hakanefe yazdı:Rolex 5513![]()
Kendisi bikaç gün misafirim![]()
Clk yazdı:Fotograflar yaniltici olabiliyor kimi zaman ama bu 5513![]()
Kollar degismis (luminova kollar), bezel orijinal degil (Luminova index) ve kim polisaj yaptiysa kötü yapmis! Yazik olmus güzelim saate. Avantajli olan kismi ise et payinin iyi olmasi!
Not : Bunlari saati kötülemek icin degil, vintage bir saate hangi gözle bakilmasi gerektigini anlatmak adina yazdim.
Hakan yakismis koluna

Saatin 5513 'metersfirst' kadrandan sonra '69/'70 yillarinda uygulamaya giren Non-Serif 'feetfirst' dial. '6' istikametinden bilezigi cikarip seri numarasinin ilk 3 rakamini yazarsan uretim tarihinede bakariz, arkadasinda bilgilenmis olur. 2.0mil / 5.0mil araliginda olmali.
Resimlerden gozuktugu kadariyla uzerindeki bilezik 93150. Bu periyotta uzerinde genelde 9315 (280/285-endlinks) Folded Link veya once serilerde 7206 (58-endlinks) Rivet Bracelet geliyor. Eger bilezik kotu kondusyonda Rolex servisine goturuldu ise, servis tarafindan '76/'77 ve sonrasinda uygulamaya giren 93150 (580-endlinks)'te takilmis olabilir; ki Clk'nin dedigi gibi kollara bakilirsa luminova hand-set ile yenilenmis. Klasik bir Rolex servis uygulamasi

Yine ayni sekilde saat '12' istikametinde bezel ustunde bulunan tritium pearl muhtemelen dusmus ve serviste luminova hand-set ile birlikte yenilenmis. Buarada Clk, insert(bezel) orjinal - serviste takilmis thin-font'lardan degil. Bu periyot uretimlere baktigimizda genelde 'mk3' diye adlandirilan en yaygin fat font insert'u goruyoruz. Mk3'te kendi icinde ince ve kalin printler olarak fark gosteriyor. Resimdeki bezele bakinca biran icin mk1 'kissing 40' oldugunu dusundum fakat cok incede olsa '4' rakami ile '0' rakami arasinda siniri cizen bosluk mevcut yani saatin bezeli kalin font mk3

Mk1 'kissing 40' , Mk2 'long 5' , Mk3 'fatfont' ve Service 'thinfont' insertleri yanyana gormek isteyenler icin referans bir linki ekliyorum;
http://rolex.watchprosite.com/show-foru ... rough-mk3/
Tepe acik, crown tupu gozukecek sekilde ve Crown yuzu resimleri cekebilirsen; twin-lock veya trip-lock tespitini yapabiliriz. 1970 basi uretimlerde twin-lock goruldugu gibi, 72'de uygulamaya giren 701 triplock bulunmasida mumkun. Ben saatin Rolex'te servis gordugunu dusunerekten, tum seal'lar ile birlikte crown ve crown-tube'unde trip-lock olarak degismis olabilecegini dusunuyorum. Cunku plexiye bakarsak flat servis-dome. Orjinalinde T-19 Superdome olmasi gerek, fakat daha oncede belirttigim uzre Rolex servise gelen saatlerin guvenligini saglamak amacli yeni parcalar ile degistirmekte kararli.
Hatta ve hatta saati yenisi gibi sahibine teslim etmek icin polisaj yapmayi bile oneriyor. Luglar paylastigin fotoda oldukca kalin ve esit duruyor. Daha saglikli yorum yapabilmek adina, saatin lug-hole'lar ve kivrimli kenarlari gozukecek sekilde yanlardan cekilmis fotolarini gormekte fayda var. Buarada hafif bir detay isciligi gormusse bile artik 40 yasin uzerinde olan bu saatleri elindeki kondusyonda oldugu gibi kalin ve esit sekilde bulmak cok guzel

Plexi uzerindeki cizikler cok dert edilecek birsey degil. Plexinin en sevdigim ve sevmedigim yanlari : (-) Cok cabuk cizilmesi , (-) Zaman icerisinde kasaya oturdugu ring uzerinde gordugu baskidan oturu, micro catlamalar ile su almaya musait hale gelmesi .. Oyuzdendirki suya sokmamakta veya periyodik bakim yaptirmakta fayda var. Olumlu yanlari (+) Esnekliginden oturu kirilmaya daha dayanikli olmasi, (+) Serviste cok cuzi fiyatlara yenisi ile degistirilebilmesi. (+) Kilcal ciziklerin polywatch ile kisi tarafindan onarilabilmesi.
Arkadasin saatin ilk sahibi mi? Eger oyle ise uzun yillardan bu yana hala takiyor olmasida ayrica keyif verici