TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rolex Oyster Perpetual Day-Date Hakkında Bilgi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Rolex Oyster Perpetual Day-Date Hakkında Bilgi

Mesaj ermansire » 23 Şub 2015, 12:05

Ben saati beğenmedim ama beğenseydim de şüpheli durumu çok, muhtemelen almazdım.
instagram.com/ermansire
Kullanıcı avatarı
ermansire

Mesaj Architecte » 24 Şub 2015, 02:07

Forumla tanışmamış olsaydım bu saati gözü kapalı almıştım. Genellikle sıfır model saat aldım bugüne değin. İkinci el saatler konusunda, özellikle rolex marka ikinci el saatlerle ilgili hiç bir bilgim yoktur. Saat göz alıcı evet, kordon altın evet, lakin sayın Bond'un uyarılarından sonra benzer saatlerin fiyatlarına baktığımda saatlerin en aşağısı 15- 20 bin euro fiyat bandına sahip olduğunu öğrendim. Sevgili Tgm dediğiniz doğru, ama bence sadece kurma kolu değil bir sürü parçası da değişmiş olmalı. Otomatik kurmalı kısmını ben öylesine yazdım. Rolexler hakkında bilgim yok. Ancak mekanizmanın orginal olduğunu söyleyebilirim çünki gösterdik. Bu arada Müşterimiz beni sevdiğinden böylesine bir fiyat kıracağına ihtimal vermiyorum. Fiyatlardan habersiz olduğunu da düşünmüyorum. İkinci el rolex alm işi çok riskli. Aslında rolex markasının kendisi çok riskli bir marka. İnanılmaz sayıda replikası var markanın.

Saatin referansı 118238. Siyah kadran, kadran etrafı rolex yazısı mevcut. Cam safir, Camın saat 6 tarafında yani camın alt tarafına işlenmiş çok teknik derecede küçük bir rolex logosu var. (Belki de yansımadır). İndisler değerli taş. Kısacası saat orginal gibi, lakin arkadaşların da dediği gib, şüpheli tarafı çok. Bugün şirkette saatin sahibi müşteriyle birlikteydik ne ben sözünü ettim, ne de kendisi. Fotosunu daha fazla görgüsüz bilinmemek adına gizli olarak çektim ama korkunç kötü çıktı fotograflar. En anlaşılır olanı aşağıda eklediğim görsel. Saatten vazgeçtim galiba

Resim
Tecrübe, hayatta yediğimiz kazıkların toplamıdır'
Kullanıcı avatarı
Architecte

Mesaj Architecte » 25 Şub 2015, 23:45

Saat otomatik, self winding. Saat kolunuzdan çıkmasa bile belirli bir zamandan sonra kurma kolunun çevrilip güç depolaması gerekiyormuş öğrendiğim kadarıyla sevgili Tgm. Heralde siz de bunu kast ediyorsunuz? Yani rotor'un dönmesi yetmiyor bu saatin mekanizmasında.
Kullanıcı avatarı
Architecte

Mesaj Tgm » 26 Şub 2015, 00:27

Saat kolumuzdan çıkmıyorsa kurmanıza gerek yok. Güç rezervi bitmeden yani halihazırda saat çalışırken kolunuza takarsanız saat tekrar güç depolamaya başlayacaktır ve sizin kurma kolunu ters istikamete çevirerek saati kurmanıza gerek yoktur. Mesela benim şu an kullandığım tek bir saatim var ve her gün takıyorum. Saat böylelikle durmuyor ve kurmanıza gerek kalmıyor. Tabi bunların hepsi saatin sürekli çalışıyor olmasının istenmesi neticesinde olacaklar. Saatin durması sorun değil. Ama uzun süre çalışmadan durmasın. Bunda yarar var. Mekanizmanın yağı donabilir veya kuruyabilir. O da ayrı bir konu
En son Tgm tarafından 26 Şub 2015, 00:33 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

Mesaj Architecte » 26 Şub 2015, 00:33

Anladım, benim otomatik Seiko ya da Orient saatlerim gibi. Kurma kolunu çevirmeye gerek olmadan sürekli çalışıyorlar. Tabii dediğiniz gibi rezerv bitmeden kola takmak gerekiyor.

