TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Yurtdışı Saat Alımı / Fiyatları

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Yurtdışı Saat Alımı / Fiyatları

Mesaj scudetto » 30 Haz 2015, 00:33

Arkadaşlar merhaba,
Yunanistan'da bütün iş yerlerinin sadece nakit çalıştığını, kredi kartlarının da iptal olduğunu duydum. Nakitte acaba saat alımı söz konusu olsa Kessaris gibi yerlerden çok iyi fiyatlar alınabilir mi acaba?
Kullanıcı avatarı
scudetto

Mesaj MertYe » 06 Tem 2015, 00:03

scudetto yazdı:Arkadaşlar merhaba,
Yunanistan'da bütün iş yerlerinin sadece nakit çalıştığını, kredi kartlarının da iptal olduğunu duydum. Nakitte acaba saat alımı söz konusu olsa Kessaris gibi yerlerden çok iyi fiyatlar alınabilir mi acaba?

Aynı konuyla ilgili danışacaktım ben foruma, gördüm ki zaten sorulmuş. Yeni saat almayı düşünenler için Yunanistan sizce ne kadar mantıklı bir seçenek? Sonuçta orda nakit para sıkıntısı var e bizde de nakit para olduktan sonra neden olmasın diye düşünüyorum ben açıkçası. Yakın zamanda Yunanistan'dan böyle bir girişimde bulunan oldu mu diye merak ediyorum. Aklımdaki tek soru işareti ise oldu da Yunanistan'dan iyi bir indirim alabildik. Tax free konusunda sıkıntı yaşarmıyız ülkede kriz olduğunu düşününce. Tax free Global blue gibi özel şirketler tarafından verilse de merak ediyorum. Şimdiden yorumlarınız için teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
MertYe

Mesaj batuvds » 06 Tem 2015, 04:19

Daha once Rolex Submariner No Date 14060 ve Baume Mercier Capeland 10065 saatlerimin her ikisini de yurtdisindan satin aldim. Normal kosullar altinda aldigim %10'luk indirimin yaninda KDV avantajini da ekledigimizde saatleri Turkiye'deki satis fiyatlarinin cok altinda tedarik etmis oldum.

Bununla birlikte ssatin aldigim aatleri yalnizca cok sik seyahat ettigim ulkelerden almayi tercih ediyorum. Herhangi bir durumda yakin gelecekte geri donecegimi biliyor olmak veya halihazirda o ulkede yeterli kontaklarimin olmasi ekstra bir guvence hissettiriyor.
Kullanıcı avatarı
batuvds

Mesaj kayam » 09 Tem 2015, 17:21

Arkadaşlar merhaba,
ben ORIENT MAKO XL almayı düşünüyorum ancak EBAY'danmi yoksa İstanbul içersinden mi almalıyım bir türlü karar veremedim.
Siz nasıl bir yol izlememi önerirsiniz tavsiye edebileceğiniz uygun fiyatlı yerler satıcılar var ise yardımlara açığım
Kullanıcı avatarı
kayam

Mesaj afl » 09 Tem 2015, 19:03

Sirkeci Alsa saat bence doğru adrestir.
Kullanıcı avatarı
afl

Mesaj MertYe » 17 Tem 2015, 01:09

1 ay içerisinde Amsterdam'a gitme durumum var. Chrono24 üzerinden yaptığım araştırmalarda 116710 BLNR Rolex Batman GMT-Master II yi uygun fiyata buldum Amsterdam'da. Fakat tax free mevzuatı hakkında pek bir fikri yok. Durumun işleyişini biliyorum fakat % kaç geri dönüyor onu bilmiyorum. Oradaki tax oranı %21 o konuda bilgim var fakat tax free oranları dediğim gibi kafamda soru işareti durumunda. Birde SerdarFB'nin ilk konuda bahsettiği taxın tamamını yani %21 lik kısmını geri almanın riskleri varmıdır? bu konuda da beni aydınlatabilirseniz çok sevinirim.
Kullanıcı avatarı
MertYe

Mesaj onuratamer » 17 Tem 2015, 10:54

Amsterdam saat almak icin cok iyi bir sehir. Ozellikle Rolex ve Panerai'de cok uygun fiyatlar yakalabiliyor. Rolex icin Dam Square deki Gassan ile siki bir pazarliga girerseniz (cikista tax free de alacaksiniz) uygun fiyat yakalayabilirsiniz diye dusunuyorum. Ama iyi bir indirim icin saticinin sizin ciddi alici oldugunuzu anlamasi lazim, zira turistik bir bolge oldugundan magaza yol gecen hani gibi. Ya da Schipol havalimaninda yine iyi bir pazarlikla vergisiz olarak da almaniz mumkun. %21 lik iadede tek riskiniz damgali muhurlu faturanin oldugu zarfin postada kaybolmasi. Cok dusuk bir ihtimal bu, ama gerceklesirse ciddi bir kayip anlamina gelir.
Kullanıcı avatarı
onuratamer

Mesaj MertYe » 17 Tem 2015, 12:03

onuratamer yorumunuz için teşekkürler. Şimdi şöyle bir durum var zaten 250 euroya 3 gunluk amsterdam turu yapan firmalar var. Mesela gitmisken 2 tane saat alsam o dediğiniz damgali zarfı postayla değilde kendi elimle tekrar götürsem 2 adet saatte %12-13 tax free yerine %21 vergisiz almak zaten direk bana 1000 dolardan fazla para fark ettirir 250 eur vererek 2. Defa gir çık yaparım ülkeye en azından risk almamış olurum. Ilk defa bu isi yapacağım içinde en azından içim daha rahat olur açıkçası.
Kullanıcı avatarı
MertYe

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Aydn2425 ve 46 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners