TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko Premier Kinetic Perpetual SNP019P1 Bilgi ve Yorum

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Seiko Premier Kinetic Perpetual SNP019P1 Bilgi ve Yorum

Mesaj sera2002 » 01 Eyl 2010, 00:04

Arkadaşlar Seiko Premier Kinetic Perpetual SNP019P1 modelini gg'den satın aldım.Üstün körü araştırmamla bu saatte karar kılmıştım. Evladiyelik bir saat olsun istemiştim.

Sizce bu saat benim beklentilerimi karşılayabilir mi?Mekanizması nasıldır?Birde bu saatin sahtesi var mıdır? Ürün elime ulaştığında orjinalliğini nasıl anlayabilirim?

Resim
Kullanıcı avatarı
sera2002

Re: Seiko Premier Kinetic Perpetual SNP019P1

Mesaj Greylist » 01 Eyl 2010, 01:32

ilanda, ürün yurt dışından sipariş üzerine getirilir diye belirtilmiş, ben açıkcası garantisi olmayan bir şeye para verme taraftarı değilim, kendim bilişim işindeyim ve çok fazla sayıda arızalı ürünle uğraşıyorum, bazen kutusunu açıyoruz ve ürün arızalı çıkabiliyor, o nedenle garantisiz bir mala para vermek bence fiyat farkı çokda olsa bir daha düşünülmeli...

ayrıca bu forumda okuduğum kadarıyla seikolarda replika larda var umarım saatiniz replika değildir, iyi günlerde kullanınız,

saygılar
Seiko Premier Kinetix Perpetual SNP019P1 (7D56)
Kullanıcı avatarı
Greylist

Mesaj Greylist » 01 Eyl 2010, 01:35

bu arada bu modeli, ben ankara forum alışveriş merkezinde bu pazar denedim inceledim, saat gerçekten harika duruyor kolda çok şık,

bu saatin arka fonu tamamen beyaz olduğundan ilerde deri kordon alınsa nasıl durur onu kafamda kestiremiyorum? bu modelin SNP022P modelinde sarı altın rengi renk tonlaması kullanmışlar, kahverengi bir deri kordonla sarı rengin daha uyumlu olacağını düşünüyorum açıkcası, sizin fikriniz nedir bu konuda?
Kullanıcı avatarı
Greylist

Mesaj Greylist » 01 Eyl 2010, 01:37

bilenlere bir sorum daha var?

Seiko SRX003P modelindede SNP019P1 modeli ve SNP022P modelindeki gibi, 6 ay güöç rezervi ve 4 yıla kadar bekleme konumunda kalıp sonra uyanabilme özelliği varmıdır??? bilgilendirirseniz sevinirim,

Saygılar
Kullanıcı avatarı
Greylist

Mesaj gphoton » 02 Eyl 2010, 14:32

Selam Greylist, öncelikle kinetic saatlere cok asina olmadigini düsünüyorum. Almis oldugun SNP019P1 model oldukca kaliteli ve seni ömür boyu götürebilecek bir saat. Simdiden hayirli olsun. Fakat tabiiki saatin arkasindaki seri numarasina bak sana ulasitiginda (ilk rakam yil, ikincisi aydir), eger cok beklemisse rafta (pilleri bos sekilde) en fazla 3 sene dayanir kinetik energy depolama birimi dedikleri pil. Bende SKA231P1 modelini koleksiyonuma katmistim gecen sene ve tam sarj durumuna geldiginde takmayi biraktim, maalesef 6 ay dayancak pil 3 hafta zor gitti. Senin bunu ölcme sansin yok bu saatte cunku kendisi uykuya daliyor 24 saat hareketsiz kalirsa. Sarj ölcümüde yok 5M62 kalibrelerdeki gibi (saat tacinin üstündeki butona basildiginda eger saniye kolu 30 saniyelik yol alirsa 6 aylik sarji oldugunu söyler). Her 7 senede bir pilini seiko servisinden degistirmen ve bakimini yaptirman sartiyla (en son, aydin saat 150 lira diyordu arctura kinetic'lerin saat bakimina. Pilde sorun cikarsa garantisi varsa ondan para almayiz demislerdi bana.) ömür boyu sorunsuz kullanirsin. SRX003P modeline gelince, onlar direct drive ve yine pilli bir saat. Sarji 1 ay dayaniyor, senin aldigin saatin piliyle tipatip ayni pili kullaniyor olmasina ragmen. Cunku real time voltmetre var icinde. Buda 6 ay dayanabilcek bir pilin sarj edilmedigi muddetce 1 ay dayanabilmesine sebep oluyor. Henüz yeni bir model diye fiyati yuksek, yoksa amerikada su anda bile en fazla 550 €. Auto relay function yok icinde maalesef, 4 yila kadar uyumasini unut yani :) Bende SRH007P1 modeli var ve gayet memnunum. bu arada bu tür sorulari foruma sormadan evvel saatlerin calibre numaralarini alip netten pdf'lerini indirip okuyup bilgi sahibi olabilirsin. Sana kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
gphoton

Mesaj gphoton » 02 Eyl 2010, 14:35

Saati alan sera2002 arkadasimizmis, bir yanlislik yapmisim :) Hayirli ugurlu olsun, saatinizi nice güzel mutlu günlerde kullanmaniz dilegiyle.
Kullanıcı avatarı
gphoton

Mesaj gphoton » 02 Eyl 2010, 15:24

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim

Kinetic'lerden bahsetmisken, elimdeki 2'sinin fotografinida ekleyeyim dedim. Seiko'nun 5M62 kalibreli arctura SKA231P1 modeli 2004 yilinda üretilmis. Pili oldukca zayif. Hassasiyeti 180 €'luk bir saate yakismicak düzeyde (ayda 8 saniye ileri gidiyor). SRH007P1 direct drive modelinin hassasiyeti 2 ayda yaklasik 1 sn! forums.watchuseek.com'da 4 ayda 3 sn ileri gidiyor demislerdi, demekki senkronizasyonu kusursuz yapmamisim. :) 5D44 kalibreler oldukca iyi, kesinlikle öneririm. Ikiside oldukca kaliteli saatler. Ama otomatik saatler tercihim, 2 tane seiko 5 almistim. Onlarinda hassasiyetleri haftada 18 sn'yeyi gecmiyor. Ebay'den takashi adli kullanicidan almistim, cok memnunum. Singapurdan yolluyor kendisi, fakat japonyada uretilmediginden saatlerin arkasinda "made in japan" ibaresi bulunmamasi hüzün verici :D Bu aralar 28800 high beat seiko premier automatic düsünüyorum. Ama ileride mutlaka bir seiko spring drive diyorum :D insallah bakalim nasip.
Kullanıcı avatarı
gphoton

Mesaj Bond » 03 Eyl 2010, 10:50

Gphoton katılım için teşekkürler. Ekstra bilgiler ve konuya eklediğin fotoğraflar oldukça yararlı olacaktır. Vaktin olursa inceleme kısmına elindeki modeller hakkında kendi kısa yorumlarını ayrı olarak yazarsan, esas o zaman direk bu modelleri arayanlar için önemli bir kaynak olur. :)
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 150 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners