TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Steinhart Nav. B-Uhr Silver Limited Edition

İsviçre ve Avrupa Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, İsviçre Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği İsviçre ve Avrupa Üretimi Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Steinhart Nav. B-Uhr Silver Limited Edition

Mesaj Bond » 15 Tem 2010, 09:00

Bence Temption yada benzer markaların tercih edilmesi ile yakın bir durum. Az bilinen ve herkeste olmayan bir marka. Temin etmesi daha zor ve kullanması keyifli olur diye düşünüyorum. Steinhart ülkemizde satılmıyor ve fiyat,kalite/performans oranı olarak iyi saatler üretiyorlar. Elbette küçük bir firma. VSA'nın güzel ve kaliteli saatleri olduğunu kabul ediyorum ancak çakı markası ön yargısınında halen devam ettiğide bir gerçek. Birde firma birçok düşük fiyatlı Quartzda üretiyor bu sebeple çok karışık ürün gamına sahip. Son yıllarda Swiss Legend, Hanowa gibi benzer logo ile başka firmalarda var ve sanırım bu sebeple VSA çogu modelde kırmızı bayraklı logoyu pek kullanmıyor gibime geldi. Tabii VSA'nın üretim tesisleri, kalite kontrolleri ve firmanın geçmişi Steinhart gibi markaların çok ötesindedir.

Steinhart ve benzeri markalarda kişiselleştirme opsiyonu olması bir avantaj. Küçükte olsa bu firmalarda şansını deniyor pazarda, doğru işler yapanlar devamlılık sağlayabiliyor. Steinhart'ın şimdilik bunu başaranlardan olduğunu düşünüyorum. Ünlü markaların kült tasarımlı modellerine benzer saatler üretmeleri başta itici gelsede Seiko, Orient gibi endüstrinin devleri bile bunu yaptıktan sonra artık bu firmalara bu sebeple kızmak haksızlık olacaktır.

Steinhart yada Archimede gibi firmalarda düz 6498'ler VSA yada muadil markalara göre daha ucuz, bu model Limited olması sebebi ile fiyat biraz fazla. Ama elbette pazarda köklü markalardan pay kapabilmek için buna mecburlar. Kişisel olarak bende beğeniyorum birçok modelini hem VSA'nın hemde Steinhartın.

Burak bu arada lume fotosunu daha önce yazdığım metodla deneme imkanın oldu mu?
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj herofb » 15 Tem 2010, 10:39

Ama VSA'nın da Dive Master 500 Black Ice modeline bayılıyorum

+1000

yalnızca bayılmıyorum neredeyse ölüyorum ama neden almadığım sorusuna gelince bende bilmiyorum üstelik 700 TL daha ucuzdu ama Bursa'da maalesef satan yer yok ve koluma takıp o hissi yaşayamadığım için heralde tercihim oris oldu Birde Eyüpğolu ile görüştüğümde tabiki saat kalitesi olarak Oris'le kıaslamayın dediler bunun da etkisi var.
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj Modern60 » 16 Tem 2010, 00:25

Eyüboğlu mu dedi bu söylediğini herojd11???? Emin ol kalite olarak VSA Oris kadar düzeyli. Üretiminin tamamını İsviçre!'de yapmaktalar. Sevgili bond, dediklerini ben de biliyorum ama Temption başka bir sınıfta. Aynı olsa o zaman Steinhart için bu soruyu sormazdım. Ama VSA, senin de dediğin gibi çok ileri. Ben pazarda var olup gerçekten iyi olan ürünlerin de artık tercih edilmesini tavsiye ediyorum. Bir Airboss Mach 4 muhteşem değil mi??? Kadranda saniyeyi sola kaydırması bile basit bir değer üretmek. Alpnach Kronograflar mesela. Dedim ya, boş oldu bu sorum. ZAMANLA BELKİ YİNE GÜNDEME GELİR!!!
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj Modern60 » 16 Tem 2010, 00:33

VSA en ciddi bildiğiniz bir çok marka ile baş edebilecek kadar büyük yatırımlar yapıyor ve global etkinlikleri çok etkileyici. Geçtiğimiz yıl Frederic Constant İsviçre saat endüstrisinin yıldızı oldurken(%21.1 büyüme) VSA da üçüncüydü(%8.5). Ben burada mantıklı olabilecek önerileri sunmayı istedim.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj razz » 16 Tem 2010, 01:37

VSA'nın Dive Master 500 serisi benim de çok hoşuma gidiyor.. Hatta bir tane almayı bile düşündüm ancak ne yazık ki otomatik makineye sahip seri ( mecha ) sadece PVD seçeneği ile sunulmuş..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj Bond » 16 Tem 2010, 05:09

Elbette Temption ile Steinhart mukayese kabul etmez, sınıf ve kalite olarak çok farklı. VSA Alpnach'ın ise Cougar helikopterlerden ilham alan tasarımlı Limited modeli muhteşem, bende çok beğenip daha önce sormuştum. Steinhart hiç bir zaman bir VSA olamaz ama benim tek söylemek istediğim fiyat bazında uygun seviyelerde belirli bir kalite sunabilmeleri. TSF Special Edition saatimizi üretebilecek aday firmalardan biri aynı zamanda :) VSA'nın satışları sanırım son bayi eğitimlerinden ve yeni yapılanmadan sonra artmıştır, insanlar bilinçlendikçe pazar payı ülkemizdede daha da artacaktır diye umuyorum.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj herofb » 16 Tem 2010, 08:36

Düzeltme yapıyorum modern60 Eyüpoğlu değil oradan bana telefonunu verdikleri bayii söyledi.Sanırım Özgür saat'ti.

bu arada benim Oris çok daha kalitelidir VSA kalitesizdir gibi bir düşüncem yok sadece çok çok beğendiğim bir modeli almayıp neden daha pahalı olmasına rağmen Oris'i aldığımın psikolojik nedenlerini araştırıyorum
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj Bond » 16 Tem 2010, 16:39

Bakın ne yükledim ;) Clk ile bugün Steinhartı çok aradık telefonla ama hep meşgüldü, kızdık biraz :evil: :lol:

Önce Burak1978 mi videoyu çeken dedim ama 057/333 Limited olanmış bu. :)

Steinhart Nav. B-Uhr Silver Limited Edition Video Tanıtım :arrow: http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=157&t=3250
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

ÖncekiSonraki

Dön TSF İsviçre Saat Kullanıcı İncelemeleri - Swiss Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: siabent80 ve 44 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners