uhpu yazdı:manil yazdı:Başlık maalesef üzücü bir olayla sonlanmış, biraz hareket getireyim bu vesile ile.
Jako papağanım var. İsmi Şota. müsait bi zaman resmini de yükleyeceğim. Henüz 1 aydır bakıyorum. Şota'da zaten 7 aylık. Henüz konuşmuyor ama çok hassas bi hayvan, yemini değiştirince kusuyor, ilgi göstermeyince bağırıp çağırıyor.2-3 ay sonra konuşmaya da başlayacak.
papağan bakımı ve terbiyesi konusunda tecrübeli olan varsa her tür öneri/görüşe açığım.
Sn Manil,
11 yıl sultan papağani baktim ve ailemizin bi ferdi olmusken yaklaşık 20 ay once tum karın bolgesini tümör sarmasi nedeni ile ani bi sekilde kaybettik.
Jaco bakmadım ama uzun süre jaco bakan arkadaşlarım var.
Papağanlar cok sosyal hayvanlar oldukları icin cok fazla ilgi gosterilmek isterler. Kendilerine gösterilen ilgi azaldığında küsme ve tüy yolma gibi reaksiyon gosterebilirler.
Bence sabah evden cikip aksama kadar şotayi evde yalniz birakma durumundaysaniz birbirinize daha fazla alismadan ona daha fazla ilgi gosterecek birilerine verin.
Çünkü gun boyunca yalniz kaldiginda buna tepki gösterecektir.
Uhpu,
cevap için çok teşekkürler... En az 2 kişi ile sürekli beraber... Yalnız kalmıyor hiç. Bu nedenle o açıdan bir sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum. ama şu dikkatimi çekti ki, papağan bakan herkes bu kuşların sosyalliğinden bahsediyor. İlk etapta internette okuduklarım çerçevesinde bu tür şeyleri biraz abartı bulurdum ama gün geçtikçe doğru olduğunu bizzat yaşayarak görüyorum.
daha küçük olmasına rağmen eve geldiğimi görünce tabiri caizse laf atıyor, temel bi kaç kelime öğreteyim derken çocuk gibi taklit etmeye çalışıyor sonra olmayınca bağırıp çağırıyor. Kafesten içeri parmağımı sokunca biraz ısırır gibi yapıyor, dokunuyor ama zarar verme amacıyla yapmadığı çok belli... komik bi hayvan vesselam.
Akşamları tek ayağı ile tünekte çıt çıt gagasını birbirine vuruyor, bunu ilk sıkıntısından yapıyor diyordum ama biraz araştırınca öğrendim ki keyiften yaparlarmış. Biraz konuşmaya başlasın rolex, seiko tüm saatleri de saydıracağım

not: yemini değiştirip, biraz çeşitlendirince kusması v.s. de geçiverdi.