaktan cikiyor yine