TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Eğlencemiz, Mutluluğumuz, Hüznümüz. Evcil Hayvanlarımız!!!

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: Eğlencemiz, Mutluluğumuz, Hüznümüz. Evcil Hayvanlarımız!

Mesaj JohnFante » 20 Tem 2015, 14:49

asymptote yazdı:Ivy, kolunda Rolex dışında bir saat gördüğü icin tuhaf bakmış olabilir mi baskan? :)

Bana en uygun kedi Sokoke imiş bu arada. Şansa bak ki çok ender bir tür.. :)

Kedi felsefesinde kişiye uygun kedi yoktur, kediye uygun kişi vardır. :D

@Caner1983 Petshop konusundaki hassasiyetiniz takdire şayan. :champ: Sokaklar çocuklara bir heves oyuncak gibi alınıp sonra kaderine terk edilen hayvanlar ile dolu ne yazık ki.
Kullanıcı avatarı
JohnFante

Mesaj asymptote » 20 Tem 2015, 15:57

scozcan yazdı:Kedi felsefesinde kişiye uygun kedi yoktur, kediye uygun kişi vardır. :D

O halde düzeltiyorum; uygun olduğum kedi türü Sokoke diyelim.. :)

Tırmalamayan, tüy dökmeyen, kucağa gelen, uslu ve zeki başka hangi türler var?
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Yase » 24 Tem 2015, 10:55

Kadranımla aynı renk yavru kedi buldum, keşke bakabileceğimden emin olsam da sahiplensem :kalp: Resim
Yase

Mesaj asymptote » 24 Tem 2015, 11:05

Klozete alıştırabilirseniz kedi bakmanın zor bir tarafı yok aslında..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj JohnFante » 24 Tem 2015, 11:10

Nasıl bir mahzun duruş o öyle. Annesi etraftaysa almak sıkıntılı olabilir. Değilse,

1) Ufaklığı kaptığınız gibi veterinere gidilir, bir kimlik çıkartıp iç-dış parazit, aşı uygulamaları yaptırılır.
2) Tuvalet ve mama-su kabı temini. Sonrasında silika (veya kum) ve ufaklığa uygun mama temini. (Tuvalet eğitimi olmayabilir, alışması için biraz zaman ve sabır gerekir.)
3) Bol bol sevgi. Bu süreçte eve alışacak, yavaş yavaş saklandığı yatak, masa altlarından çıkıp yanınıza gelecek.
4) Günün 20 saati uyuyan hımbıl ev arkadaşınız hayırlı olsun. :champ:

Yaklaşık 5 yıldır bir persian/chinchilla ile aynı evi paylaşıyorum ve hayatımda daha yatışkan bir canlı görmedim. :D
Kullanıcı avatarı
JohnFante

Eğlencemiz, Mutluluğumuz, Hüznümüz. Evcil Hayvanlarımız!!!

Mesaj Yase » 24 Tem 2015, 11:11

Kedi kumuyla tuvalet aliskanligi cok kolay aslında.Ama tüm gün işteyim evde tek başına canı sıkılmaz mı? Bir de tüy dökülmesi ve ne kadar temizlersen temizle eve sinen kedi kokusuyla baş edemeyebilirim.
Evde tek olmaz aslında ama benden başka kimse ilgilenip oynamaz :) Evde hayvan beslenmesine karşı bir annem var :)
Yase

Mesaj Yase » 24 Tem 2015, 11:15

Çocukken çok kedi köpeğim oldu. O kadar çok istiyordum ki bi kedi köpek uykularım kaçıyordu, annem mecbur sahipleniyordu bir tane. Akabinde hep bir bahaneyle annem tarafından başka birilerine sahiplendirildi. Bir köpeğim vardı onu hala unutamadım adı zeytindi. Aylarca ağladım arkasından. Çok acıklı oldu :/
Yase

Mesaj JohnFante » 24 Tem 2015, 11:18

Genelde gündüzleri uyur, geceleri gezer kediler. O açıdan gündüz yalnız olmasının pek bir sakıncası olacağını sanmıyorum. Bir de kedi kolay kolay kokmaz, yani evde beslenen köpek, eve girişte kendini hemen belli eder ama kedide aynı durum yok. İnanılmaz temiz bir hayvan, daha bugüne kadar evime gelip de amma kedi kokuyor diyeni duymadım. :D Tabi kızgınlık döneminde sağa sola attığı nişanları saymıyorum, onları ortadan kaldırmak için insanüstü çaba sarfettim.

Bir de karakteri önemli sabah beşte başınıza dikilip oyun oynamak isteyebilir, bakmaktan ziyade kendisi ile geçinebilmek bence önemli olan. :champ:
Kullanıcı avatarı
JohnFante

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 21 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners