Fazla açılmadan "ülkemiz" şartlarına uygun örnek için ise Seat Ibiza ve VW Polo kardeşliğinden sözedilebilir. Görsel tasarım dışında teknik olarak neredeyse birebir aynı olan bu iki araç arasında kanımca daha güzel gözüken Seat marka değeri sebebiyle daha ucuz olmasına rağmen daha az satmaktadır.

Tabii ki her marka her modele bambaşka parçalar üretmeli demiyorum, ancak VW grubu bunu öyle alenen ve öyle acımasızca yapıyor ki, çoğu zaman sadece marka-model logosuna para istendiğini düşünüyorum.
Bunun dışında marka olarak uzak olduğum ve belli bir yıldan sonra fazla sorun çıkardığını düşündüğüm BMW'lar son yılllarda fiyat performans dengesini en iyi yakalayan markalardan diye düşünüyorum. Hem yakıt ekonomisi hem de performansı bu kadar dengeli sağlayıp fazla fahiş fiyata satmayan tek marka şu anda BMW.
Skoda konusunda ise fiyat/kalite endeksinde muhteşen olarak görsem de ne yazık ki görsel olarak beni bir türlü tavlayamıyor. Ben açıkcası bu estetik durumun aynı gruptaki diğer markaların satışlarını etkilememesi için yapıldığını düşünüyorum.