Arkadalar merhaba,
Ge癟tiimiz g羹nlerde Atina'dan ald覺覺m saatle ilgili tecr羹bemi paylaay覺m
Kutu a癟覺l覺覺n覺 da yapt覺覺m Rolex Submariner (116610LN) saati Atina Kessaris'ten ald覺m. Gitmeden 繹nce maazaya e-mail atarak saatin ellerinde olup olmad覺覺n覺, 癟al覺ma saatlerini ve fiyat覺n覺 繹rendim. Atina'ya gidince de biraz pazarl覺k yapt覺ktan sonra saati sat覺n ald覺m
Rakamlardan konuacak olursak; saatin Yunanistan'daki liste fiyat覺 7650. Ben nakit 繹deyeceimi s繹yledim, m羹d羹r羹ne telefon a癟t覺 ve 7250'ye indirdi. Bu fiyat覺n %18.7'si vergi. Burada se癟im size kalm覺, 1. se癟enek Global Blue formunu doldurup havaliman覺nda nakit almak. Bu durumda Global Blue firmas覺 da bir komisyon ald覺覺 i癟in size geri d繹n羹 yakla覺k %15.7 oluyor. Dier se癟enek (benim yapt覺覺m gibi) ise maazadan vergiyle alakal覺 羹zerinde Yunanca yaz覺lar yazan bir form alman覺z. Bu formu al覺p havaliman覺ndan 癟覺karken g羹mr羹e damgalat覺p T羹rkiye'ye d繹nd羹羹n羹zde Atina'ya yollarsan覺z kredi kart覺n覺za verginin tamam覺n覺 (%18.7) geri y羹kl羹yorlar. Havaliman覺nda mutlaka saati, kutusunu ve sertifikas覺n覺 da bulundurun, sorma ihtimalleri 癟ok y羹ksek.
Bu ekilde ald覺覺mda saate 5900 繹demi oldum. T羹rkiye'de liste fiyat覺 7300, biraz indirim yap覺yorlar, ama 5900'a ineceklerini pek sanm覺yorum. Bildiim kadar覺yla Almanya'da da 7300, ve maazadan indirim al覺p Tax Free uygulad覺覺n覺zda daha da ucuza gelecektir, ama benim o f覺rsat覺m olmad覺覺 i癟in Atina'dan ald覺m. Tabii ki pazarl覺k herkesin kendi yetenei, nereden al覺rsa als覺n g羹zel bir pazarl覺kla daha da uyguna alabilir
Forum ahalisine sayg覺lar覺mla

Assumption is the mother of all screw-ups.