Ama bu saat böyle değil. 36 ile 40 saat arası kurma kolunun çevrilmesi gerekiyormuş. Zaten çevrilirken gerilen yayın sesi geliyor. Ayrıca rotor da var saatte.
Kullanıcı avatarı
Architecte

Mesaj Tgm » 26 Şub 2015, 00:37

Bütün self-winding saatlerde rotor vardır. Adlarını ordan alırlar zaten. Kolunuzun hareketleri neticesinde hareket eden rotor gücü zembereğe aktarır ve sıkışan zemberek gücü depolar. Gün boyu kolunuzdaysa ve her gün takıyorsanız kurmanıza gerek yok :thumbup:
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

Mesaj Architecte » 26 Şub 2015, 00:48

Bütün gün kolda dursa bile, 36 saat ile 40 saat zaman aralığında kurma kolunun 20-30 defa çevrilmesi gerekiyormuş bu saatte. :D Yoksa duruyor ve geri kalıyormuş. İlginç değil mi :thumbup: Bir de zannedersem siz rolex kullanıyorsunuz. Rolex saatlerinin saat 6 üzerinde camda işlenen çok küçük rolex logusu oluyor mu? Bu saatte varda. Çok incelediğim için gözüme çarptı. Aslında gözükmeyecek kadar ufak bir rolex logosu var camın üzerinde işlenmiş.
Kullanıcı avatarı
Architecte

Mesaj MertYe » 26 Şub 2015, 00:53

memojan yazdı:Saat otomatik, self winding. Saat kolunuzdan çıkmasa bile belirli bir zamandan sonra kurma kolunun çevrilip güç depolaması gerekiyormuş öğrendiğim kadarıyla sevgili Tgm. Heralde siz de bunu kast ediyorsunuz? Yani rotor'un dönmesi yetmiyor bu saatin mekanizmasında.

Otomatik saat kolunuzda olduğu sürece hiçbir şekilde kurmanıza veya birşey yapmanıza gerek olmaz siz hareket ettikçe o kendine güç depolar. Örneğin gece yatarken kolunuzdan çıkarıp sabah tekrar taksanız bile saatlerin ortalama 40-50 saatlik power rezervleri olduğu için ortalama 6-8 saatlik uyku sürenizde hiçbir sorun çıkarmadan çalışmaya deva edecektir(Bu power reserve işinde 40-50 saat dememin sebebi Hublot, Ulysse Nardin, Rolex gibi markaları baza alarak konuştuğum için.).

Bütün gün aktif olarak saati kullanacağınız için saatin power reserve i zaten uyandıktan sonra tahminen 6-7 saat sonra tekrar full vaziyete gelecek. Kalktıktan sonra kurarak power reserve i tamamlamanın bir anlamı olmayacak yani. Hatta benim sahip olduğum Ulysse Nardin 2 haftalık bir süre zarfında 3-4 defa geri kalmıştı her geri kaldığında 10-12 dk geri kalıyordu bir anda. Saati ustaya verdiğimde büyük ihtimal saatin power reserve i dolu iken kurmaktan dolayı içerde küçük bir parçaya zarar verdiğimi onu değiştirdiğini söylemişti.

Yani aslında otomatik bir saati kurmakta saate sıkıntı yaratabiliyor. İyiki benim Ulysse Nardin'de Power reserve göstergesi var pek zorlamıyorum. Aslında her ne kadar benim hatam olmadığını düşünsemde saat geri kalıyordu ve yapılacaktı usta da daha önce böyle şeylerle karşılaştığından dolayı böyle bir yorum yaptı. Saati bir süre kullanmadığımda sıfır enerjiden kurarken enerjinin 3/4 üne kadar kuruyorum sonrasını otomatik hallediyor zaten. Gösterge olmasa da kurma kolunu 10 tur çevirir sonra bırakırdım diye düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
MertYe

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 52 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners