Bence Temption yada benzer markaların tercih edilmesi ile yakın bir durum. Az bilinen ve herkeste olmayan bir marka. Temin etmesi daha zor ve kullanması keyifli olur diye düşünüyorum. Steinhart ülkemizde satılmıyor ve fiyat,kalite/performans oranı olarak iyi saatler üretiyorlar. Elbette küçük bir firma. VSA'nın güzel ve kaliteli saatleri olduğunu kabul ediyorum ancak çakı markası ön yargısınında halen devam ettiğide bir gerçek. Birde firma birçok düşük fiyatlı Quartzda üretiyor bu sebeple çok karışık ürün gamına sahip. Son yıllarda Swiss Legend, Hanowa gibi benzer logo ile başka firmalarda var ve sanırım bu sebeple VSA çogu modelde kırmızı bayraklı logoyu pek kullanmıyor gibime geldi. Tabii VSA'nın üretim tesisleri, kalite kontrolleri ve firmanın geçmişi Steinhart gibi markaların çok ötesindedir.
Steinhart ve benzeri markalarda kişiselleştirme opsiyonu olması bir avantaj. Küçükte olsa bu firmalarda şansını deniyor pazarda, doğru işler yapanlar devamlılık sağlayabiliyor. Steinhart'ın şimdilik bunu başaranlardan olduğunu düşünüyorum. Ünlü markaların kült tasarımlı modellerine benzer saatler üretmeleri başta itici gelsede Seiko, Orient gibi endüstrinin devleri bile bunu yaptıktan sonra artık bu firmalara bu sebeple kızmak haksızlık olacaktır.
Steinhart yada Archimede gibi firmalarda düz 6498'ler VSA yada muadil markalara göre daha ucuz, bu model Limited olması sebebi ile fiyat biraz fazla. Ama elbette pazarda köklü markalardan pay kapabilmek için buna mecburlar. Kişisel olarak bende beğeniyorum birçok modelini hem VSA'nın hemde Steinhartın.
Burak bu arada lume fotosunu daha önce yazdığım metodla deneme imkanın oldu mu?