TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rolex Oyster Perpetual Day-Date Hakkında Bilgi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Rolex Oyster Perpetual Day-Date Hakkında Bilgi

Mesaj Architecte » 26 Şub 2015, 01:17

Kimbilir belki de saatin kurma kolunun değiştirilmiş olmasının nedeni, kurmak gerekmediği halde kurulmasından dolayı kırılmıştır. Ya da belki de dediğiniz gibi saat mekanizmasının bir parçası zarar görmüştür MertYe.

Edit: Çok mantıklı bir açıklama getirdiğinizi söylemek istiyorum. Mekanizmanın içinde parça kırıldığından ve de belki de rotorun dönmesini engelleyen bir hasar oluştuğundan dolayı belirli bir zaman sonra kurulması gerektiğini söylüyor sahibi. Sorundan habersiz zannedersem.

Peki görseldeki OKla işaretlediğim kısımda olan çok küçük rolex logosu hakkında ne denebilir? Diğer rolex modellerinde de var mı bu logo?

Resim
Tecrübe, hayatta yediğimiz kazıkların toplamıdır'
Kullanıcı avatarı
Architecte

Mesaj MertYe » 26 Şub 2015, 02:33

memojan yazdı:Kimbilir belki de saatin kurma kolunun değiştirilmiş olmasının nedeni, kurmak gerekmediği halde kurulmasından dolayı kırılmıştır. Ya da belki de dediğiniz gibi saat mekanizmasının bir parçası zarar görmüştür MertYe.

Edit: Çok mantıklı bir açıklama getirdiğinizi söylemek istiyorum. Mekanizmanın içinde parça kırıldığından ve de belki de rotorun dönmesini engelleyen bir hasar oluştuğundan dolayı belirli bir zaman sonra kurulması gerektiğini söylüyor sahibi. Sorundan habersiz zannedersem.

Peki görseldeki OKla işaretlediğim kısımda olan çok küçük rolex logosu hakkında ne denebilir? Diğer rolex modellerinde de var mı bu logo?

Resim

Yanlış bilmiyorsam yeni model rolexlerde orada seri numarası yazar saatin camı ile kadran arasındaki kısımda. Mekanizmanın içinde parça kırılma durumu varsa bile kurmayla alakası yoktu benim problemimin. Saat kuruluyordu elle ve otomatik olarak fakat şöyle bir örnek vereyim. 2.40 da başlayan ve 3.30 da bitecek olan bir derse girmiştim. Profesör çıkabilirsiniz dediğinde saat 3.17 idi şaşırdım zaten 50 dklık ders bu adam niye erkenden bitirdi dersi diye derken telefona bir baktım saat 3.29 olmuş zaten ve saat derse girerken doğru idi hatta derse de 2 dk geciktiğimi bile hatırlıyorum yani fakat ders bittiğinde 12 dk geri kalmıştı. Saat normal çalışırken durup tekrar devam ediyordu bu duraklama da 10-12 dklara varabiliyordu.
Kullanıcı avatarı
MertYe

Mesaj MertYe » 26 Şub 2015, 02:44

Resim

Resimdeki okla gösterdiğim yerdeki mor(yakut diye düşünüyorum) kısmın üzerinde ince beyaz bir şerit var karşılıklı duruyorlar benim saatimde o parça kırılmıştı hatta arkadaki mekanizmayı gösteren camda bu belli oluyordu parça saati salladıkça bir o yana bir bu yana gidiyordu.
Kullanıcı avatarı
MertYe

Mesaj Architecte » 02 Mar 2015, 02:23

Katkıların için teşekkürler MertYe.
Kullanıcı avatarı
Architecte

Mesaj MertYe » 02 Mar 2015, 02:29

memojan yazdı:Katkıların için teşekkürler MertYe.

Ne demek rica ederim. Ben sadece başımdan geçmiş bir olayı anlattım umarım işinize yaramıştır. Sonuç ne oldu onuda merak ediyorum açıkçası aldınız mı saati? Yoksa bu yorumlar sizi vaz mı geçirdi? :D
Kullanıcı avatarı
MertYe

Mesaj Architecte » 02 Mar 2015, 14:35

Müşterimiz sana 5-6 bin euro ikram yaptım bunu bilmediğimi sanma dedi. Buna benzer çok saati varmış. Bu arada saatin orginal olup olmadığından emin olmak için bir Rolex fabrikasına göndermediğim kaldı. Forum sayesinde saat dedektifi oldum çıktım. Artık gerisini sen düşün. Burada susuyorum. :D Bir de kurma kolu orginali ile değiştirilmiş bunu da öğrendim
Kullanıcı avatarı
Architecte

Önceki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 117 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners