Saatolog 2025 Online Sipariş İçin Tıklayınız

Seiko SPC134P Tercihi Hakkında Yorum

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Seiko SPC134P Tercihi Hakkında Yorum

Mesaj kampus » 06 Şub 2015, 15:26

zgnclskn yazdı:Fazla mı müdahil olduk acaba diye düşündüm şimdi ama wainer zaten içinize sinmemişti. Hayırlı oldu bence. Mağaza hangisi peki? Bu durumda ellerindekilerden seçim yapılacak zira. Her halükarda wainerden daha kaliteli ve güvenilir bir saatiniz olacağını düşünüyorum

kusura bakmayın , müsait olamadıgım için bir türlü cevap yazamadım. Aslında wainer içime sinmişti fakat parasına göre marka hakkında hic bir bilgi bulamayınca sogudum acıkcası.
Kayseri yenza magazasından almıştım , sagolsunlar çok yardımcı oldular . Şimdi araştırma arefesindeyim , içime sinecek güzel bir saatim olsun istiyorum . Sonucta nasıl başlarsak öyle gideriz saat kulvarında ;)
Kullanıcı avatarı
kampus

TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Mesaj zgnclskn » 06 Şub 2015, 15:44

:) Siz tercihlerinizi geliştirin forum ahalisi yine destek ve yardımcı olacaktır seçim konusunda
Kullanıcı avatarı
zgnclskn

Mesaj kampus » 06 Şub 2015, 21:43

Ağırlıklı olarak spor giyimlerde kullanacagım , klasik için ayrı bir saatte alabilirim.
Çap kriterim genelde denedigim kadarıyla 42 tam oluyor, bilegim kalın degil. 43 44 te fena olmuyor yani.
Sormak istedigim bir soru var, prestij olarak yada moda olarak deri kordon mu ? yoksa metal kordonlarmı ? daha revaçta .
Kullanıcı avatarı
kampus

Mesaj Architecte » 06 Şub 2015, 22:01

Deri kordonlu saatler (dress watch) genellikle takım elbise altına gider. Çelik bilezikli saatler ise spor giyim tarzına uygun düşüyor. Prestij konusuna girmez, tarz konusuna giriyor bu tür tercihler. Bazı saat modelerine deri kayış hiç gitmez, bazılarına da çelik bilezik. Mesela ince kasalı saatlerde çelik bilezik uyumsuzluk yaratır zannımca. Örnek olarak Rolex'e asla deri kayış yakıştırmam bunun nedeni kasasının yüksek olmasıdır. Ama iki giyim tarzına da uyum sağlayan bir yapısı var Rolex'in, Bunun yanında, hem klasik hem de spor giyim için iki farklı saat alabilir, ya da eğer iki tarza da uyan bir kasa yapısına sahipse hem çelik hem de deri kayış alıp kullanabilirsiniz. Misal, kullandığım Tissot PRS 516 saatime hem deri hem de çelik kordon olağanüstü yakışıyor.

Bu arada otomatik Orientleri ben de tavsiye ediyorum. İnanılmaz hesaplı bir saat markasıdır. Uçuk fiyatlarla satılan saatlere para harcamamanızı tavsiye ediyorum. Yüksek fiyatlarla satılan bazı markalar, yüksek teknoloji makinelerinde gofret üretir gibi gibi üretiliyor. Bunu her zaman yazıyorum
Tecrübe, hayatta yediğimiz kazıkların toplamıdır'
Kullanıcı avatarı
Architecte

Mesaj kampus » 07 Şub 2015, 10:32

şuan celik mi ? yoksa deri mi karar veremedim .
Ayrıca sizin Tissot prs 516 'nın seri numarasını merak ettim ?
Orientleri saatciler tavsiye etmiyor otomatiklerini , alacaksan tissot al diyorlar .
Kullanıcı avatarı
kampus

Mesaj mermertaş » 07 Şub 2015, 10:36

kampus yazdı:şuan celik mi ? yoksa deri mi karar veremedim .
Ayrıca sizin Tissot prs 516 'nın seri numarasını merak ettim ?
Orientleri saatciler tavsiye etmiyor otomatiklerini , alacaksan tissot al diyorlar .

Merak ettim neye dayanarak Orient otomatik önermiyorlar
Kullanıcı avatarı
mermertaş

Mesaj zgnclskn » 07 Şub 2015, 11:14

Birkaç gündür kolumda orient taşıyorum, çok daha eski kullanıcısı olan arkadaşlarımız var forumda. Herkes gayet memnun, ben de ilk izlenim olarak saatin kalitesini ziyadesiyle tatminkar buluyorum. Açıkçası aynı merak bende de oluştu, saatçiler ister istemez işe ticari yaklaşıp sizi daha pahalı olana yönlendirirler diye düşünüyorum açıkçası. Bir de bu iş pazarlama işi, mesela şu sıra aynı grubun markaları olan certina çok güzel indirimlerdeyken tissot tercih etmem ben sırf pazarlamasına daha fazla yükleniliyor diye.
Kullanıcı avatarı
zgnclskn

Mesaj zgnclskn » 07 Şub 2015, 11:18

Sizin durumunuz için söylemedim bu arada certinayı belki ilişkide olduğunuz mağazada yoktur bile. Bir durumu aktarmak için örnek verdim sadece. Tissot elbet kalitelidir ama yaygınlığı ve bilinirliği olan markaların biraz da pazarlama ile şişirildiğini unutmamak gerek
Kullanıcı avatarı
zgnclskn

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 27 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners