TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rolex Oyster Perpetual Day-Date Hakkında Bilgi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Rolex Oyster Perpetual Day-Date Hakkında Bilgi

Mesaj Architecte » 21 Şub 2015, 01:09

Bu saati almak istiyorum. Saat Rolex, lakin hiç Rolex'lere benzemiyor. En azından bu model benzemiyor. Saati almak istememin en büyük nedeni de budur. Tırnaklı, çerçeve, bezelli, 2Tone olan, yani bilindik rolexlerin oldukça dışından bir görüntüsü var. Üzerinde Rolex yazmasa rolex olduğu bile belli olmayacak.

Saatin temsili resmini ekliyorum. Saat kadranı 12 üzerinde ''rolex'' logosu, ve çepe çevre rolex yazısı mevcut. Bu fotografta belli olmuyor. Saat otomatik, aynı zamanda kurmalı da galiba. Kordon sarı altın, kasa kadranı değerli taş, ışık saçan gösterge vb vb. Lakin alacağım saatin kurma kolu değişmiş bu yüzden 500 euro fiyat kırıyor emsallerine oranla. Saate istenen rakam 7 bin 200 euro. Saati iş yaptığımız yabancı bir müşterimizden alacağım hayırlısıyla. Tabii anlaşırsak. Tamamen altın olması eksi puan benim için ama saati çok beğendim. Koluma taktığımda olağanüstü bir fark hissettim. Bu kadar kalın kordon ve kasası olan bir saatin kolumda bu kadar rahat duruyor olması baştan çıkardı beni desem yeridir. Rolexlerle aram olmasa da bu saati çok beğendim.

Fikirlerinizi alabilir miyim.

Resim
En son Architecte tarafından 21 Şub 2015, 01:24 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Tecrübe, hayatta yediğimiz kazıkların toplamıdır'
Kullanıcı avatarı
Architecte

Re: Rolex Oyster Perpetual day-date Hakkında Bilgi

Mesaj raven » 21 Şub 2015, 01:15

Altın olmasını tekrar düşünün bence.
Düşünüyorum öyleyse varım, düşünemiyorum öyleyse malım!
Kullanıcı avatarı
raven

Re: Rolex Oyster Perpetual Day-Date Hakkında Bilgi

Mesaj Architecte » 21 Şub 2015, 01:32

Doğrusunu istersen beni de düşündüren altın olması sevgili raven. Üç kuruşluk karizmamız var zaten, çizilir gider diye korkuyorum. :D Tamamen altın olan saatleri koluna takan belirli bir guruplar var. Bizim gibi emekçi takımına uymaz diye düşünmüyor değilim. Ancak inanılmaz bir konufor hissi veriyor. Saniye kolu deyim yerindeyse yağ gibi akıyor. İki KM den rolex olduğu belli olan saat almak istemiyorum doğrusu ;)
Kullanıcı avatarı
Architecte

Mesaj zgnclskn » 21 Şub 2015, 01:36

Rolex sonuçta Rolex'tir tabi de altın olayına anti-ön yargım benim de gayet net :)
Kullanıcı avatarı
zgnclskn

Mesaj zgnclskn » 21 Şub 2015, 01:47

Kaldı ki bu Rolex'in indisler de yanıyor :) Fiyatları konusunda fikrim olan saatler değil ama bu meblaya altın olmayan bir Rolex'le bu konforu yaşayabilirseniz sizin de daha içinize sinecekmiş gibi hissettim yazdıklarınızdan.
Kullanıcı avatarı
zgnclskn

Mesaj Architecte » 21 Şub 2015, 01:52

Evet, Rolex adı üzerinde Rolextir, lakin işte böyle de ön yargılar var malesef. Son zamanlarda kendimi saat kaplama olayına verdim. Alıp nikel, krom vb kaplasam çelik bir görüntü versem diyeceğim ama, akıllıca bir yöntem olmaz zannedersem. Ayda yılda bir Rolex beğendim o'da altın çıktı. Hem de sarı altın. :D

Bakalım artık. Bu saate kafayı takmış durumdayım.
En son Architecte tarafından 21 Şub 2015, 01:55 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Architecte

Mesaj logical » 21 Şub 2015, 01:55

Kadrandaki Saat çizgileri taşla bezeli gördüğüm kadarıyla. Kendini oldukça belli eden bir saat ve Rolex. Fakat altın kaplama olmasa daha iyi olurdu.
Kullanıcı avatarı
logical

Mesaj Bond » 21 Şub 2015, 02:07

Memojan Day Date çok bilinen ve tam Rolex diyebileceğimiz bir model aslında. Bir Day-Date görüp Rolex değil bu diyecek saatlerle az çok ilgilenen pek kişi olacağını sanmıyorum. Fazla görülmeme sebebi yeni serilerinin genel diğer seri modellerine göre oldukça yüksek fiyat etiketinde olması. Çelik ve two - tone olarak üretilmiyor olması bunda önemli bir etken elbette. Farkı kısmen fluted yerine smooth bezel ve florentine pırlantalı kadran olması diyebilirim.

Ancak mesajında betimleyip almayı düşündüğün saat bana anlatımın sonucu orijinal gelmedi. Yazdığını doğru anlamış isem inner rehaut'ta çepeçevre Rolex yazması bu saat için mümkün değil. Saat anlatıma ve fiyata göre öncelikle vintage olmalı yani 70 - 90 yılları arası olması muhtemel. Bu durumda çepeçevre inner rehaut yazılı olmayacaktır.

Bu temsili fotoğrafı nereden aldığını paylaşabilir misin? Day-Date çok hakim olduğumuz bir model değil kadran spesifikasyonlarına bakmam lazım ancak bence temsili resimdeki T Swiss Made T kadranlı model de orijinal bir Rolex fotoğrafı olmayabilir.

Saatte ya da anlatımda bir hata var gibi. Referansını ve sertfikasyonlarını sormak başlangıç olarak çok mantıklı olacaktır.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Sonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: şimendifer ve 128 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners